Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да сваля субтитрите в черната лента при MPlayer

Featured Replies

Здравейте,боря се сега с Мплеър за Уиндоус и се оправих със субтитрите на кирилица благодарение на статията в Калдата.Прегледах темите за Мплеър във форума и там никъде не пише как да сваля субтитрите най-долу в черното поле защото сега са върху картината.Някой да може да помогне? :)

Копирай настроиките от статията във файла config (или поне така си мислия) и тогава субтитрите 6те слязат долу.

• Автор

Не от това,аз това го копирах за да тръгнат на кирилица и тръгнаха обаче са си върху картината.Така не ми харесва защото отдолу има черно поле което е празно,предпочитам субтитрите там защото по-лесно се четат.

Този ред написан в config файла сваля субтитрите най-долу в черното поле:

vf=expand=0:-70:0:0

• Автор

Интересното е че го имам този ред и дори да го сложа отделно субтитрите не "слизат".Други идеи?

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Предлагам съдържанието на моя файл config с което се създава възможност и OSM да бъде в горна черна лента:

mplayer.jpg

vo=directx

double=yes

font=c:/windows/fonts/arial.ttf

subcp=cp1251

subfont-text-scale=3

subfont-osd-scale=6

vf=expand=0:-100:0:40

ao=win32

autosync=100

framedrop=yes

quiet=yes

#adapter=2

Имам и два въпроса във връзка с програмата:

1. Може ли да се задава цвят на субтитрите?

2. Може ли MPlayer да възпроизвежда DVD (не само отделни VOB файлове) и може ли да извежда субтитри на DVD

dragozow може и да е глупав съвет, но провери дали субтитрите на твоя филм не са вградени в картината

Редактирано от NikolayV (преглед на промените)

• Автор

NikolayV,не са вградени.Даже и с писанията от твоя config файл пак не стана.Чудя се от какво е вече.

По време на възпроизвеждането, с продължително натискане на клавишите r и t може да се премества позицията на субтитрите.

• Автор
По време на възпроизвеждането, с продължително натискане на клавишите r и t може да се премества позицията на субтитрите.

<{POST_SNAPBACK}>

Това е впечатляващо!Вървят нагоре надолу,но само в рамките на картината.В черната лента не ще...

Settings>>Video>>Expand video to monitor aspect

Това е за MPlayer Frontend

Ако си с друга версия можеш да си дръпнеш тази оттук

Аз използвам за графичен интерфейс под Windows (в случая е доста силно казано) програмката MPlayerWIN v. 0.8 от тук

Използване:

- Разкомпресира се някъде и се стартира файлът \binary\MPlayerWIN.exe

- При първото си стартиране иска да се посочи, къде се намира MPlayer.exe

Не хаби никакви допълнителни ресурси, не пише никъде нищо, само създава в своята папка binary\ файловете config.txt и Playlist.txt със ясно съдържание.

По-семпла е от MPF (MPlayer + Frontend), но има почти същите възможностти за настройка. Работи много стабилно.

• Автор
Settings>>Video>>Expand video to monitor aspect

Това е за MPlayer Frontend

Ако си с друга версия можеш да си дръпнеш тази оттук

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси много,това помогна!Не е зле някой да го сложи в статията за Мплеър.Мисля че би било полезно и за други.Благодаря на всички които се включиха.

Поздрави! :bye:

• 1 месец по-късно...
А как се превърта с 30 или 50 мин. напред назад?

От блока на клавиатурата със стрелките:

-стелка наляво/надясно - преместват по 10 сек.

-стрелка нагоре/надолу - преместват по 1минута

Бутоните

PgUp/PgDown - преместват по 10 минути

Други възможностти за управление има в readme.txt в папката, където е инсталирана програмата.

• 1 година по-късно...

Не ми тръгва звука на Мплеъра, на всичко друго има звук, само на него няма, що така, някой знае ли как да му пусна звука, плийсх

• Автор

Коя точно версия че наизлязоха няколко от когато е писана тая тема?Дай линк да видим?

• 10 месеца по-късно...
  • Автор

С коя клавишна комбинация сеправеха субтитрите в средата защото сега ми бягат вдясно?Сложих плеъра тука на една стара машинка.

• 4 месеца по-късно...

Привет на всички! За да не отварям нова тема ще попитам тук: видях статията http://www.kaldata.com/articles.php?action=show&id=53 , в която се обяснява как се пригаждат бг. субтитри за Mplayer. Не ми е ясно файлът config. в папката, където е инсталиран Mplayer ли е или аз го създавам. Защото аз такъв файл в папката нямам.

Дано не ми е глупав въпроса :whist: , но не знам как да направя така че Mplayer да чете бг. суб.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.