Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мрежова карта

Featured Replies

Сложих на компа допълнителна карта,забраних първата карта и въведох настройките на втората карта както си му е редът.Проблемът е че ми спира интернета.Може да върви 1 ден и спира.Като преместя кабела на оригиналната карта интернета си тръгва.Не мога да разбера защо ми се губи нета със втората карта.

• Автор
Най-вероятно се получава при рестарт!

Забрани от биос старата карта!

Спира без рестарт и при рестарт.Ще пробвам като я забраня от биоса.

Сложих на компа допълнителна карта,забраних първата карта и въведох настройките на втората карта както си му е редът.Проблемът е че ми спира интернета.Може да върви 1 ден и спира.Като преместя кабела на оригиналната карта интернета си тръгва.Не мога да разбера защо ми се губи нета със втората карта.

Най-вероятно нета ти го спира твоят интернет доставчик, който разпознава другата мрежова карта!

Аз, когато си сменям мрежовата карта, се обаждам в офиса на доставчика ми, и оттам ми ресетват МАК адреса, чак тогава ми тръгва нета! Затова на старата имаш нет, а на новата - не!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Автор
Най-вероятно нета ти го спира твоя интернет доставчик, който разпознава другата мрежова карта!

Аз, когато си сменям мрежовата карта се обаждам в офиса на доставчика ми и оттам ми ресетват МАК адреса, чак тогава ми тръгва нета! Затова на старата имаш нет, а на новата

Когато ми доставиха нета първо пуснах новата карта и пак си имаше проблем.Сега забраних от биоса 1-та карта и за момента 2-та работи.Ще пробвам и ще се разбере.

Когато ми доставиха нета първо пуснах новата карта и пак си имаше проблем.Сега забраних от биоса 1-та карта и за момента 2-та работи.Ще пробвам и ще се разбере.

Нещо не ме разбра правилно! Не може да сложиш две лан-карти на дъното, и да искаш да имаш нет и на двете от един интернет доставчик, поради факта ,че вече имаш разпозната ланка, а тя си има номер...по този начин, ти като сложиш другата ланка, която има друг номер, тя бива неразпозната, и затова на нея няма да имаш нет! Не може с две лан-карти!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Автор
Нещо не ме разбра правилно! Не може да сложиш две лан-карти на дъното, и да искаш да имаш нет и на двете от един интернет доставчик, поради факта ,че вече имаш разпозната ланка, а тя си има номер...по този начин, ти като сложиш другата ланка, която има друг номер, тя бива неразпозната, и затова на нея няма да имаш нет! Не може с две лан-карти!

В момента работя със втората карта.IP-то го оставям само на едната карта.По принцип картата тръгва и след известно време спира,а не че изобщо не тръгва.

В момента работя със втората карта.IP-то го оставям само на едната карта.По принцип картата тръгва и след известно време спира,а не че изобщо не тръгва.

Да, аз те разбрах, но ако не се обадиш във офиса на доставчика ти, и не им кажеш, че си сменил ланката, пак ще ти спре нета, когато видят, че номерът не е същия, това искам да ти кажа! IP-то е съвсем друго, за него не говорим!

• Автор
Да, аз те разбрах, но ако не се обадиш във офиса на доставчика ти, и не им кажеш, че си сменил ланката, пак ще ти спре нета, когато видят, че номерът не е същия, това искам да ти кажа! IP-то е съвсем друго, за него не говорим!

Разбрах те,но явно става и така при нас.Времето ще покаже ;)

Това не е съвсем сигурно - далеч не всички интернет доставчици използват автентификация по MAC адрес, а и когато е така изобщо нета не тръгва.

mihtar, кажи на кой доставчик си, за да каже някой сведущ по въпроса абонат на въпросната фирма как стоят нещата.

Възможно е и втората лан карта която слагаш да не е по реда си във смисъл да е развалена нещо.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Навярно си със ланкарта на дъното и втора, на слот. Точно това е добре, за да не се простиш със дъното. Както са ти отговорили. Игнорираш картата, която е на дъното от биоса и даже и забрани иконката. Направи картата , която ти е на слот активна, а доставчика сам ще ти прочете мак адреса и ще я активира. Не би трябвало да имаш никакъв проблем. А при гръмотевици или бури, картата ти на дъното ще се запази завинаги. Ако се повреди, ще е тая, която е на слота. А тя е само за 10 лева. Запазваш си дъното на компютъра. Аз съм точно така.

mihtar, ако новата карта е Realtek, може да пробваме да вкараме МАС адреса от вградената и да видим ще има ли разлика. Ако не е, има програми за смяна на МАС адреса. А лично според мен, най-добре звъни на доставчика и ги попитай.

А като ти падне нета, твоето IP променя ли се?

Аз също съм с две лан карти - вградена и на PCI слот.

Доставчика ти, ако следи по МАК адрес в никакъв случай няма сам да ти смени МАКа, ако си смениш лан картата. Нали това е идеята на следенето по МАК - ако някой със същото ИП и друг МАК се появи в межата да му режат нета!

Можеш да си имаш колкото ти позволява дъното лан карти и на всяка да ползваш интернет от един и същ доставчик, поради факта че МАК адреса може да се контролира софтуерно. От Device Manager -> Propeties на лан картата, таба Advanced и полето Network Address. МАК адреса може да се види от Start -> Run, cmd, ipconfig -all.

• Автор
Доставчика ти, ако следи по МАК адрес в никакъв случай няма сам да ти смени МАКа, ако си смениш лан картата. Нали това е идеята на следенето по МАК - ако някой със същото ИП и друг МАК се появи в межата да му режат нета!

Можеш да си имаш колкото ти позволява дъното лан карти и на всяка да ползваш интернет от един и същ доставчик, поради факта че МАК адреса може да се контролира софтуерно. От Device Manager -> Propeties на лан картата, таба Advanced и полето Network Address. МАК адреса може да се види от Start -> Run, cmd, ipconfig -all.

Написах каквото ми препоръча и резултата етова.Картата ми е SUPERCOM EP-320x-v/v1 32bit.

Сега, идеята на LinKin^parK е да използваш MAC адреса на старата карта върху новата.

За целта трябва:

1. Да си изтеглиш програмата Macmakeup.

2. Да активираш отново старата карта.

3. Пишеш пак командата ipconfig -all и си преписваш информацията срещу реда Physical address отговарящ на старата ти карта (за новата го видяхме на шота - 000245АВ14Е6, той не ти трябва).

4. Отново да забраниш използването на старата карта.

5. Пускаш програмата macmakeup. (шота е от сайта на автора на програмата)

macmain.gif

6. Падащото меню (1) трябва да показва новата ти карта, ако не избери я от там; в полето New address (3) пишеш MAC адреса на старата карта и последно натискаш бутона Change...

Това е.

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

• Автор
Сега, идеята на LinKin^parK е да използваш MAC адреса на старата карта върху новата.

За целта трябва:

1. Да си изтеглиш програмата Macmakeup.

2. Да активираш отново старата карта.

3. Пишеш пак командата ipconfig -all и си преписваш информацията срещу реда Physical address отговарящ на старата ти карта (за новата го видяхме на шота - 000245АВ14Е6, той не ти трябва).

4. Отново да забраниш използването на старата карта.

5. Пускаш програмата macmakeup. (шота е сайта на автора на програмата)

macmain.gif

6. Падащото меню (1) трябва да показва новата ти карта, ако не избери я от там; в полето New address (3) пишеш MAC адреса на старата карта и последно натискаш бутона Change...

Това е.

Това означава ли че ще мога да използвам и двете карти?По отделно разбира се.

• Автор
Това означава ли че ще мога да използвам и двете карти?По отделно разбира се.

Направих всичко както каза.На 2-ра позиция при мен пише:Found 12 network interfaces,10 virtual.Така ли трябва да е?

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Това в случая не ни интересува. Въпроса е има ли нет на SUPERCOM-а ? Ако все още няма, значи проблема е софтуерен или хардуерен. За това най-добре си изтегли един Slax Linux. Той си има и графичен инструмент за настройка на мрежова карта. Ако и с него нета не върви, значи картата не бива, ако ли пък върви - значи нещо Windows-a се е омазал.

• Автор
Това в случая не ни интересува. Въпроса е има ли нет на SUPERCOM-а ? Ако все още няма, значи проблема е софтуерен или хардуерен. За това най-добре си изтегли един Slax Linux. Той си има и графичен инструмент за настройка на мрежова карта. Ако и с него нета не върви, значи картата не бива, ако ли пък върви - значи нещо Windows-a се е омазал.

Картата работи за сега.Ако спре да работи новата карта ще мога ли да използвам старата?Благодаря за съветите и за помоща.

Ще можеш. Забраняваш новата, разрешаваш старата и си огън бий. :yanim:

• Автор
Ще можеш. Забраняваш новата, разрешаваш старата и си огън бий. :lol6:

Мисля че се реши проблема.За сега картата работи идеално.Благодаря на всички

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.