Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за сглобяване на филм

Featured Replies

Здравейте знаещи!

Знам много малко,но това не ми пречи да опитвам.Такъв е и случая сега и се надявам да успея с ваша помощ.

Наложи ми се от един 380MB филм,да отделя отделни откъси,да ги сглобя.С това се справих с Virtualdub.Възникна ми обаче голям проблем.Успях да събера парчетата в 2 части-общата им продължителност ще е към20мин.,но те ми излизат огромни като размер.От първоначалното Avi-380 KB,се получиха 2 файла-19,60GB и 9Gb.Чудя се как стана толкова огромен размер и то след всъщност солидно орязване на филма.Предполагам,че трябва да направя нещо,за да го сведа до нормален размер,но незнам какво.Искам да запиша новия филм на диск и да мога да го пускам на DVD/чете и DIVX.Моля ви,кажете какво трябва да направя от тук нататък,за да имам филм с нормален размер и да го запиша.Много четох по темата,май трябва да конвертирам Avi в DVD или и аз незнам в какво.Тогава ще се оправи ли размера?

Предварително много ви благодаря.

Здравейте знаещи!

Знам много малко,но това не ми пречи да опитвам.Такъв е и случая сега и се надявам да успея с ваша помощ.

Наложи ми се от един 380MB филм,да отделя отделни откъси,да ги сглобя.С това се справих с Virtualdub.Възникна ми обаче голям проблем.Успях да събера парчетата в 2 части-общата им продължителност ще е към20мин.,но те ми излизат огромни като размер.От първоначалното Avi-380 KB,се получиха 2 файла-19,60GB и 9Gb.Чудя се как стана толкова огромен размер и то след всъщност солидно орязване на филма.Предполагам,че трябва да направя нещо,за да го сведа до нормален размер,но незнам какво.Искам да запиша новия филм на диск и да мога да го пускам на DVD/чете и DIVX.Моля ви,кажете какво трябва да направя от тук нататък,за да имам филм с нормален размер и да го запиша.Много четох по темата,май трябва да конвертирам Avi в DVD или и аз незнам в какво.Тогава ще се оправи ли размера?

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурна ли си,че изходният файл е с такъв размер?! 380КВ? ohmy.gif С какво е компресиран?

Направи всичко отново(ще ти отнеме по-малко време,отколкото да преработваш сега съществуващите големи файлове).Преди да започнеш,от менюто Video на VirtualDub избери Direct Stream Copy!!!(По подразбиране,винаги при стартиране на VirtualDub,видеото е на Full Processing Mode).Иначе пак ще получиш разкомпресирани файлове.

Успех! :)

Редактирано от pland (преглед на промените)

Когато искаш изходният файл да не е толкова голям колкото му скимне на компютъра ти трябва да задаваш компресия. При VirtualDub това става от

Video-> Compresion и избираш желания кодек (напр DivX).

07.png

Configure - Променяш Encoding bitrate така , че крайният файл да бъде с желаната големина (напр. 700 мб).

09.png

Изчисляваш с BBC (Bearson Bitrate Calc.) на колко kbps ще работиш и затваряш калкулатора.

08.png

Или с други думи можеш да разгледаш този сайт.

Успех!

Когато искаш изходният файл да не е толкова голям колкото му скимне на компютъра ти трябва да задаваш компресия. При VirtualDub това става от

Video-> Compresion и избираш желания кодек (напр DivX).

Според мен проблемът не е нито в капризите на компютъра(най-малко е в това - все пак компа прави това,което му зададеш да прави),нито в допълнителната компресия (безсмислено е да разкомпресирваш един файл,да го обработваш и след това отново да го кодираш).Просто за да се обработи изходният файл без разкомпресиране,се избира цитираната от мен по-горе опция на VirtualDub.Правил съм го сигурно стотици пъти досега,при преработка на филми и клипове,при което файлът,който се получава е със същата компресия,като на изходния и не се налага допълнителна такава.Има много изписано за това в нета...и в помощния файл на VirtualDub... cool.gif

Не съм споменал за допълнителна компресия. Въпроса е в това, че на изходния файл трябва да се укаже кодека с който ще бъде изходния файл. Не разбирам как без да зададеш компресия можеш да получиш "контролируема големина" на изходния файл , та било то и с Direct Stream Copy.

Редактирано от Castigado Pantockrator (преглед на промените)

Не съм споменал за допълнителна компресия. Въпроса е в това, че на изходния файл трябва да се укаже кодека с който ще бъде изходния файл. Не разбирам как без да зададеш компресия можеш да получиш "контрулируема големина" на изходния файл , та било то и с Direct Stream Copy.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако изходния файл е компресиран и избереш Direct Streem Copy,то VirtualDub го обработва без да пипа компресията.Това точно обезсмисля дадените от теб указания за допълнително компресиране.Ако е с опция Full Processing Mode,то той винаги разкомпресирва,преди да обработи!

И друго - да уточним кой е изходния файл!Той е този,който ще се обработва!Има разминаване в горния ти пост!

Изходният файл винаги е този,от който изхождаш,за да направиш нещо с него!Така е във всяка област на познанието... cool.gif

Щом

Той е този,който ще се обработва

тогава оработения да не е входящ?!

Как да се съглася с теб. Всеки си има право на мнение разбира се...

Аз обаче съм самоук и не съм съгласен с това , кой е изходен файл според теб.

Както и да е ...

Успех при видеообарботката!

Редактирано от Castigado Pantockrator (преглед на промените)

Щом
Той е този,който ще се обработва

тогава оработения да не е входящ?!

Как да се съглася с теб. Всеки си има право на мнение разбира се...

Аз обаче съм самоук и не съм съгласен с това , кой е изходен файл според теб.

Както и да е ...

Успех при видеообарботката!

<{POST_SNAPBACK}>

@Castigado Pantockrator

Нищо лично!Ако съм те обидил,по какъвто и да е начин (въпреки,че не виждам нещо,с което да съм сторил това),то моля те да приемеш искрените ми извинения!Уважавам те много за всичко,които си направил!

За термините - изходно е винаги това,от което се изхожда,а това което се получава е получено.В началото и на мен ми беше странно,но...това е.Не съм го измислил аз.

Аз също съм самоук във видеообработката,като трябва да отчета и стотиците страници в нета(и не само),които съм прочел,за да разбера нещата как са.Отстоявам винаги обаче това,което е мой собствен опит,следствие на придобитото познание.

Просто трябва да се изясни как стоят нещата,такива,каквито ги е заложил разработчикът на приложението.Всичко е в интерес на питащия съфорумец! :angry:

Няма проблем. Аз не се обиждам дори на така наречения tao, камоли за това което казваш.

Не мислех да продължавам по темата , но нека наистина видим нещо.

Имаме AVI и искаме да направим VCD. Не виждам как да нарека първия файл изходящ след като той е на "входа" . Изхождаме от него и за това е изходящ не е правилна синтенция (мое мнение, което не искам да налагам никому).

За мен AVI е входящ , а VCD е изходящ. Естествено че VCD е и получен, но смятам за по - правилно да го нарека изходящ. Ти поне си забелязал , че навсякъде го наричам така (ако не греша).

Това е. Въпрос на гледна точка. Моята е такава. Ако успееш да ме убедиш в това че AVI не е входящ , ами е изходящ файл ще се съглася с теб.

Защо си мисля , че е безсмислено да продължаваме да обсъждаме това при положение, че и темата тук е съвсем друга.

Няма проблем. Аз не се обиждам дори на така наречения tao, камоли за това което казваш.

Не мислех да продължавам по темата , но нека наистина видим нещо.

Имаме AVI и искаме да направим VCD. Не виждам как да нарека първия файл изходящ след като той е на "входа" . Изхождаме от него и за това е изходящ не е правилна синтенция (мое мнение, което не искам да налагам никому).

За мен AVI  е входящ , а VCD е изходящ. Естествено че VCD е и получен, но смятам за по - правилно да го нарека изходящ. Ти поне си забелязал , че навсякъде го наричам така (ако не греша).

Това е. Въпрос на гледна точка. Моята е такава. Ако успееш да ме убедиш в това че AVI не е входящ , ами е изходящ файл ще се съглася с теб.

Защо си мисля , че е безсмислено да продължаваме да обсъждаме това при положение, че и темата тук е съвсем друга.

<{POST_SNAPBACK}>

Наистина е така!

Поздрави! :hush:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Наистина е така!

Поздрави! :)

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте момчета!Извинявам се за късното включване,но съм страшно заета.Докладвам-наново рязах и сглобих филма и всичко е о,кей.Сега имам 140MB филм.Дали не сте забравили,обаче втората част на въпроса ми-как да го направя подходящ за плеара за който вече писах?И още-макар,че не му е много тук мястото,но .......Имам голям проблем.Нова записвачка Sony и Неро 7.Не знам защо,обаче записах 2 CDшь и компа ми откачи-сам се изключва,когато поиска,дава грешки при запис,шуми и е бавен като костенурка.Що за чудо е това?Махнах Нерото,чистих го и сега работи сравнително,обаче докато вляза е чист късмет.Казвайте какво да правя,че ми трябва да запиша филма.Благодаря ви за всичко. :)

Зада дадеш шанс на някой да ти помогне дай повече инфо. С гадаене ще е трудно.

Точен марка, мадел ,модификация на записвачката.

Точни данни за системата. На мен ми намирисва , че проблема се върти около новата ти записвачка и системата ти.

:)

• Автор
Зада дадеш шанс на някой да ти помогне дай повече инфо. С гадаене ще е трудно.

Точен марка, мадел ,модификация на записвачката.

Точни данни за системата. На мен ми намирисва , че проблема се върти около новата ти записвачка и системата ти.

:)

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря много!Вече записах филма и взе,че стана.Някъде обаче,имам проблеми със звука-изчезва.Не мога да си го обясня.А относно проблема със записването-оправи се.Оказа се,че тпроблема е бил в стария твърд диск,който тотално отказал.Като го махнах,всичко си тръгна нормално .Благодаря,още веднъж. :clap:

• 3 години по-късно...
Здравейте знаещи!

виж тук какво трябва да направиш цък

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.