Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Win XP SP2 +Auto Patc

Featured Replies

Здравеите :bye:

От известно време посещавам Вашия форум,и научих много неща които и в момента са ми от полза.Но доиде време и аз да помоля за помош.Става въпрос за следното:

Win XP+SP2 след поредния ъпдеит е дал done на някои неща.Явно е намерил нелегитимния софт.След това колегата ми е решил да ползва Auto Patcher които е изтеглен от саит в Германия(септемврииска версия е ) и го е инсталнал на компа.И......... сега Win-a зависва след старт,като дава черен екран с логото на XP и синята лента за старт,но веднага след това се рестартира.Опитах да го върна както си е бил през safe mode, но и там нямах успех.Аз съм хардуерен техник и със софта малко не съм наясно. Как да оправя грешката и този autopatcher

да се слага ли пак или няма нужда от него?

Благодаря Ви.

ем препоръчвам ти ре-инсталл на уиндовса или фикс...за аутопачера мога да кажа че е хубав но трябва да се инсталирва внимателно

Пробвай при зареждане на Windows-а да натиснеш F8.

От излязлото меню избери 'Load recent known good configuartion' или нещо от сорта беше :hush:

Другия вариант е да сложиш инсталационното CD на Windows и да repair-неш с него :)

• Автор
Пробвай при зареждане на Windows-а да натиснеш F8.

От излязлото меню избери 'Load recent known good configuartion' или нещо от сорта беше :hush:

Другия вариант е да сложиш инсталационното CD на Windows и да repair-неш с него :)

<{POST_SNAPBACK}>

Tези и двете ги пробвах сутринта,а за repair-a на уина ме посъветваха да не го правя.

Ясно ми е : формат на диск C, но ъпдеита ще се осъществява ли или да се слага този патчер???

Разбира се че ще се осъществява,но задължително е условието да не гo oбновява от официалната страница на Microsoft.

• Автор
Разбира се че ще се осъществява,но задължително е условието да не гo oбновява от официалната страница на Microsoft.

<{POST_SNAPBACK}>

Само че нищо не казахте за патчера,а тои наи мого ме интересуваше.Моля Ви да ми обясните малко по-подробно за инстала му,ако обичате.Основното му деиствие го разбрах,но нищо повече.Търсих цял ден по нета инфо,но единственото което разбрах е че колегата е бухнал патчер за версия 2000.Гадно,но все пак сме хора и грешим.Извинете че Ви занимавам с ламерски въпроси,но просто искам да се предпазя от подобни грешки sad.gif

Moето мнение е,че инсталацията на въпросния autopatcher (154mb) е абсолютно излишна.Важните неща в него са - Critical Updates,които можеш да качиш и ръчно,например от каталога на сайта.Ето и съдържанието му,за да прецениш кое ти е толкова необходимо.

Windows XP SP2 - Critical Updates

KB834707: Cumulative Security Update for Internet Explorer

KB873339: Vulnerability in HyperTerminal could allow code execution

KB873374: Microsoft GDI+ Detection Tool

KB885626: Your computer stops responding when you restart to complete the installation of Windows XP SP2

KB885835: Vulnerabilities in Windows Kernel and LSASS could allow elevation of privilege

KB885836: A vulnerability in WordPad could allow code execution

KB886185: Windows Firewall "My Network (subnet) only" scoping

KB890175: Vulnerability in HTML Help could allow code execution

KB867282: Cumulative Security Update for IE for XP Service Pack 2

KB873333: Security Update for Windows XP

KB885250: Security Update for Windows XP

KB886903: Security Update for .NET Framework 1.1 SP1

KB888113: Security Update for Windows XP

KB888302: Security Update for Windows XP

KB890047: Security Update for Windows XP

KB891781: Security Update for Windows XP

KB890923: Cumulative Security Update for Internet Explorer

KB892944: Vulnerability in Message Queuing Could Allow Code Execution

KB893066: Vulnerabilities in TCP/IP Could Allow Remote Code Execution and Denial of Service

KB890859: Vulnerabilities in Windows Kernel Could Allow Elevation of Privilege and Denial of Service

KB893086: Vulnerability in Windows Shell that Could Allow Remote Code Execution

KB890830: Malicious Software Removal Tool v1.4

Windows XP SP2 - Recommended updates

KB831240: Update for HighMAT support in the Windows XP CD Writing Wizard

KB884020: Loopback IP address range problem

KB885222: Performance of 1394 devices may decrease after you install Windows XP SP2

KB886677: Corrupt DBCS characters in Internet Explorer on Windows XP

KB887742: Stop error "Stop 0x05" in Windows XP SP2 or Windows Server 2003

KB887797: Cumulative Update for Outlook Express for Windows XP

KB888240: Add-ons not listed in Internet Explorer on Windows XP SP2

KB890831: Input Method Editor disabled when using MSN Messenger in Windows XP SP2

KB891122: Update for DRM-enabled Media Players

KB892313: Fix for problems when playing MPEG4 videos in WMP 10

KB893357: Update for Windows XP

KB895181: Fix for MPEG4 videos in Windows Media Player 10

Addons

Adaptec ASPI

Bootvis 1.3.37 (only in Full)

Official Windows XP PowerToys

Copy Profile Tool

DirectX Control Panel

Google Toolbar (only in Full)

ieSpellcheck (only in Full)

PowerMenu 1.5.1

Startup Control Panel 2.8

New XP Style Wallpapers (only in Full)

New XP Screensavers (only in Full)

.NET Framework 1.1 (+SP1) (only in Full)

Windows Media Player 10.0.3802 (only in Full)

Windows Journal Viewer 1.5 (only in Full)

Windows Installer 3.1

Windows Messenger 5.1 (only in Full)

Macromedia Shockwave Player (only in Full)

Windows Media Connect (only in Full)

MSN Messenger 7.0.0813 (only in Full)

New Theme: Royale (only in Full)

New Wallpapers (only in Full)

New AutoPatcher Wallpaper - based on "Aquastyle" (only in Full)

Sun Java 1.5.0_03 (only in Full)

• Автор

Благодаря ти за вниманието,но това мога да го направя ръчно.Помогнахте-благодаря Ви :whist:

Moето мнение е,че инсталацията на въпросния autopatcher (154mb)  е абсолютно излишна.Важните неща в него са - Critical Updates,които можеш да качиш и ръчно,например от каталога на сайта.
Не съм много съгласен, някои ъпдейти не могат да се качат "ръчно", защото изискват валидейшън, което малко или много затруднява. Едва ли повече от 10% ползват легален WindowsXP SP2 в България! Аз лично ползвам AutoPatcher и съм много доволен от него! Процедирам по следния начин:

1. Инсталирам WindowsXP SP2 (AutoPatcherXP работи само със SP2)

2. Качвам си необходимите драйвери за дъно, видео, звук....

3. Инсталирам AutoPatcherXP- последния му релийз, в случая от септември, като избирам всички Criticle Updates и някои от другите (въпрос на личен избор). Така Windows-a ми се ъпдейтва за около 5-6 мин.

4. Деинсталирам AutoPatcherXP

5. Пускам online-ъпдейт и в случая има най-много 1-2 ъпдейтчета да се докачат и това е! Всичко става много бързо и лесно! cool.gif

• Автор

А какво бих могъл да направя оттук нататък за да не могат втори път Маикрософт да засекът нередовен win? При презареждането му качих интегриран Win+Sp2 с нов номер,(тъи като стария каза че е невалиден) и се чудя дали да го ъпдеитна някъде на някои сървър които не е на Маикрософт, или има някакво друго решение с аутоъпдеита?Споделете sad.gif

А какво бих могъл да направя оттук нататък за да не могат  втори път  Маикрософт да  засекът  нередовен win? При презареждането му качих интегриран Win+Sp2  с нов номер,(тъи като стария каза че е невалиден)  и се чудя дали да го ъпдеитна някъде на някои сървър  които не е на Маикрософт, или има някакво друго решение с аутоъпдеита?Споделете sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Има решение и то е също много лесно. Значи продължавам и записвам точка

5.1 Пуска се автоматичния ъпдейт и се инсталира от страницата на майкрософт една тяхна си кръпка, която реално ти проверява валидността на уиндолса, казва се "Windows Genuine Advantage", тя се инсталира сама и автоматично. Щом като видиш, че същата е инсталирана, спираш автоматичния ъпдейт и пускаш IE, там отиваш в "Инструменти" - "Опции за интернет" - "Програми" - "Управление на добавки" и в списъка намираш тази добавка, маркираш я и отдолу й слагаш "Забрани"! След това отново си стартираш авто-ъпдейта е ще стане без никакъв проблем! Това е! ;)

Редактирано от phantom (преглед на промените)

Разбира се,това което казва phantom също е добър вариант,всичко е въпрос на личен избор и виждане по въпроса,а и с валидейшъна си има решение.Аз лично съм привърженик на по-простите неща.

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

Разбира се,това което казва phantom също е добър вариант,всичко е въпрос на личен избор и виждане по въпроса,а и с валидейшъна си има решение.Аз лично съм привържаник на по-простите неща.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами да, въпрос на личен избор е, но това, което описах в двата поста въобще не е сложно и се прави еднократно, всичко на всичко отнема около 10-15 мин. Ами ако нет-а на човек не е достатъчно бърз, ще ъпдейтва няколко часа!

Редактирано от phantom (преглед на промените)

Ами да, въпрос на личен избор е, но това, което описах в двата поста въобще не е сложно и се прави еднократно, всичко на всичко отнема около 10-15 мин. Ами ако нет-а на човек не е достатъчно бърз, ще ъпдейтва няколко часа!

<{POST_SNAPBACK}>

Да де,затова казах " добър вариант".Признавам, никога не съм инсталирал autopatcher (интернета ми е бърз),затова бих искал да ми кажеш дали инсталацията позволява да избираш,кой компонент да бъде инсталиран?

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

Да де,затова казах " добър вариант".Признавам, никога не съм инсталирал autopatcher,затова бих искал да ми кажеш дали инсталацията позволява да избираш,кой компонент да бъде инсталиран?

<{POST_SNAPBACK}>

Да, абсолютно! Всички тези ъпдейти, които си изписал по-горе си имат опция да се сложи или не отметка за да се инсталира. Преглеждат се едно по едно и слагаш отметка, където искаш и накрая само натискаш "Install" и както се пише на програмата, сядаш и релаксираш, докато тя ти ъпдейтва уиндолса автоматично! cool.gif

Да, абсолютно! Всички тези ъпдейти, които си изписал по-горе си имат опция да се сложи или не отметка за да се инсталира. Преглеждат се едно по едно и слагаш отметка, където искаш и накрая само натискаш "Install" и както се пише на програмата, сядаш и релаксираш, докато тя ти ъпдейтва уиндолса автоматично! cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

В такъв случай съм принуден да се съглася,че това решение е по-доброто,благодаря. ;)

• Автор

A кое е по-доброто решение: създаването на bat. фаил,или слагането на отметката в ADD-ONS?Aз инсталирах всичко и съм ок. :clap:

А има и още един хубав метод, който можете да прилагате винаги. Особенно полезен е ако имате DVD записвачка ( ще ви отнеме по малко носители), но става и със CD записвачка

Инсталирате си операционната система, драйвери, сървис паковете и всички ъпдейти, кирилизации, спомагателен софтуер, офис пакети и така нататък.

След това си правите имидж на дяла, на дяловете, където имате ценна информация или ако искате и на целия диск с Norton Ghost или Acronis True Image.

При срив на системата, просто пускате архива, който сте създали и имате система готова за работа със всички екстри. Можете ако искате да го правите на презаписваеми дискове за да си създавате периодично нови имидж файлове.

При нас така процедираме. Знаем, че имаме 2-3 типа компютри с еднакви компоненти. Подготвяме от всяка група по един и създаваме имидж на диска му. След това в началото на останалите просто клонираме диска, а имиджа използваме ако стане фал с някоя машина и няма спасение. Спестяваме си доста време в преинсталиране на софтуера и правенето на настройките.

Но всеки сам си избира начина на работа. Просто споделям опит и ще се радвам да съм от полза.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.