Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с включването на компютъра

Featured Replies

Странен проблем ми се случва напоследък, при натискане на POWER бутона, не се получава нищо. Няколко пъти го помпам и не ще... След издърпване на кабела от захранването и включването му там пак всичко се оправя. Сигурен съм, че бутонът е работещ, софтуерно не съм променял нищо... Странното е примерно вчера при включване на машината чува се първият стартиращ биип, после чеква ЦДтата и до там, няма картина, /но вентилатора на VGA роботи/само си мига на ЦДтата... Рeстарт и пак до ромовете... След издърпване на кабела отзад се оправя всичко... Моето предположение е за захранването, в момента съм взел едно по-качествено за тестване на системата, допълнителна не яснота идва и от това, че същите събития се случват примерно за 2ри път от 3 седмици... като през останалото време всичко работи на 6...Ако някой има идея какво се случва с тая моя машина да споделя, за мене са неясни истории, клоня към захранване аз...

Дъното как е? Да не би да има пробити или подули се кондензатори, защото те водят до подобни последствия

• Автор
Дъното как е? Да не би да има пробити или подули се кондензатори, защото те водят до подобни последствия

ами ще видя ,ама мие новичко около на 1 година е....

Това се получава при спиране на тока, колкото и кратко да е то. Това поведение на компютъра може да се промени от една настройка на BIOS-a - Restore on AC/Power Loss. Възможните опции са:

1. Last State (тази трябва да е по подразбиране)

2. Power off

3. Power on

Така, че проблема не го търси в компа, ами в енергото или най-близкия трафопост.

Това се получава при спиране на тока, колкото и кратко да е то. Това поведение на компютъра може да се промени от една настройка на BIOS-a - Restore on AC/Power Loss. Възможните опции са:

1. Last State (тази трябва да е по подразбиране)

2. Power off

3. Power on

Така, че проблема не го търси в компа, ами в енергото или най-близкия трафопост.

е, да , но човека не се е оплакал, че му е спирал тока

Аз точно за това съм писал:

Това се получава при спиране на тока, колкото и кратко да е то
. Дори за една секунда е достатъчно и в повечето случаи няма да се усети, освен ако не вечерно време - тогава всеки ще забележи като премигне осветлението в стаята.

hanuki, ако не си харесваш захранването или се съмняваш в него, значи е дошло време да го смениш с по-качествено такова.

• Автор
Това се получава при спиране на тока, колкото и кратко да е то. ......

....

...И така... След дълги, технически прегледи на кутията и старото захранване... Няколко съвета от познати фирми се стигна до момента за контактите ми... Ползвайки два контакта в стаята ми след тяхното отваряне и проверяване на захващащите болтове и зануляването се откри и проблема. При разклонител номер 2 /този на машината /фазата и металния крак от щепсела, влизащ в контакта не бе захванат добре с проводника... От там и евентуално и проблема. По кабела имаше явни следи от електрически реакции... което говори може би за случващото се с машината ми...Използвам основно български разклонители с добри кабели и зануляване... Нямам си идея как е станало разхлабването на въпросния проводник... Като цяло изводът е, че спечелих ново по-качествено захранване, и една идея предпазливост от към контакти и тн... Моят съвет е всеки да си провери контактите и разклонителите, за да избегне моите главоболия!!! Благодаря на всички за отзивчивите отговори, и проявеното внимание...

Редактирано от hanuki (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.