Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Guide: Как да преправим Nokia Pop Port слушалки към 3,5 мм

Featured Replies

Как да преправим Nokia Pop Port слушалки към 3,5 мм

Много хора си използват телефоните, за да слушат музика и аз съм един от тях. Много от моделите на Нокия (като изключим новите N и Е серии и някои модели като 7500 Prism или 6120 classic) са екипирани с Pop Port конектор, което позволява да изпозвате едни и същи слушалки на всички модели. В настоящата статия ще стане дума точно за тези слушалки. Като качество на звука слушалките са отлични, но кабелчетата, които излизат от пластмасовото тяло са много тънки и при продължителна употреба и огъване се износват лесно. Много често ми се е случвало музиката ми да прекъсва, защото кабелчето се е наранило и единствено покупката на нови слушалки ме спасяваше. За 3 години съм сменил 5-6 комплекта слушалки и това ме накара да направя нещо, за да забавя или да премахна износването на кабела. След ровене в нета ми хрумна, че мога да сменя кабелите и да си вържа други слушалки, но трябваше да ги разглобя, но съвестта не ми даваше да разваля нови слушалки, плюс това не съм на „ти” с кабелите. Тогава ми хрумна да прибавя 3,5 mm жак и така щях да си ползвам каквито си искам слушалки. Е, това се оказа златното ми спасение.

Купих си аудио кабел и 3,5 mm женско жакче и с усмивка се запътих към поялника. Моделът слушалки с които разполагах е Nokia HDS-3.

Те изглеждат ето така.

pic0001rz2.th.jpg

Първото, което трябва да направите е с малка отверка да отвиете винчетата на пластмасовото тяло. След като предварително сте включили поялника да загрява, грабвате го вече загрял и разпоявате там където пише R+ , R-, L+ и L-. Това са кабелчетата към слушалките, след като ги разпоите вече не в трябват и ги разкарайте настрани, за да не ви пречат.

На снимката е показано къде да разпоите.

pic0004vh3.th.jpg

Вземате аудио кабела, който сте купили и го заголвате, така както е показано на снимката.

pic0002wo5.th.jpg

Синята и жълтата жичка носят левия и десния сигнал, а другите 2 жички са земя, те се запояват на R- и L-. На R+ и L+ запоявате левия и десния сигнал. Важно условие е да не направите една спойка на 2-те кабелчета - примерно на L+и L-. Друго важно нещо е оголените части на кабелите да не се допират след спойката. Не пипайте нищо друго. След запояването платката трябва да изглежда нещо като това на снимката.

pic0008uo8.th.jpg

Кабелът, който аз си купих се оказа малко дебеличък и се наложи да разширя дупките през където минаваха кабелчетата на слушалките с малко ножче (можете да използвате и пила). След като сте запоили, нагласяте платчицата както си е била и затвяряте като внимавате да не дръпнете кабелите от спойките. Завивате винчетата и идва време за проба. Ако имате под ръка слушалки с 3,5 mm жак пъхате и пускате музиката. Ако всичко е наред в ушите ви ще бумти музика.

Крайният резултат трябва да изглежда подобно на този на снимката.

pic0009ft4.th.jpg

Автор: Николай Йотов (RefreshMe)

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Бравос за статията.Аз си търся кабел преходник за 3.5 мм.Намерих на едно място ама ми искат 30 лева та със сигурност ще им се размине.Имам обаче един колега който борави добре с поялника(аз съм грубиян) и с удоволствие ще му дам да си експериментира с кабела на оригиналните слушалки.

• Автор

На мен ми искаха 40 лева за предходник със слушалки AD-41 и затова реших да преправям. А и аз не съм добър с поялника, един приятел ми помогна и стана добре. Сега се подготвям за покупка на качествени слушалки. :help wanted3:

BTW: Кабелът около 20 сантиметра и жакчето ми излезнаха 40 стотинки :)

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Кажи като си купиш слушалки защото и аз ще го направя.Трябват ми такива които се закачват на самото ухо защото оригиналните тапи ми падат постоянно(нещо съм дефектен).

• Автор
Кажи като си купиш слушалки защото и аз ще го направя.Трябват ми такива които се закачват на самото ухо защото оригиналните тапи ми падат постоянно(нещо съм дефектен).

Утре отивам по магазините да тествам. Аз съм се спрял на тия модели: Sony, Philips, пак Philips, и отново Philips.

Малко повече снимки и инфо на английски -> http://www.hackaday.com/2005/08/16/how-to-...ck-with-volume/

Тази е доста по-изчерпателна от моята. Браво!

• 1 месец по-късно...

мм незнам кфо точно се мъчете да правите но .. аз си взех 1 мъжки жак за към телефона ми (нокиа 6120класик) и 1 женски 3.5мм мисля се води жакчето 2 кабела запояване и хубави слушалки и ти си човека ..

мм незнам кфо точно се мъчете да правите но .. аз си взех 1 мъжки жак за към телефона ми (нокиа 6120класик) и 1 женски 3.5мм мисля се води жакчето 2 кабела запояване и хубави слушалки и ти си човека ..

За колко си купи преходника? Защото мен днес се опитваха да ме преметнат с 10 лв. за един =D

• 1 месец по-късно...
За колко си купи преходника? Защото мен днес се опитваха да ме преметнат с 10 лв. за един =D

хяха... 10 лева .. за 2 жака ? тея луди ли са .. мен ми излезе 1 лев 2-те жака 2-те кабелчета бяха от мене... и сега си го ползвам хем като антенка хем като кабел за слушалки :Pcool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.