Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

настройване на wireless access point canyon CN-WFAP?

Featured Replies

Искам да влезна в настройките на безжичен рутер CANYON CN-WFAP но не мога. Работата е там че мрежата ми е свързана по следният начин. Имам един рутер който е директно свързан към нет-а. ОТ него има един кабле който отива към един switch и този switch предава връзката към CN-WFAP. Пробвах директно да се свържа към него като махна кабела от switch-а и се свържа към access point-a но не успях. Не мога да си намеря Manual-а а пък никъде в интернет не успях да намеря нищо което да ми помогне. Някой да е имал такъв рутер? Как мога да влезна в него.

П.С. - 192.168.2.1 и *.*.1.1 също не действа. пробвах и ръчна настройка на

IP Address:192.168.1.2

subnet mask: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

HELP

• Автор
уж интернет ползваш а не си чувал за гугъл

ЛИНК

нищо лично но моля те поглеждай сайта обстойно преди да го поствап. Аз го разгледах това подробно доста преди да постна това тук и доколкото аз виждам никаде не пише "default ip address to access the wireless access point", или каквото и да е подобно. Документацията е архив със соурс кода а пък не че нешо но просто не съм напулно наясно със C/C++ и Unix Скриптове.

• 3 седмици по-късно...
Искам да влезна в настройките на безжичен рутер CANYON CN-WFAP но не мога. Работата е там че мрежата ми е свързана по следният начин. Имам един рутер който е директно свързан към нет-а. ОТ него има един кабле който отива към един switch и този switch предава връзката към CN-WFAP. Пробвах директно да се свържа към него като махна кабела от switch-а и се свържа към access point-a но не успях. Не мога да си намеря Manual-а а пък никъде в интернет не успях да намеря нищо което да ми помогне. Някой да е имал такъв рутер? Как мога да влезна в него.

П.С. - 192.168.2.1 и *.*.1.1 също не действа. пробвах и ръчна настройка на

IP Address:192.168.1.2

subnet mask: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

HELP

Пробвай с 2.1 без Gateway, като го свържеш директно с ланкартата на компа. Естествено ако преди това ай пи-то на АП-то не е сменено с някакво друго. 192,168,2,1 е по подразбиране или след ресет на устройството.

име:админ парола:1234

Имам един Мануал на устройство подобно на това.Интерферейса е същия. Ако искаш мога да ти го изпратя по някакъв начин

П.С Аз пък искам да попитам, някой знае ли как със същото АП да ползвам нета от БТК на лаптоп по безжичен път из къщи?

Настроих АП-то в режим АД-ХОК /:P)))) май така се пише на БГ / и го закачих след БТК модема. Лаптопа намери мрежата,но нямаше нет.

Не съм на ясно в кой точно режим трябва да бъде и какви други настройки са необходими.

Трябва ли да се сменят АЙ-ПИ-то ,маската и Gateway на АР-то или ще ги получи автоматично от модема?

Благодаря предварително

Незнам какви режими има този AP, но според мене за целта трябва да си е в режим AP,а не Ad-hoc. Адреса си го взем автоматично от модема на БТК, но вътрешната мрежа трябва да ти е различна от 192.168.1.1. cool.gif

Незнам какви режими има този AP, но според мене за целта трябва да си е в режим AP,а не Ad-hoc. Адреса си го взем автоматично от модема на БТК, но вътрешната мрежа трябва да ти е различна от 192.168.1.1. cool.gif

Wireless Setting

This Access Point supports AP, Station, Bridge, WDS and Universal Repeater modes. “AP Mode” provides pure access point function. The simplest way to build up a wireless LAN is to use “AP Mode”. “Station Mode” is used to let a network device with only wired Ethernet function to have wireless LAN communication capability. It provides both Ad Hoc and Infrastructure modes for the “Station Mode”. With “Station-Ad Hoc mode”, it can let your network device join a wireless LAN with peer-to-peer communication. With “Station-Infrastructure mode”, it can let your network device join a wireless LAN through an access point. “AP Bridge Mode” provides the function to bridge more than 2 wired Ethernet networks together by wireless LAN. You can use two access points with “AP Bridge-Point to Point mode” to bridge two wired Ethernet networks together. If you want to bridge more than two wired Ethernet networks together, you have to use enough access points with “AP Bridge-Point to Multi-Point mode”. An access point with “AP Bridge-Point to Point mode” or “AP Bridge-Point to Multi-Point mode” can only be used to bridge wired Ethernet networks together. It can’t accept connection from other wireless station at the same time. If you want an access point to bridge wired Ethernet network and provide connection service for other wireless station at the same time, you have to set the access point to “AP Bridge-WDS mode”. Simply speaking, “AP Bridge-WDS mode” function is the combination of “AP mode” and “AP Bridge-Point to Multi-Point mode”. “Universal Repeater Mode” provides the function to act as AP client and AP at the same time. It can use AP client function to connect to a Root AP and use AP function to service all wireless stations within its coverage. All the stations within the coverage of this access point can be bridged to the Root AP. “Universal Repeater Mode” is very convenient to extend the coverage of your wireless network.

Ето това е от Мануала на друго устройство АW-6200 R но менюто му е идентично с това на моето което е CN-WFAP.

И тъй като въобще няма бутон Wirelles za nastrojki ме навежда на мисълта 4е не става за тая цел /нет от БТК -ВИ-ФИ на лаптоп/И тъй като англииския ми е на ниво колкото да си изкарам боя някаде,не мога точно да си преведа режимите на работа за да настроя АП-то

От друга страна стигнах до конектване между лаптопа и АП-то,описано в горния ми пост но реално не можах да подкарам нета.което ми дава надежда 4е пропускам нещто дребно но важно

Значи го слагаш в режим "AP Mode".

Първо CANYON CN-WFAP не е безжичен рутер CANYON CN-WFAP а е само Wireless Access Point и има няколко режима в които работи “AP”, “Station ad hoc”, “Station infrastructure”, “AP bridge point to point”, “AP bridge point to multi-point”, “AP bridge-WDS” и при тези режими АП може да излъчва безжичен сигнал или да прави ‘мост” с друго такова АП

За да се свърже към безжичен рутер ти трябва режим клиент които тук го няма но можеш да използваш режим “Universal repeater” при които се улавя безжичния сигнал и се повтаря.

А за АДСЛ просто пускаш в режим АП и си пускаш защита WEP да не влиза и комшията като IP на AP трябва да е различно от това на АДСЛ

Пример:

Адсл 192.168.1.1 той си е зададе от БТК

АП 192.168.2.1

255.255.255.0

GW 0.0.0.0

DNS 0.0.0.0

Клиент 192.168.1.2

255.255.255.0

GW 192.168.1.1

DNS 192.168.1.1

В този случаи АП е прозрачно ип на АП 192.168.2.1 служи само за управление но трябва на клиент освен ип 192.168.1.2 като второ ип да се въведе 192.168.2.2-255

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.