Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 7

Featured Replies

МОЛЯ, ЗА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ!

Тук в тази тема се предоставят потенциално опасни връзки към съмнителни файлове, които могат да навредят на компютъра Ви!

Всички, които участват тук,са на доброволни начала и риска, който поемат е изцяло на тяхна отговорност!!

Който не знае какво прави или няма опит,моля да не предприема никакви рискове!!

===============================================================================

Основно идеята в тази тема е да се подпомогне на AV компаниите за по-бързо отреагиране с/у вредоносния код и навременото обновяване с дефиниция за него.За целта се изпращат,стартират и изследват с различни антивирусни програми съмнителните файлове (които ние намираме из интернет пространството и предоставяме тук в тази тема).

================================================================================

Можете да разгледате и предишните части на темата:

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 6

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 5

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 4

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 2

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 1

================================================================================

Помощна тема : Адреси на които можем да изпратим съмнителни файлове за анализ

======================================================================

МОЛБА към всички участващи в темата!

Нека не изпадаме в крайности и не пълним темата с безсмислени и безсъдържателни off-topic – мнения от рода Левски или ЦСКА

На който не му допада темата,просто нека я подмине тихомълком.

Bсички връзки към потенциално опасните файлове да се дават във вид на текстов файл прикачен към поста,единствено да е виден резултата ОТ VIRUSTOTAL или друг скенер.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 66,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато рабо

• https://www.virustotal.com/analisis/6557f23c63efa393bc983a00818d3725687afd6086f057e7dcce37a4810addb3-1267108243 https://www.virustotal.com/analisis/739eb9a701761cc572d77d2ad9d6a034b6e7a2aa70e9da103f9a

• И къде по-точно!?Това ли тук http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=9&t=1401&sid=f4eb6c0e294172d133689ca2304875b1 Там намирам още особено умни заглавия като "Kaspersky Internet Security 2010

Публикувани изображения

Rootkit Unhooker,можеш ли да установиш точно кое предизвиква рестартите при теб? Контролираш ли какво още автоматично се стартира с Win при всеки рестарт? Няма ли нещо "самозареждащо се"? А с програми Antirootkits за установяване на скрити процеси докъде стигна? Avira явно не се справя - трябва да добавиш друга програма или дори да я смениш! Хайде, съсредоточи се - можеш да го намериш и да ни го предоставиш тук... Аз поне не се съмнявам. Поздрави

Rootkit Unhooker,можеш ли да установиш точно кое предизвиква рестартите при теб? Контролираш ли какво още автоматично се стартира с Win при всеки рестарт? Няма ли нещо "самозареждащо се"?  А с програми Antirootkits за установяване на скрити процеси докъде стигна? Avira явно не се справя - трябва да добавиш друга програма или дори да я смениш!  Хайде, съсредоточи се - можеш да го намериш и да ни го предоставиш тук...   Аз поне не се съмнявам. Поздрави

GMER неоткриваше нищо.Единствено успях да събера информация за заразената ОС с OTL след като я преименувахимам лог файловете.

Сега системата ми е чиста,предпочитам ако има вариант даизмъкна от Image-а  тази напаст без да въстановявам системата отзаразения архив.

Rootkit Unhooker за съжаление симантек не дават никаква информация за почистването този път странно???

Пише че премахването е трудно Easy.

http://virscan.org/report/c89e5b10bdf3c33e9dc02d7969a8ae26.html https://www.virustotal.com/analisis/4402be6b345fc06c82fce260bc86ed8099caf40b47b590aabd59506f5055398c-1262453854 И защо мълчат толкова програми? Ето файла hxxp://www.4shared.com/file/33280674/df845bad/firefox-ultimate-optimizer-11.html Лично аз сега няма да коментирам антивируси - защото отново съм без такъв и май така ми е най-добре. Поздрави

http://virscan.org/report/c89e5b10bdf3c33e9dc02d7969a8ae26.html https://www.virustotal.com/analisis/4402be6b345fc06c82fce260bc86ed8099caf40b47b590aabd59506f5055398c-1262453854 И защо мълчат толкова програми? Ето файла hxxp://www.4shared.com/file/33280674/df845bad/firefox-ultimate-optimizer-11.html Лично аз сега няма да коментирам антивируси - защото отново съм без такъв и май така ми е най-добре. Поздрави

Касапа и днес продължава да мълчи!

1264540d.jpg

Symantec класифицира Trojan Horse и определено някои грешат - мълчащите или класифициращите? Точно заради много подобни случаи се върнах към избора си от преди 3-4 месеца - IDS + HIPS програми без антивирус! Просто деинсталирах Нод 32 и Авира - но засега не инсталирах друг антивирус. За какво ми е антивирус у дома - да създава проблеми или въпросителни ли? Налице е обаче Process Hacker 1.9 с всичко необходимо заедно с още подобни програми. Аз не съм средностатистически ползвател. Поздрави

Symantec класифицира Trojan Horse и определено някои грешат - мълчащите или класифициращите? Точно заради много подобни случаи се върнах към избора си от преди 3-4 месеца - IDS + HIPS програми без антивирус! Просто деинсталирах Нод 32 и Авира - но засега не инсталирах друг антивирус. За какво ми е антивирус у дома - да създава проблеми или въпросителни ли? Налице е обаче Process Hacker 1.9 с всичко необходимо заедно с още подобни програми. Аз не съм средностатистически ползвател. Поздрави

Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато работеше, се влачеше като "народна песен"! Тоя Касперски направо ми уби машината! Минах през "сейф мод" и "възстановяване на системата" от вчера...и..компа оживя! Това животно повече няма да стъпи на моя машина! :laughing5: :laughing5: :rolleyes:

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато работеше, се влачеше като "народна песен"! Тоя Касперски направо ми уби машината! Минах през "сейф мод" и "възстановяване на системата" от вчера...и..компа оживя! Това животно повече няма да стъпи на моя машина! :laughing5: :laughing5: :rolleyes:

Непознат вредоносен код с възможности може да създаде сродни ситуации и при други продукти.Случвало ми се е. Доста по-трудно е това да се случи при моят избор сега - а и аз ще му съдействам с удоволствие да стане общоизвестен. Не прибързвай с изводи. На свеж Win ли го инсталира? Ако не си - все едно нищо не си пробвал. По-точно казано - имал си допир с особено интересен вредоносен код, от типа на този, който ми е хоби за занимавки. Просто премисли... Поздрави

Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато работеше, се влачеше като "народна песен"! Тоя Касперски направо ми уби машината! Минах през "сейф мод" и "възстановяване на системата" от вчера...и..компа оживя! Това животно повече няма да стъпи на моя машина! :shake_puter::cool::)

Това се получава единствено при тест на Microsoft Virtual PC няма кого да излъжеш момче.

Това се получава единствено при тест на Microsoft Virtual PC няма кого да излъжеш момче.

Там е работата, че аз никога НЕ лъжа, а пък виртуална машина не ползвам от повече от година. А преди време, когато ползвах виртуална машина, това беше Virtual Box, а не Microsoft Virtual PC, която изобщо не се инсталирваше на моят компютър. Прекалено ми е слаб компютъра (1 GB RAM), за да го тормозя с виртуална машина, още повече пък в присъствието на Касапа! :)

........

п.с. Продължаваш да си на абсолютно погрешна вълна, като мислиш, че някога в нещо лъжа. Явно, че ти го правиш, щом мислиш, че другите лъжат!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Там е работата, че аз никога НЕ лъжа, а пък виртуална машина не ползвам от повече от година. А преди време, когато ползвах виртуална машина, това беше Virtual Box, а не Microsoft Virtual PC, която изобщо не се инсталирваше на моят компютър. Прекалено ми е слаб компютъра (1 GB RAM), за да го тормозя с виртуална машина, още повече пък в присъствието на Касапа! :)

........

п.с. Продължаваш да си на абсолютно погрешна вълна, като мислиш, че някога в нещо лъжа. Явно, че ти го правиш, щом мислиш, че другите лъжат!

Мощността на един компютър не се определя от рамта инженере,и аз съм с 1gb W7 работи идеално.Инсталирал съм Касперски единствено да видя до къде са стигнали(любопитство)не съм имал проблем с операционната система нито с КИС.Явно проблема ти другаде на теб може би (хардуерен)

Мощността на един компютър не се определя от рамта инженере,и аз съм с 1gb W7 работи идеално.Инсталирал съм Касперски единствено да видя до къде са стигнали(любопитство)не съм имал проблем с операционната система нито с КИС.Явно проблема ти другаде на теб може би (хардуерен)

1 Гига е дооста слаба памет за използването на виртуална машина. При положение, че в "спокойно" състояние 45% от RAM-та е изядена от всичко, което е в старт менюто, ако пусна и виртуална машина- какво мислиш ще стане с компа? Аз откакто "открих" за себе си Returnil не ползвам никаква виртуална машина. Искам да тествам някой вирус от темата за "подпомагането..."- пускам Returnil-а и си свиркам. Тръгвам "на лов"- също....за кво ми е виртуална машина- само да ми товари компа?!

Ето нещо от astalavista.ms http://4storing.com/2lyers/4d0b2911fa7dee2a7e8f33cef270b8a0.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/fd1a766541ee297c90d166cfa5f0e651ad79ce8a0731363d64a89ad6143c1a66-1262594690 http://virscan.org/report/53d5b88f7e67e057e91620e135cd0e6b.html Защо ли при китайския сканер всички мълчат? Дори и Rising! Има ли заплаха или няма?

1 Гига е дооста слаба памет за използването на виртуална машина. При положение, че в "спокойно" състояние 45% от RAM-та е изядена от всичко, което е в старт менюто, ако пусна и виртуална машина- какво мислиш ще стане с компа? Аз откакто "открих" за себе си Returnil не ползвам никаква виртуална машина. Искам да тествам някой вирус от темата за "подпомагането..."- пускам Returnil-а и си свиркам. Тръгвам "на лов"- също....за кво ми е виртуална машина- само да ми товари компа?!

С 1 гига РАМ и инсталирани Microsoft Virtual PCи VMware 7 процесора не минава 8% откъм рам в момента VMware 7 ми е лапнала 117 mb и машинката си работи перфектно.

Под виртуализация с Returnil доста файлове изобщо не се стартират и затова ползвам за такива случаи виртуалните машини.

Също така под Microsoft Virtual PC ми работи без грешка Mandriva 2010 Kaspersky PURE работи чудесно под VMware 7 това за тези които искат да я пробват без да я инсталират на реалната си машина.

KIS 2009 + Kaspersky PURE на една физическа машина сам прецени защо при тебе не се получава. Още повече,че имаш и проблем с инсталирането на VPC на компа си.

Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато работеше, се влачеше като "народна песен"! Тоя Касперски направо ми уби машината! Минах през "сейф мод" и "възстановяване на системата" от вчера...и..компа оживя! Това животно повече няма да стъпи на моя машина! :down: :down: :down:

Ето виждаш ли - отговори си сам. Цитирам те:

Абе човече- със 100 год. лицевз съм откакто излезе. Колко програми тествах, вкл. и КАВ и нямах абсолютно никакъв проблем! Проблема се появи при КИС. В момента съм само с Комодо- пълният пакет, като тая нощ бях пуснал пълен скан- нищо не откри, освен стари мои кракове на строителни програми, които други програми не закачаха. Проблема не е в Дефанс Хипс....

Много те гони параноята!

Ти как си представяш KIS 2010/ KAV WKS и Defence Wall :speak:

Видя ли причината за проблема? Считаш ли,че KIS просто така ще допусне инсталирането на драйвер на root ниво? Страхотен си признавам ти го.

Ето виждаш ли - отговори си сам. Цитирам те:

Ти как си представяш KIS 2010/ KAV WKS и Defence Wall :speak:

Видя ли причината за проблема? Считаш ли,че KIS просто така ще допусне инсталирането на драйвер на root ниво? Страхотен си признавам ти го.

Това не е така, защото няколко часа КИС2010 работеше без пролем, предният ден също, Дефанса си присъстваше постоянно...

Това не е така, защото няколко часа КИС2010 работеше без пролем, предният ден също, Дефанса си присъстваше постоянно...

Не е вярно.Пробвал съм го много пъти.Дори писах в един друг форум.

Още при инсталирането се явяват проблемите. При последвал рестарт може и да не ти зареди изобщо системата в нормален режим. Изходът е деинсталация на един от двата продукта в SAVE MODE. Касперски не се деинсталира по този начин - така че Defence Wall следва да се махне.

Касапа и днес продължава да мълчи!

1264540d.jpg

Оооо,душко!Ти пак си сменил носната кърпичка-днес вече си с Kaspersky.Да ти е честита!

Не е вярно.Пробвал съм го много пъти.Дори писах в един друг форум.

Още при инсталирането се явяват проблемите. При последвал рестарт може и да не ти зареди изобщо системата в нормален режим. Изходът е деинсталация на един от двата продукта в SAVE MODE. Касперски не се деинсталира по този начин - така че Defence Wall следва да се махне.

Ами както вече казах- в крайна сметка се появи проблем, но в началото нямаше...

Става и с много стари компютри,какъвто е и на уважаемият Инженер.Аз предлагам като пишете нещо за някоя антивирусна по отношение на това дали е тежка или лека,да пишете какъв ви е процесора и с колко RAM разполагате-поне да имаме някаква бегла представа защо всеки твърди че е лека или тежка

Оооо,душко!Ти пак си сменил носната кърпичка-днес вече си с Kaspersky.Да ти е честита!

От снощи не съм! Изтраях я 1 ден и няколко часа!

Ами както вече казах- в крайна сметка се появи проблем, но в началото нямаше...

Нямало го е до рестарта нали? Двата HIPS се сбиват толкова яко,че зависва системата още при логване.

Става и с много стари компютри,какъвто е и на уважаемият Инженер.Аз предлагам като пишете нещо за някоя антивирусна по отношение на това дали е тежка или лека,да пишете какъв ви е процесора и с колко RAM разполагате-поне да имаме някаква бегла представа защо всеки твърди че е лека или тежка

Единият компютър предполагам е доста старичък според Вашите представи 2Гига-520Рам но там Касперски си работи чудесно. Затова и се чудя на всички писаници тук.

Понятието "тежка" като усещане, наистина зависи от компютъра, но това по никакъв начин не променя реалното натоварване на компютъра от различните програми..нещо което се вижда от теста, който вчера дадох!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.