Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Ram

Featured Replies

Така...става въпрос за един много добър приятел, който ще си купува компютър...обърна се за съвет към мен и Styx и така се роди един много интересен спор...и понеже и двамата сме "експрети" по хардуер, решихме да питаме тук...

Та, според вас, кое е по-добро? Става въпрос за компютър за около 1200-1300 лева, момчето току-що е прието Архитектура...

Ето и примерната конфигурация:

MB________MB ASUS A8V Via KT800Pro DualDDR400 AGP8x 8ch. GLan SATA Raid0,1_____88

CPU_______CPU AMD Athlon XP 2700+/FSB 333MHz___________________________________90

Monitor___17" SAMSUNG LCD 710N 600:1 300cd m2 12ms 160* 160* - Сив____________248

RAM_______2 x DDR 256 MB PC3200/400MHz Kingston________________________________58

HDD_______200GB Maxtor Dmax Plus9 7200rpm 8MB Serial ATA/150__________________113

FDD_______FDD 1.44 MB ALPS______________________________________________________6

CD-ROM____NEC ND-3540A DL DVD+R(16x8x)+R9(8x)DVD-R(16x6x)-R DL(6x)48x32x48_____53

Case______Delux M8512 350W_____________________________________________________28

VC________MSI GF FX 5200-T128 128MB DDR AGP8x 64bit TVout______________________44

KBD_______Logitech Internet /бяла+ подложка____________________________________12

Mouse_____Logitech SBF96/PS/2/Optical/3 but/Scroll_____________________________13

Cooler_________________________________________________________________________1

Конфигуриране и тестване_______________________________________________________15

Цените са в долари, без ДДС

Препоръките са добре дошли

моето мнение за тази конфигурация е :

Много добре конфигурирана но само едно нещо не ми харесва и то е NEC-a и то защото имам фагричен дефек аз лично нямам проблем но има много хора който се оплакват от NEC. По добре му сложете LG , а и за тези пари може да бъде и на 3000+ Mhz

Редактирано от SCORPIO (преглед на промените)

моето мнение за тази конфигурация е :

Много добре конфигурирана но само едно нещо не ми харесва и то е NEC-a и то защото имам фагричен дефек аз лично нямам проблем но има много хора който се оплакват от NEC. По добре му сложете LG , а и за тези пари може да бъде и на 3000+ Mhz

<{POST_SNAPBACK}>

Екстра е конфигурацията...и сигурно ти ще му монтираш Сокет А процесора на сокет 939... :huh:

http://usa.asus.com/products/mb/socket939/a8v/overview.htm

Bri, освен ако не съм в грешка и има 64 битови Athlon XP ;) , трябва да смениш или дъното или процесора...или и двете :yanim: Всъщност аз бих сменил и двете, например с тия:

AMD ATHLON64 AX-3000+ s.939 $137.00

ASUS A8N-E NF4 s.939 DDR400 PCI-E 8ch. GBLan SATA Raid0,1,0+1 $105.00

(това са крайни цени към http://www.steltcomputers.com, предполагам че в Мост и Жар ще е малко по-скъпо като сметнеш ДДС-то )

Но лошо няма и това дъно, което си избрал да остане де...важното е да е съвместимо с процесора.

Редактирано от 90125 (преглед на промените)

Bri, нещо не усетих връзката между заглавието на темата, раздела и самото описание вътре.

Ако питаш за съвет за компютърна конфигурация - можеш да погледнеш тази тема - Съвет за компютърна конфигурация, където са обяснение доста неща.

Ако питаш дали е по-добре да се вземат 2 чипа по 256 РАМ или един 512, ще те посъветвам за двата чипа. Ето тук има една тема, където съм обяснил за двуканалният режим и предимствата от него - Какво означава dual при ram памет?

Ако ще взимаш 64 битов процесор обаче трябва да имаш предвид че не всички поддържат двуканална памет.

Сега загрях, че аз съм препоръчал дъно с PCI-E...и видео картата ще трябва да се смени sad.gif

Иначе дъното, което сте си избрали поддържа двуканална памет.

Аз ще оорална любовм видеото, защото е 64 битово. Според мен ( а и много други) е по-добре 64 Мб с 128 бита шина отколкото 128 Мб с 64 бита шина.

П.С. Абе да му таковам таковата - аз едно пиша друго излиза - "оорална любовм" да се чете "osvirkam" - ако е някакъв скрипт за корекции, мнооо хубаво ме коригира :yanim:

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

Аз ще оорална любовм видеото, защото е 64 битово. Според мен ( а и много други) е по-добре 64 Мб с 128 бита шина отколкото 128 Мб с 64 бита шина.

П.С. Абе да му таковам таковата - аз едно пиша друго излиза  - "оорална любовм" да се чете "osvirkam" - ако е някакъв скрипт за корекции, мнооо хубаво ме коригира :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Цензура братле, кво да ти кажа... cool.gif

П.С. Абе да му таковам таковата - аз едно пиша друго излиза  - "оорална любовм" да се чете "osvirkam" - ако е някакъв скрипт за корекции, мнооо хубаво ме коригира ;)

<{POST_SNAPBACK}>

:yanim:

Това се нарича "badword filter" и променя някои думи с други. В твоят случай просто променя думата "с в и р к а" на "орална любов", само че виждам, че е включен на loose, което означава, че където и да намери дадената дума (може и да е част от друга дума), веднага ще я замени.

Промених метода на "exact", така че вече няма да имате такъв проблем.

;)

• Администратор

Ако ще се купува нов компютър е добре да е с PCI Express. Просто повечето (с тенденцията да станат всички) видео карти вече са на тази шина. Това ще направи евентуален следващ ъпгрейд леко неприятен.

Иначе голяма далавера от двуканална памет при AMD процесорите няма. Типични стойности са 3-5% увеличение на производителността.

Флопито в общият случай е абсолютно безмисленно. Вече за под 50лв може да си вземе 256 MB-това USB флаш памет.

Кутията е много зле. По-добре е да отиде и да погледне на място. Delux имаме в работата и са просто трагедия.

Видеото е по-добре да бъде 128-bit. Не е лошо да разгледате Radeon 9550. На доста прилични цени са и имат AGP версии.

Доколкото знам LG DVD записвачките били по-добри от NEC, но това не мога да го твърдя със сигурност.

ASUS A8N-E - s.939, nForce4 Ultra, HT, 1000, 4xDDR400 Dual ch., 1*PCI-EXPRESS 16x, 8ch. Audio, LAN, 2*UltraDMA 133+ 4*SATA 3Gb/s, RAID (0,1), 8x USB 2.0, ATX 30 Месеца $94,60 $97,60

AMD ADA3000DIK4BP ATHLON64-3000+ TRAY s.939 2 месеца $123,00 $126,0

2x KINGSTON DDR 256MB/400 KINGSTON 24 Месеца $26,60 $29,10

ASUS EN6600/TD Silencer- GF6600 PCI-EXPRESS, 128MB DDR, Dual VGA, DVI-I, TV OUT 30 Месеца $111,00 $117,00

LG GSA-4163-B, Double Layer (16x DVD-/+R, 8x DVD+RW, 6x DVD-RW, 4x DVD+R DL, 16x DVD-ROM, 5x DVD-RAM, 40x CD-ROM, 24x CD-RW), bulk 12 Месеца $46,00 $48,50

SEAGATE 200GB 7200 ST3200822AS 8MB Cache SATA 60 Месеца $112,00 $116,50

Разбира се има и по-евтин вариянт - на s754 и още по-евтин, на вече морално остарелия, sA. Има и алтернатива - Intel Celeron на s775 и на вече стария s478.

цените са взети от http://www.argus.bg/price.php

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Според мен един по ефтин монитор за да овелицим видое карта та на FX5900pro или над 6000. иначе останалото си е ток , но тре да се орентира ме вече с дъна двупроцесорни или PCI-EXPRESS 16x . cool.gif

Ами конфигурацията наистина е доста добра, с нея няма да има нужда от ъпгрейд доооста време. Така, че не ги слушай тези отгоре :P . Всичко е наред, но според мен е добре процесора да бъде 64 битов, и най-вече - ВИДЕОТО 128 битово !!!!! Пича ще почва във ВИАС -значи всички КАД и прочее програми ще му бъдат интересни заради следването - определено видеокартата трябва да е по-добра. Бих казал 128 битова, 128 мбайтова. Рама е супер. Както и записвачката - това е супер фирма, една от най-добрите на пазара, единствено не се спогажда с дъна на АСРОК - някакъв концептуален проблем в честотите - имам точно двете(даже съм поствал тема тука - може да я погледнете), и съм сложил записвачката на райд - никакъв проблем - pci raid - 10 euro!!!

За диск бих ти препоръчал САМСУНГ.

Ще дам пример какъв е моя опит, имам:

Samsung 160/ata133/8mb

Excelstor 80/ata100/2mb

Seagate 60/ata100/2mb

Maxtor 40/ata133/2mb

Samsung 10/ata133/2mb

И двата самсунга са изключително тихи, а еднакво бързи с другите!!!

И за разлика от всички останали, не вдигат висока температура - едновременно в кутията са ми (и то точно в тази подредба отгоре-надолу):

Maxtor 40 (45-47град-ужас!!!)

Samsung 160(35-37град)

Excelstor 80 (40-42 град)

Всеизвестно е, че хардовете се развалят най-вече от висока температура(над 50 пиши-го-бегал). А самсунга въпреки че е по средата, е най-хладен, респ. надежден!!!

А и охлаждане за 1 долар??? При толкова скъпа конфигурация си заслужава по-добро, за да няма проблеми след месец- два! Нали така?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.