Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймър колабира след 24-часова игра

Featured Replies

Геймър колабира след 24-часова игра !

0000061026-article.jpg

14-годишно момче от Западна Швеция колабира след непрекъсната 24-часова игра на компютъра си, съобщи в. „Таймс”.

Младият геймър е играл с приятелите си цял ден и цяла нощ. Накрая заради комбинацията от липса на сън и храна и многочасовата концентрация организмът не е издържал.

Тийнейджърът е колабирал и дори получил гърчове. Уплашените му родители незабавно са го закарали в болница, където са констатирали пренапрежение на всички телесни системи.

Някои деца играят по 14-16 часа на ден без почивка и без да обръщат внимание на физическите си нужди, алармира чрез „Таймс” д-р Ричард Греъм от медицинския център „Тависток” в Лондон.

Източник:dnes.bg

:wors: До колкото рaбрaх от други информационни сайтове е играл " болестта " World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

За мен това е повече новина, не защото е колабирал, а защото са били само 24 часа L0L. Явно и преди това не е спал и ял и затова се е получил ефекта. При здрав организъм за такова време, нищо не може да му стане. Аз до сега май имам само 19 часа "чисти" без спиране, иначе с леки почивки (спане към 1 час), може да се кара и 3-4 дена така ...

Не съм чел статията на източника, но е много по-вероятно да е колабирал заради самата игра (нещо да се е прецакало в WOWLK), а не заради тези 24 часа без сън. Може да ви се струва банално, но някой играчи приемат твърде на сериозно виртуалният си живот и това вече води до доста сериозни проблеми за тях самите. Пример : DVP ...

btw : Нещо по темата - World of Warcraft - First Time Player - by Pure Pwnage

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

Кофти история. И аз така бях едно време, само че не съм колабирал. :speak:

От 9 сутринта до 9 вечерта прасках Диабло 2 батъл нет. Като лягах да спя сънувах пак това, абе болест направо. Сега вече не играя игри и по-добре се чувствам.

Със същият ефект, някой пенсионер може да каже : Ей едно време супер много ги прасках момите, ама сега като няма коя да ми пусне и съм по-добре (по-спокойно ми е). Дали ?

П.П. За тези, които гледат странно : Идеята е че и аз съм така, вече почти нищо не играя, като някак си ми е по-спокойно, но се губи тръпката, идеята и желанието да постигнеш нещо, които ги имах преди. Лично на мен, те най-много ми липсват ...

Поздрав :

Тоя е бати безделника, игри !!!ако съм на бащаму на мястото една лопата пети номер и ще му избия вс ички мераци за игри. да копае по 24 часа. Като тинеиджер и аз се увличах по тия игри ама то всичко до време, толкова хубави жени има на улицата остана и да си губя времето с игри

Не че съм пенсионер, ама "едно време супер много ги прасках момите" biggrin.gif"Идеята е че и аз съм така, вече почти нищо не играя(праскам), като някак си ми е по-спокойно, но се губи тръпката, идеята и желанието да постигнеш нещо, което го имах преди".

Всеки който се чувства неудволетворен и е по слаб си намира подобен отдушник. Нима алкохоликът който не изтрезнява 16 часа на ден или работохолика който си носи работа вкъщи и блъска по 16 часа, или плейбоя който си мисли само как да прекара колкото може повече бройки са различни от геймъра? Хората са едни и същи и сега и преди 1000 години. Променя се само начинът на изразяване. И ако през 16 век Дон Кихот полудява от четене на рицърски романи, днес хората полудяват от гейминг. Нищо ново под слънцето.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Едва ли е първият, както и едва ли ще е последния, ама ми е много чудно тез, неговите родители като какви се явяват, че не си гледат детето какво прави...

Аз само едно не мога да разбера ... Примерно, ако синът е някакъв гелосан чалгар, който използва думата "копеле" като глагол, прави се на пълен олигофрен, за да се хареса на тълпата и реди мадами по 3-4 на ден, родителите са доволни ... Обаче ако говорим за някой "геймър", реакцията веднага е "ако съм на бащаму на мястото една лопата пети номер и ще му избия вс ички мераци за игри. да копае по 24 часа". Не съм още родител и не знам дали физическият побой е помогнал на някой да осмисли нещата в които вярва и харесва, но за съжаление, така разсъждават повечето българи за това, което не разбират. "Блъскай го в главата, та да му дойде акъла." После защо сме били прост народ и не ни искат никъде ...

Аз само едно не мога да разбера ... Примерно, ако синът е някакъв гелосан чалгар, който използва думата "копеле" като глагол, прави се на пълен олигофрен, за да се хареса на тълпата и реди мадами по 3-4 на ден, родителите са доволни ... Обаче ако говорим за някой "геймър", реакцията веднага е "ако съм на бащаму на мястото една лопата пети номер и ще му избия вс ички мераци за игри. да копае по 24 часа". Не съм още родител и не знам дали физическият побой е помогнал на някой да осмисли нещата в които вярва и харесва, но за съжаление, така разсъждават повечето българи за това, което не разбират. "Блъскай го в главата, та да му дойде акъла." После защо сме били прост народ и не ни искат никъде ...

Аз не съм чула някой да е колабирал, защото си е слагал гел, защото е слушал чалга, защото е казвал "копеле" и защото иска да привлече мадами, ама ти сигурно си? laugh.gif

И айде, пак с това "били сме прост народ"... вече се изривам като го чуя, толкова е изтъркано и не на място в повечето случай, че чак е смешно!

За боя съм съгласна, то нокоий не е виновен на родителите, че са безотговорни!

Ама бих искала да ми обясниш какво има да му се разбира? Това да играеш игри по 24 часа нормално ли е? Толкова да висиш пред компютъра, че чак задника ти да се срасне със стола?! Това нормално ли е? Ама неее, ние простите хора не разбираме, къде се хвърлям и аз...

Майкоооооо... Тея геймъри са болни! Как може 24 часа да играеш, тц тц тц... Направо няам думи. Аз знам, че играта супер много пристрастява, защото от 26 души клас аз съм единствения, който не я играе, дори момичетата я джугат!

Мисля, че трябва да я забранят, но от друга страна ако това се случи хиляди геймъри-наркомани по WoW ще умрат по целия свят biggrin.gif Не знам, но за мене тва са болни мозъци. Аз също съм геймър но имам мярка и като почувствам, че гръбнака ми почва да се вкаменява знам, че е време за почивка...

Колкото до World of Warcraft - не мога да си обясня как пристрастява, щом аз доброволно си я инсталирах играх една седмица и ми доскуча до такава степен, че я изтрих :)

От друга страна ми е много тъпо, защото всичките ми приятели говорят само за WoW и не намирам общи теми с никого, просто маниаци и половина!

Редактирано от Crimsader (преглед на промените)

Аз не съм чула някой да е колабирал, защото си е слагал гел, защото е слушал чалга, защото е казвал "копеле" и защото иска да привлече мадами, ама ти сигурно си? laugh.gif

И айде, пак с това "били сме прост народ"... вече се изривам като го чуя, толкова е изтъркано и не на място в повечето случай, че чак е смешно!

За боя съм съгласна, то нокоий не е виновен на родителите, че са безотговорни!

Ама бих искала да ми обясниш какво има да му се разбира? Това да играеш игри по 24 часа нормално ли е? Толкова да висиш пред компютъра, че чак задника ти да се срасне със стола?! Това нормално ли е? Ама неее, ние простите хора не разбираме, къде се хвърлям и аз...

В това се крие и отговорът на въпроса ти ... За твоята социална среда, най-вероятно не е нормално (не те познавам лично, за да дам конкретен отговор). Но това не означава че трябва да съдим нещо, което не разбираме. За пример : Лично аз никога не бих се питал дали е нормално някой да пуши 10 кутии цигари на ден, да се напива редовно, да си дава и последните пари по казина и т.н. Разни хора, разни идеали ... Но като стане дума за "геймърство", всеки излиза супер компетентен по въпроса ... Започват едни съвети, упреки, насочване в "правилният" път и какво ли още не. Като цяло, хората обичат да приобщават. Каквито са те, такива да са и другите, като си мислят че това е най-правилният избор. Аз съм бил, в момента съм и винаги ще бъда себе си, без изобщо да ме е грижа дали това се приема/харесва на околните, дали е правилно и нормално според тях и т.н. Още не се е родил човекът, който да каже по кой път всички трябва да вървим до края на живота си. А до тогава, никой няма право да се меси там, където не му е мястото !

Аз спирам с коментарите, защото тези които искаха ме разбраха, а другите и след 5945 страници тема, пак ще си знаят своето.

Поздрави ...

• 10 месеца по-късно...

Добре че не съм се палил по игрите никога!

Аз не съм чула някой да е колабирал, защото си е слагал гел, защото е слушал чалга, защото е казвал "копеле" и защото иска да привлече мадами, ама ти сигурно си?

Ако момчето с това определение визира,тези които висят по чалгаджийниците всяка вечер ,то тогава те рано или късно ще колабират от други работи,като например бели прахчета,които си слагат в нослето,или вените защото сега такава е "модата".

С две думи,когато прекаляваш с нещо,това неминуемо води то увреждане на организма по различни начини,независимо дали става дума за компютърни игри,или спорт дори.

Пристрастяването към компютърните игри одавна е определено като вид заболяване.За тези хора всеки един час прекаран далече от виртуалният свят,в който живеят,е загуба на време,така както за вас загуба на време е да играеш игри.Някой от тях могат сами да си помогнат,на други трябва да им се помогне,точно като е при наркоманите.

Няма да се учудя ако се появят комуни за геймъри :yanim:

Ако момчето с това определение визира,тези които висят по чалгаджийниците всяка вечер ,то тогава те рано или късно ще колабират от други работи,като например бели прахчета,които си слагат в нослето,или вените защото сега такава е "модата".

С две думи,когато прекаляваш с нещо,това неминуемо води то увреждане на организма по различни начини,независимо дали става дума за компютърни игри,или спорт дори.

Пристрастяването към компютърните игри одавна е определено като вид заболяване.За тези хора всеки един час прекаран далече от виртуалният свят,в който живеят,е загуба на време,така както за вас загуба на време е да играеш игри.Някой от тях могат сами да си помогнат,на други трябва да им се помогне,точно като е при наркоманите.

Няма да се учудя ако се появят комуни за геймъри ;)

Е те в Китай отвориха такива лечебни заведения , но там все пак нуждаещите се са много :)

За твоята социална среда, най-вероятно не е нормално. Но това не означава че трябва да съдим нещо, което не разбираме. За пример : Лично аз никога не бих се питал дали е нормално някой да пуши 10 кутии цигари на ден, да се напива редовно, да си дава и последните пари по казина и т.н. Разни хора, разни идеали ... Но като стане дума за "геймърство", всеки излиза супер компетентен по въпроса ... Започват едни съвети, упреки, насочване в "правилният" път и какво ли още не. Като цяло, хората обичат да приобщават. Каквито са те, такива да са и другите, като си мислят че това е най-правилният избор. Аз съм бил, в момента съм и винаги ще бъда себе си, без изобщо да ме е грижа дали това се приема/харесва на околните, дали е правилно и нормално според тях и т.н. Още не се е родил човекът, който да каже по кой път всички трябва да вървим до края на живота си. А до тогава, никой няма право да се меси там, където не му е мястото !

Да, за моята социална среда това не е нормално и едва ли някога ще бъде, защото то не е такова. Това си е лично мое мнение, базата на което е това, което съм видяла. И доколкото разбирам (не зная дали се водя към статистиката на простия народ) тук не се говорим нито за това кой каква музика слуша, нито кой си слага гел, нито за това кой по колко кутии цигари пуши на ден, пък камо ли за това кой играе комар и по колко. И ако аз вървя по твоята схема и по твоят начин на мислене-ти също не можеш да "излизаш супер копетентен" и да коментираш нещата които изброих по-горе. Отговорът ти към мен не е обмислен, защото всеки може да коментира каквото си иска и където си поиска. Все пак не съществуваш само ти, ако си забравил.

А.. между другото, че щях да забравя-никой не те пита какъв си и не ти казва по кой път да вървиш. Не се заблуждавай и напрягай излишно..

Редактирано от SeismiC (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

И аз преди цъках MU Online без прекъсване и си трошах нервите, но вече спрях да играя игри и почнах да ходя на фитнес и се чувствам многооооооо по-добре! По добре се замислете за здравето си!! :cool:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.