Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5.1 Realtek HD audio и Windows 7

Featured Replies

Здравейте, имам следното питане: от днес съм със Windows 7 x64, сложил съм най новия аудио драйвър звука бачка без проблем. Кахъра ми е че ми е че не бачкат всичките колонки а само фронталните в стерео режим. Аудио картата е ALC882, в Realtek HD audio manager са ми настроени на 5 канален звук, в Windows също. Като пусна филм или музика свирят само front колонките, а когато дам тест се чува звук от всички. Това нещо го прави в WinAmp и Media Player, но в Gom player като си пусна филм се чуват всички колонки. В Windows XP такъв проблем не съм имал, но предпочитам тази OS вместо да слагам Vista или XP. Благодаря предварително на отзовалите се.

Решение не мога да ти предложа,но искам да те поздравя с добре дошъл в клуба на "глухия" Windows7! Пусни едно търсене в Гугъл с ключови думи Windows7 и audio и виж колко хора имат подобен проблем . Аз лично тая вечер или утре най късно се връщам на XP не само поради тая причина.

• Автор

Аз не съжалявам, даже машината се държи по добре сега, само този проблем с 5.1 канален звук ми дразни-всичко друго е пушка :rolleyes: а за връщане назад изобщо не искам да мисля :whist:

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Никъде не видях опция за редактиране, за това пускам нов отговор по темата. Вчера отново инсталирах Windows 7 x64, сложих и най-новите драйвери за realtek, но 5.1 канален звук нямаше. Попитах гугъл и ми излезе отговор и сега 5.1 бачка, само ако самия аудио/видео файл е с такъв звук. Ето решението което аз открих: - от Realtek HD Audio manager в Speaker configuration си настройвам звука да е 5.1, тествам си всички колони и те работят; - от Sound effect избираме подходящата настройка (аз съм избрал от падащото меню living room) а под него от еквалайзера допълнително по желание могат да се направят други настройки на звука. След тази конфигурация музиката ми в winamp е 2 ch, но филмите който поддържат многоканален звук през Gom player и XBMC си работят страхотно! Със други плеъри не съм пробвал какво е положението, но не би трябвало да има някакъв проблем. Съжалявам ако информацията се повтаря вече, просто исках да завърша темата. Успех на всички.

Според мен 5.1 колоните не трябва да свирят всички заедно.На пресни и на мен свирят само Front Left и Right ,когато пуснеш фим звука"обикаля" по колоните.Нали това е идеята на многоканалните системи да създадът 3D звук. Успех ;)

• Автор

Ами то си е така, но при Windows XP (поне такъв спомен имам) през Winamp музиката се чуваше от всичките колонки, а сега е както ти каза само от front left & right.

Аз не съжалявам, даже машината се държи по добре сега, само този проблем с 5.1 канален звук ми дразни-всичко друго е пушка ;) а за връщане назад изобщо не искам да мисля :clap:

Control Panel >>> Hardware and Sound >>> Speakers >>> Properties >>> Dolby - отметни и двете опции и потвърди ........ и ако другото си управил трябва да имаш 5.1 на всички плеари - не само за филми !
  • Автор

Control Panel >>> Hardware and Sound >>> Speakers >>> Properties >>> Dolby - отметни и двете опции и потвърди ........ и ако другото си управил трябва да имаш 5.1 на всички плеари - не само за филми !

При мен няма такава опция.

Нещата се оправиха от Realtek HD Audio Manager, има една кутийка да се отметне Speaker Fill и тогава дори изходящият звук да е стерео го превръща в мултиканален.

Редактирано от AnotherBoy (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...

За да не направя нова тема ще пиша тук. Взех си нов компютър и ми инсталираха Windows 7, но колонките ми свирят само 2. Опитах се от windows sound да го оправя, но не става. Опитах се за инсталирам Raeltek драйвари и windowsa ми пише, че не разпознава тези драйвари и не иска да се инсталират. ЩЕ бъда благодарен ако някой ми помогне ;)

Редактирано от veskoz (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Мерси много и аз имах същия проблем ,но с тази настройка всичко е ок :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.