Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със DVDRW LG

Featured Replies

Здравейте!

Не мога да диагностицирам един проблем. Става въпрос за DVD LG GH20NS10. Генерира следната грешка The driver detected a controller error on \Device\CdRom0. в system logs. През няколко секунди се опитва да чете и се появява на мишката иконката с дискчето - все едно има поставен диск вътре. Като пусна диск не го чете, само го завърта. Какво съм пробвал - Чиста инсталация под Win XP, Win 7; Драйвери от сайта на производителите(чипсет и т.н.) Преинсталирах фирмуера, който беше същата версия(незнам сега дали ще ми признаят гаранцията); сменил съм SATA кабела с нов. Когато преинсталирам си чете и инсталациите минават без проблем, и след два три дни се почва. Не го прави постоянно но като зацикли и през 1 минута дава грешка в лога, за около 1 час и после спира и на другия ден пак. Немога да хвана проблема дали е в дъното(контролера) или DVD-то. Ясно че трябва да го пробвам на друг комп-р, но в момета нямам възможност. Съмнява ме също захранването му защото е с преходник от молекс към тези новите(незнам как се казват едни черни). Някаква идея от къде може да е проблема?

Поздрави!

MSI K9A2 Neo-F -с последения BIOS

Fortron 350W

ATI Radeon HD 4650

AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz 4200+

WDC WD3200AAKS

Здравейте!

Не мога да диагностицирам един проблем. Става въпрос за DVD LG GH20NS10. Генерира следната грешка The driver detected a controller error on \Device\CdRom0. в system logs. През няколко секунди се опитва да чете и се появява на мишката иконката с дискчето - все едно има поставен диск вътре. Като пусна диск не го чете, само го завърта. Какво съм пробвал - Чиста инсталация под Win XP, Win 7; Драйвери от сайта на производителите(чипсет и т.н.) Преинсталирах фирмуера, който беше същата версия(незнам сега дали ще ми признаят гаранцията); сменил съм SATA кабела с нов. Когато преинсталирам си чете и инсталациите минават без проблем, и след два три дни се почва. Не го прави постоянно но като зацикли и през 1 минута дава грешка в лога, за около 1 час и после спира и на другия ден пак. Немога да хвана проблема дали е в дъното(контролера) или DVD-то. Ясно че трябва да го пробвам на друг комп-р, но в момета нямам възможност. Съмнява ме също захранването му защото е с преходник от молекс към тези новите(незнам как се казват едни черни). Някаква идея от къде може да е проблема?

Поздрави!

MSI K9A2 Neo-F -с последения BIOS

Fortron 350W

ATI Radeon HD 4650

AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz 4200+

WDC WD3200AAKS

Някаква програма за виртуални дискове има ли инсталирана ?

След като инсталацията минава , значи устройството работи. Какво правиш в тези 2-3 до появата на проблема ?

• Автор

Да забравих - нямам инсталирана програма за виртуални дискове. Работата с компютъра е абсолютно една и съща. Поигравам само малко CS, гледам някой филм и интернет.

Цитат от нета - същото като при мен:

И още нещо - не знам дали е проблем или е особеност на записвачката или дъното... Значи наскоро смених дъното Asrock P4I65G с ALiveNF7G-HD720p и LG GSAH62N (IDE) с GH20NS10 (sata). Сега като стартирам компютъра,същият като че ли периодично(на 2-3 сек) проверява ДВД-то (чува се характерно потракване). Със старото дъно и ДВД проверяваше само по веднъж и стартирането продължаваше нататък.

Още един цитат от нета- не съм го пробвал това.

Отговора на въпросния ви проблем аз го реших преди доста време по следният начин:

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\File\System.

Прави се NEW BINARY VALUE с наименование: CacheSize със следната стойност: ff ff 00 00

След това NEW DWORD VALUE с наименование: PrefetchTail със следната стойност: 4000

Restart и сте като нови!

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.