Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за рутер

Featured Replies

Здравейте, прочетох няколко теми относно това,но мненията са много разногласни и не мога да се спра на точен модел. Искам да ми препоръчате модел до към 90, 100лв., разбирасе може и по-евтин не държа а си дам парите :) Това за което ще ми е необходим е да вържа 2 лаптопа и един стационарен компютър. Иска ми се да нямам проблем със връзката, да е стабилна да не прекъсва и да не е много бавен интернета, когато го ползвам безжично. Просто нещо по читаво, което се е доказало. Искам и да мога така да направя, че да не плащам излишно за повече компюъра към доставчика ми. Не знам това дали има значение при избора за рутер.

Благодаря ви предварително!

TP-LINK TL-WR741ND

Ето един добър и не скъп рутер,който е с отлични параметри относно покритие и лесен за настройване. Бързината на интернет връзката зависи основно от това на какъв доставчик си и каква е скоростта. Все пак като ще делиш на три, ще трябва да се съобразазиш с факта, че ако и трите компютъра са в мрежата, всеки отделно ще ползва толкова, колкото му остава от другите.

Аз предлагам:

Linksys WRT54GL

флашнат с някоя линукс дистрибурция като Томато, например.

Поздрави,

А3

P.S Ето тук го има на цена малко над 90лв - http://sky.bg/Configurator.aspx

Редактирано от mixoff (преглед на промените)

Linksys WRT120N - едно от най-добрите предложения на пазара, поддържа и новия "n" стандарт.

+1 за Linksys WRT120N, цена в Русе от 90 до 105лева

Редактирано от ludfen (преглед на промените)

Да определено 2-те марки които са препоръчали колегите са добри само не знам защо ще си даваш двойно повече пари за N стандарт след като не вярвам нета да ти е повече от 20МБ/с.Просто ще платиш за нещо което не се знае кога ще ползваш с пълен капацитет.Ти си решаваш все пак.

• Автор

Колеги от отговорите ви виждам, че ме насочвате твърдо към линксус. Двата модела за този ценови диапазон са точно тези, които вие ми предложихте т.е. Linksys WRT54GL и Linksys WRT120N. Това, което видях аз е, че WRT120N е по-нов, с по-голяма/висока скорост 150Mbps и поддържа новия "n" стандарт, който и аз не знам за какво е... Защо тогава е и по-евтин ??? Предполагам, че и този Linksys WRT54GL модел има някакви предимства ??? И има ли смисъл да гледам някакви по-евтини рутери, ще вършат ли работа или просто трябва да си приготвя твърдо 100лв ?

Да определено 2-те марки които са препоръчали колегите са добри само не знам защо ще си даваш двойно повече пари за N стандарт след като не вярвам нета да ти е повече от 20МБ/с.Просто ще платиш за нещо което не се знае кога ще ползваш с пълен капацитет.Ти си решаваш все пак.

Ти в кой век живееш? 20 МБ/с вече си е нещо нормално и обикновенно като изключим (доставчика на който съм Аз пуска и около 90 МБ/с)

Човека да си взема рутер поддържащ "n" стандарта...

...само не знам защо ще си даваш двойно повече пари за N стандарт...

Провери си информацията.

...Това, което видях аз е, че WRT120N е по-нов, с по-голяма/висока скорост 150Mbps и поддържа новия "n" стандарт, който и аз не знам за какво е... Защо тогава е и по-евтин ???...

Именно защото е по-нов. В ИТ сферата винаги старите технологии излизат по-скъпо от новите, след като последните влязат масово на пазара. Все пак "L"-то е за Linux и би трябвало да имаш командна конзола (която няма и да ползваш).

Новият стандарт е доста добър и вече навлезе сериозно. Виждал съм 4+ MB/s трафик между "n" рутер и "n" лаптоп, което беше немислимо със старите стандарти. Плюс 120N има доста приятен обхват (като за нисък клас рутер, разбира се).

Ти в кой век живееш? 20 МБ/с вече си е нещо нормално и обикновенно като изключим (доставчика на който съм Аз пуска и около 90 МБ/с)

Предполагам "Б"-то трябва да е малко :( Иначе да, определено "n" стандарт.

• Автор

По това, което чета от мненията ви вие ми препоръчвате Linksys WRT120N, но на мен ми препоръчаха и този модел D-Link DIR-615. Искам амо да ми кажете мнението си и за него и кой е по-добър, за да решавам вече и да взимам и аз някакъв.

Между другото казаха ми и да провери дали нямам ограничение от доставчика, че може да се наложи да купуваш рутер, който може да променя TTL. Не разбирам... така, че разчитам пак на вашата помощ!

Нали се сещаш че цената за тази скорост е до небето.Рядко някой ще даде цена от 40-50 лв и нагоре за въпросната скорост ,особенно ако става дума за домашни условия.Масово хората са на 20лв-а срещу това получаваш 20MB/s.

Редактирано от anatoliman (преглед на промените)

• Автор

Взех този модел Linksys WRT120N, но се оказа, че не поддържа TTL и не мога да пусна интернета. Доставчика искат да си плащам всеки месец за да ми махнат ограничението. Ако някой знае как да реша проблема или да ми каже модел на рутер, който предлагат в плесио за да го смена докато е време!

Google + Linksys WRT120 & TTL = отговор

Както и сам си разбрал WRT120 не може да променя TTL но с WRT160 проблемът би трябвало да се реши. TTL настройките може да промениш и с Linksys WRT54GL.

Защо не пусна тема в форума на доставчика ти?

Там сигурно ще могат да ти помогнат с работещо решение.

Редактирано от azsx (преглед на промените)

• Автор

Колеги, благодаря ви много за споделените мненията. Проблема го реших като смених рутера с друг модел, който работи с интернет доставчика ми.

Колеги, благодаря ви много за споделените мненията. Проблема го реших като смених рутера с друг модел, който работи с интернет доставчика ми.

Много по-практично щеше да бъде да споделиш с кой модел си го сменил, от къде и как си се оправил, за да не се повтаря цялата тази работа, когато излезе нов колега със същия проблем.

Пример е днешната тема

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.