Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Висока използваемост на рам паметта

Featured Replies

Здравейте :down: .1 от няколко месеца виждам, че много ми е висока използваемостта на рам паметта. След пълното стартиране е около 60%, но след излизането от някоя игра използваемостта слиза на 30%. Ако не пусна игра си остава на 60%, а даже и повече понякога. Защо става тока, нормално ли е? 2 Искам да сложа възможно най-много рам, но не знам колко ще покрие дъното, по-долу съм прикачил снимка от Евереста, кажете ми дали това е максималният обем на рама, който аз мисля, че е 2GB.

CPU: Intel Pentium 4 531, 3000 MHz

RAM: 1GB

post-122896-1265656803,92_thumb.jpg

post-122896-1265657121,22_thumb.jpg

post-122896-1265657188,63_thumb.jpg

Здравейте :cheers: .1 от няколко месеца виждам, че много ми е висока използваемостта на рам паметта. След пълното стартиране е около 60%, но след излизането от някоя игра използваемостта слиза на 30%. Ако не пусна игра си остава на 60%, а даже и повече понякога. Защо става тока, нормално ли е? 2 Искам да сложа възможно най-много рам, но не знам колко ще покрие дъното, по-долу съм прикачил снимка от Евереста, кажете ми дали това е максималният обем на рама, който аз мисля, че е 2GB.

CPU: Intel Pentium 4 531, 3000 MHz

RAM: 1GB

Правилно мислиш, това е максимумът.

Паметта лесно ще я увеличиш,но защо стартираш толкова много процеси?Всичко ли ти е необходимо?

• Автор

Паметта лесно ще я увеличиш,но защо стартираш толкова много процеси?Всичко ли ти е необходимо?

Не ги стартирам аз, даже се чуда откъде са някои от тях.

Какво да направя?

Ако може ми кажете кои процеси да изключа

Редактирано от zander75 (преглед на промените)

Аз съм със 60.. но с лаптоп, там има доста драйвери и всяко нещо е процес.

Прегледах процесите ти, няма какво да направиш. Нормално е, като изключим някои от рода на флекс тайп. Нищо съществено няма да промениш. 1GB е малко, трябва ти още една пръчка. Не се коси.Когато излизаш от игра, паметта е била изчистена, за да върви тя добре. Чисти ти стартираните приложения, които стоят в паметта с идеята при повторно стартиране да е по-бързо. Както се казва, неизползваната памет е погубена памет. Всичко ти е наред.

Освен FlexType, SkypePM е можело да се отмени при инсталирането, а също така може да се изключи и процеса TuneUp-нещо си

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Защо става тока, нормално ли е?

Да не си с вградено видео ? Че нещо не излиза сметката за консумираната памет ? Но всичко е горе-долу ок, не се притеснявай от тези 42 процеса а ако искаш оптимизация на процеси - има няколко теми за това ?

• Автор

Да не си с вградено видео ? Че нещо не излиза сметката за консумираната памет ? Но всичко е горе-долу ок, не се притеснявай от тези 42 процеса а ако искаш оптимизация на процеси - има няколко теми за това ?

Мисля, че съм с вградено видео. Видео кaртата ми е Nvidia GeForce 7300 LE.

Сега понамалих процесите :)

post-122896-1265719636,49_thumb.jpg

Редактирано от zander75 (преглед на промените)

Мисля, че съм с вградено видео. Видео кaртата ми е Nvidia GeForce 7300 LE.

Влез в БИОС и спри вграденото видео. Ако наистина го имаш ? А ако ти се занимава можеш да поизтискаш доста машинката си за по-добра производителност. Първо си направи един имидж с духчето на Нортон и после експериментирай на спокойствие. Инвестицията в машинката ти е безсмислена, дори и за още 1 ГБ РАМ. Това ти е повече от достатъчно за интернет и леки игрички. Използвай го по най-добрия начин. Успех :rolleyes:

Не ги стартирам аз, даже се чуда откъде са някои от тях.

Какво да направя?

Ако може ми кажете кои процеси да изключа

Всичко . вече въпросът е какво да включиш .

Вградено видео използва рам - споделена памет .

Какъв ти е размера на виртуалната ?

• Автор

Всичко . вече въпросът е какво да включиш .

Вградено видео използва рам - споделена памет .

Какъв ти е размера на виртуалната ?

Размерът на виртуалната памет е 3481MB.

• Автор

Влез в БИОС и спри вграденото видео. Ако наистина го имаш ? А ако ти се занимава можеш да поизтискаш доста машинката си за по-добра производителност. Първо си направи един имидж с духчето на Нортон и после експериментирай на спокойствие. Инвестицията в машинката ти е безсмислена, дори и за още 1 ГБ РАМ. Това ти е повече от достатъчно за интернет и леки игрички. Използвай го по най-добрия начин. Успех ;)

Как да го спра точно от BIOS-а? Всичко ли ще си бъде както преди? Няма ли да влияе на игрите? ;)

• 2 седмици по-късно...

Мисля че могат да се спрат още процеси/програми:

rainmeter

fsusbexservice

sounman

rocketdock

единия скайп

С коя антивирусна си ? Много avg- та виждам.

Също така може би ще е от полза да не използвш допълнителни теми за уиндоус. Точно заради високата използваемост съм с класическата тема, която никак не ми харесва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.