Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2 проблема с лаптоп

Featured Replies

Здравейте, от няколко месеца дисплея на лаптопа, на сестра ми мига. Преди се оправяше по-бързо, но с всеки изминат ден мигането имаше по-голяма продължителност, а от няколко дена като е включен постоянно мига. А вторият проблем е, че от ден-два лаптопа се изключва от само себе си и загрява доста бързо, и по-вече от обикновенно. Ето скрийншот от ерора, който се появи снощи, след като се изключи и аз го пуснах пак: untitled.bmp

Как да разреша двата проблема и дали може да са свързани?

Редактирано от SAKATAR (преглед на промените)

Звучи като проблем с видео картата-носи го в сервиз.

Здравейте, от няколко месеца дисплея на лаптопа, на сестра ми мига. Преди се оправяше по-бързо, но с всеки изминат ден мигането имаше по-голяма продължителност, а от няколко дена като е включен постоянно мига. А вторият проблем е, че от ден-два лаптопа се изключва от само себе си и загрява доста бързо, и по-вече от обикновенно. Ето скрийншот от ерора, който се появи снощи, след като се изключи и аз го пуснах пак: untitled.bmp

Как да разреша двата проблема и дали може да са свързани?

И на мен по-някой път ми излиза точно това, което си показал. Но все си мисля, че това са някакви грешки, които ти иска да ги изпратиш на microsoft, за да оправят бъговете. (това се получава от нелегален софтуер(уиндоус)). Според мен от шот-а който си дал няма никакви проблеми просто му давай Don't Send и всичко трябва да е на 6. Може и да бъркам аз така си го обяснявам. А относно другите проблеми не мога помогна, кой знае колко. Все си мисля, че имах един такъв проблем с една Нокия с капаче (вече мисля, че се сещаш откъде идва проблема) Поне при телефона така премигваше екарана докато един път не угасна напълно. Една от жикчките за осветлението се беше прекъснала. Искаха ми 60лв за да ми я сменят следователно телефона струваше по-малко. И тук се сещаш, че няма смисъл. Така, че прецени сам не казвам, че проблемите трябва да са точни, като моите и решенията, които съм дал на някои от тях предполагат решението и на твоите.

Успех!:) Добре и да даеш малко характеристика за самия модел, защото може да е някой по-стар модел.

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

За премигването- Лентов кабел и/или инвертор.

Ремонт около 70лв вероятно.(говоря примерно)

П.П А може да е просто от бутончето, което изключва дисплея като затвориш капака

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ето някой по основни характеристики:

Технически детайли

Име на продукта: Acer Aspire 5315-302G25Mi

Марка: Acer

Модел: ICL50

CPU

Базова скорост: 533 MHz

Тип CPU: Intel Celeron

CPU Скорост: 2130 MHz

CPU Модел: 560

CPU Cache: 1024 KB

Дисплей

Размер на дисплея: 15.4"

Резолюция: 1280 x 800

Технология на дисплея: WXGA + Acer CrystalBrite

Хард Диск

Капацитет: На кутията и в нета пише 250 GB, а всъщност е 58.5 GB (май яко са ни прецакали :speak: )

Скорост на шпиндела: 5400 RPM

Интерфейс: SATA

Памет

Инсталирана памет: 2048 MB

Технология: DDR2

Максимална поддържана памет: 2048 MB

Видео

Графичен процесор: Intel GMA X3100

Общи характеристики

Оперативна система: Microsoft Windows XP, Professional, Version 2002, Service Pack 2

Височина: 27,40 cm

Широчина: 36,60 cm

Батерия: Li-Ion 6 cell

Искам да отбележа, че лаптопа го имаме от година и половина, и никога до сега не е чистен.

Има нов симптом - екрана стана син, ама не ярко син като "сините екрани на смъртта", а тъмно син и лаптопа взе да издава някаква сирена със звук като на детска йоника, и така докато не извадих батерията (само веднъж е ставало така).

Също така забелязах, че вентилатора не се върти и Евереста не го отчита. Засега като загрее го охлаждам с печка, с функция за духане на студено, иначе спира след 20-30 минути.

Премигването се оправи от само себе си, но няма гаранция, че няма да се появи пак. Да не е нещо от драйверите или от настройките? :speak:

Смятам да го почиста.

Ето скриин от Евереста преди почистването: post-219754-1265901468,45_thumb.jpg

По едно време диода на процесора беше станал 100 градуса, ама не можах да го снимам и след това май нещо се бъгна и започна да дава минусови температури.

После ще дам и след него...

Първо по най-бързия начин ПОЧИСТВАНЕ.После пуснии кажи!

Капацитет: На кутията и в нета пише 250 GB, а всъщност е 58.5 GB (май яко са ни прецакали :yanim: )

Това е защото другият дял не е форматиран. Затова и не се вижда в my computer.

Би трябвало да е още в гаранция, носи го в сервиз.И да не е в гаранция пак го занеси в сервиз.

Като чета написаното до тук си с ниска компютърна и техническа грамотност и не вярвам да се справиш сам.Лаптопа се нуждае от основно почистване, не го ползвай така ще го прецакаш окончателно. За хардиска просто нямам думи, да не си го форматираш година и половина.

За Асер гаранцията е 12 месеца/Мултирама/.Машината е добра,но поради ниска техническа и компютърна грамотност/без да се засяга,казвам го за негово добро/,послушай разумните съвети,които ти се дават и го ЗАНЕСИ В СЕРВИС С РЕНОМЕ.

• Автор

Това е защото другият дял не е форматиран. Затова и не се вижда в my computer.

Аха, ясно.

Би трябвало да е още в гаранция, носи го в сервиз.

Имаше само 1 година гаранция.

Загряването

Привет отново, изчистих лаптопа, имаше доста прах и мъхове.

Вече не загрява, не спира през 20-30 минути и вентилатора си върти.

Сега работи от повече от 6 часа и температурата не се качва над 50 градуса: post-219754-1266179282,4_thumb.jpg

Варианта двата проблема да имат нещо общо майче отпада.

Искам да попитам, защо Евереста не ми отчита вентилатора, както на този съфорумец --> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=147615&view=findpost&p=1628937 ?

Премигването

Малко преди да го почиста започна пак да премигва и след като го почистих си мига отново.

Пробвах да влезна под сейф мод и пак премигваше.

Свързах лаптопа към друг монитор и към телевизора, да видя какво е положението - и при двете не премигваше.

Дано само да не е хардуерен проблем, че не ми си дават пари за сервиз, а ако е... няма как ще се наложи.

П.П А може да е просто от бутончето, което изключва дисплея като затвориш капака

Какво по-точно?

След като го почистих от прахта и мъха, реших да го почиста и от зловреден код.

Сканирах и постнах в тази тема --> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149579 , пък да видим дали премигва от това.

Acer дават две години гаранция за физически лица, независимо какво ти е казал търговеца. Вече няма значение отворил си го.Смени термо пастата, има клипчета как се прави.

п.п Проблема с харда оправи ли го?

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

Acer дават две години гаранция за физически лица, независимо какво ти е казал търговеца. Вече няма значение отворил си го.Смени термо пастата, има клипчета как се прави.

п.п Проблема с харда оправи ли го?

Забравих да спомена, че я смених.

В гаранционната карта пише 12 месеца, ама както казваш вече няма значение.

Не, тя сестра ми не сваля игри и програми, а само картинки, чат-пат някоя песен и филми (като ги изгледа ги трие след това). На нея и дай само скайп, импулс и вибокс, и това е, затова за сега не и трябва повече място, пък и аз като и сканирам лаптопа, да мога да чакам по-малко време, иначе тия 250GB трябва бая да ги чакам да се сканират. Също така преносимия компютър не засича засега.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.