Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся 870 Extreme3

Featured Replies

Здравейте, почнал съм един ъпгрейд от доста време и вече е време да купя дъното.

Заплюл съм си ASRock 870 Extreme3 макар че модела излезе преди много време в България немога да го открия никъде.

Молбата ми е ако, някой някъде мерне въпросното дъно в продажба да посне линка.Информация кога се очаква налично на родния пазар и на каква цена горе долу, също няма да ми е излишна.

В "ebay" го намерих на цена от 125$ в краен случай ще го поръчам от там.

Според сайта на Asrock вносителите за България са Most Computers и Digi в сайтовете им са налични само стари модели, писах им преди няколко дни и все още чакам отговор.

п.п Не ми трябват предложения за други дъна, искам точно това.

Благодаря на всички който ще се опитат да помогнат.

Заплюл съм си ASRock 870 Extreme3 макар че модела излезе преди много време в България немога да го открия никъде.

This model may not be sold worldwide. Please contact your local dealer for the availability of this model in your region.

Вероятно няма да дойде у нас. Неразумен избор и мераци към това дъно но проблемът си е твой. Поръчвай от ибей и не се занимавай са нашите "дилъри" :brick wall:

• Автор

Вероятно няма да дойде у нас. Неразумен избор и мераци към това дъно но проблемът си е твой. Поръчвай от ибей и не се занимавай са нашите "дилъри" :whist:

Оказа се че в ибей няма доставка до България.Има решение но трябва да ползвам посредническа фирма и цената ще се вдигне значително.

This model may not be sold worldwide. Please contact your local dealer for the availability of this model in your region.

Това съм го пропуснал.

Защо да е неразумен избор?

От всички предложения излезли до момента с чипсет 870 това ми изглежда най-доброто.Предлага екстри, който липсват при другите модели.

От марката ASrock до момента съм с много добри впечатления.

Исках ASRock 890FX Deluxe3, но немога да си го позволя.

• Автор

Явно само аз ще си пиша в темата. ;)

Намерих си 880G Extreme3 за малко над 200лв и сега се чудя дали да го взимам или да продължа да издирвам 870 Extreme3

• Автор

Сравни си тук дъната, виж какво има в БГ и вземай.

Проблема е че нищо няма в БГ.

Иначе тези сравненея съм ги преглеждал що ревюта, тестове и мнения съм изчел от чуждите форуми докато стигна до избора на дъно и накрая немога да го намеря. sad.gif в нашата страна се внася само Гигабайт и Асус.

И MSI и DFI...Просто не знам,защо упорстваш с търсене на висок клас Асрок...Но,предполагам,ти знаеш и това е по-важното,защото става въпрос за твоят избор,а не за моят.Който в никакъв случай няма да е същият.

• Автор

И MSI и DFI...Просто не знам,защо упорстваш с търсене на висок клас Асрок...Но,предполагам,ти знаеш и това е по-важното,защото става въпрос за твоят избор,а не за моят.Който в никакъв случай няма да е същият.

Като магаре на мост съм, навил съм си го на пръста това дъно и затова го търся.

На 10 март беше представянето на чипсет 8**.Първо дъно с 890GX чипсет беше на Фокскон последваха ги MSI, Biostar, Asrock и всички останали.(може и да греша за реда)Седмица две след представянето почнаха да излизат ревюта и статий.

Според тези статий дъното на Asrock се представяло доста добре и по точно функцията за отключване на ядра UCC, и аз реших че ще купувам 890GX нищо че е с вградено видео.Почаках месец два, ама дъното така и не се появи на нашия пазар.

Междувременно с чипсет 8** излязоха още дъна ама все с вградени карти.

От всички излязли до момента 890FX е без вградено видео но цената не ми е по джоба, остава 870 с цена около 200лв.Пак попрочетох малко статии и ревюта и пак се спрях на модела на Асрок и тук ударих на камък пустото дъно никъде го няма в продажба.

Едва през последната седмица в листите на няколко нашенски фирми се появиха модели на Асус и Гигабаит с въпросния чипсет.

offtopic2.gifЧипсета е наистина готин,екстрите са ясни.Ако се изразя образно,ясно ми е защо ти харесва,примерно,тракшън контрол,тризонов климатроник,ABS,7G-TRONIC...и т.н.,това,което не разбирам,е защо го търсиш в москвич.Москвича с екстри си остава москвич,както и мерцедеса и без екстри,си остава мерцедес...Цената си е цена,но дъно все пак не сменяш всяка седмица.Но както казах,по никакъв начин не желая да звуча менторски или не дай Боже,да давам непоискан акъл.

Дъното го взимаш ,за да отключиш ядра нали.Да хубаво е не е лошо ,но помисли само за малко , че взетият от теб процесор не се отключи.ЯЗЪК за хубавото дъно.Вземи си едно по-обикновено и със спестените пари 4 ядрен процесор и сичко ще бъде наред!

Аз също се бях насочил към това дъно, един приятел си го докара от Англия като беше там, дъното е много добре направено биоса му е превъзходен (за мене поне де) . Обаче от американския е - бей недей да поръчваш, защото за над 30 лева стока на митницата ще ти вземат още 50 - 60, ако можеш да го намериш в английския може от там :ph34r: . Успех wink.gif

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

• Автор

Дъното го взимаш ,за да отключиш ядра нали.Да хубаво е не е лошо ,но помисли само за малко , че взетият от теб процесор не се отключи.ЯЗЪК за хубавото дъно.Вземи си едно по-обикновено и със спестените пари 4 ядрен процесор и сичко ще бъде наред!

В момента имам един Феном Х2 555 процесора 99% ще се отключи до Феном Х4 B55.Човека който ми го продаде ми показа скриншотове от тестове и така нататък.

Не е проблем да го заменя за Атлон 620,630 или какъвто аз си преценя и имат в наличност за същата цена.Имам нещо като гаранция един вид.

В края на лятото живот и здраве ще взема Феном Х4 940-960T ако разбира се, изобщо излязат до тогава.

мики маус

Колкото да москвича с екстири.Нека е москвич.

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=unlock+cores+asrock+motherboard&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Един такъв москвич купен за 120лв през 2007 година в момента работи с Феном X3 710.

Какво да взема Асус?

ASUS M4A87TD/USB3 /870GH/AM3

ASUS M4A87TD EVO

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 AM3

ASUS M4A88TD-M EVO/USB3 AM3

Поглеждал ли си спецификациите на техните дъна?Да не говорим че са и грозни.

Или недуразумениено на Гигабайт GB 880GM-UD2H /AMD880G/AM3

Chipset

North Bridge: AMD 880G

South Bridge: AMD SB710

Тези трите пък ми идват малко скъпички.

GB 890GPA-UD3H /AMD 890GX/AM3

GB 890XA-UD3 /AMD 790X/AM3

GB 890FXA-UD5 /890FX/AM3

Това се предлага на нашия пазар.

Ако взема дъно с 7** свесните модели се движат около 180-250лв.

Колкото до DFI след слуховете в началото на годината че се отказват от детскоп пазара им загубих дирите.В крайна сметка опровергаха тези слухова но и така и не пуснаха дъно с чипсет 8**.Имаше някакъв проект по едно време ама до къде го докараха незнам.Може и да ми е стара информацията.

Аз също се бях насочил към това дъно, един приятел си го докара от Англия като беше там, дъното е много добре направено биоса му е превъзходен (за мене поне де) . Обаче от американския е - бей недей да поръчваш, защото за над 30 лева стока на митницата ще ти вземат още 50 - 60, ако можеш да го намериш в английския може от там . Успех

В щатите в моменната 870 върви за 113 доларау но нямат доставка до БГ.Има посреднически фирми които взимат 10% надценка и те се оправят с мита и ДДСта ако реша да поръчам ще се разберам за крайна цена и ако ми изнася ще го взема.

Намерих го за 109 евро в Немския,

за 90 паунда в Англииския, а една Българска фирма ми обеща доставка с гаранция на 880G за 132долара.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Ако взема дъно с 7** свесните модели се движат около 180-250лв.

А на това дъно цената мислиш ли , че ще е ниска?125$х1.6+доставка отиде към 220-30лв!Все пак изборът е твой :biggrin:

• Автор

А на това дъно цената мислиш ли , че ще е ниска?125$х1.6+доставка отиде към 220-30лв!Все пак изборът е твой :biggrin:

:P Прав си.

Ценя всяко едно мнение до момента и може би ще ви послушам или просто ще изчакам още малко.

:( август е месеца на отпуските и доста приятели ще се прибират от всички краища на света така че не е проблем да донесът едно дъно.И пострани неща съм ги молил да ми носят.

Пуснах темата защото се надявах да има някоя фирмичка дето да продава нещо по-различно и някои да ме насочи към нея.

;) Извинявайте че ви занимавам с моите глупости.

Редакция:

Търсенето ми за сега приключва, намерих си 890FX за 280лв и 880G за 210лв.

Сега остава да реша кое от двете искам и после да изчакам около 15дена за доставка.

Редакция 2 :

Не че някои го интересува ама аз да се похваля.

Днес си поръчах ASRock 890FX Deluxe3 за 274лв сега ще чакам 15 дена(дано са само 15), купувам го от Българска фирма с гаранция и всичко както си му е редът.

Останалата част от конфигурацията още не е съвсем ясна, като получа дъното ще мисля какво да запазя от наличните части и какво да заменя.

ASRock 890FX Deluxe3

Asrock-890FX-Deluxe3.jpg

- Поддържа Phenom II X6

- Позволява отключването на дезактивиранитепроцесорни ядра в двуядрените, триядрените и четириядрените процесори на AMD

- Всички кондензатори по дъното са полимерни

- Поддържа ATI CrossFireX с до 3 видеокарти

- Разполага с външен eSATA III порт, SATA 3 и USB 3.0 портове

- Има бутони за включване, рестартиране и изчистване на настройките на BIOS на самата платка

- Поддържа фирмените технологии ASRock Instant Boot, Instant Flash, OC DNA, Good Night LED, Multi-Speed Fan Control, OC Tuner и IES

- Осемканалният аудио кодек VIA® VT2020 е съвместим със софтуера Creative Sound Blaster X-Fi MB

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.