Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-доброто за 700,800лв.

Featured Replies

Първо здравейте!

Не съм много наясно с нещата за компютрите,но моя е вече възрастен :cool: и съм решил да си купя нова конфигурация..

Компютъра ще се ползва предимно за игри!

Ще съм много благодарен ако ми предложите нещо което найстина да си струва,в момента разполагам с 800лв. само за компютър,монитор ще си копувам с други пари ;]

Благодаря предварително !

Аз така ги виждам нещата:

2309938G.jpg

Ако лекото излизане от бюджета е проблем, може да се смени харддиска с този:

http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=4323123&id=4206 и цената пада с 20 лева, но според мен няма смисъл.

• Автор

Ами имах нещо предвид от сорта на

Дъно нямам на идея какво трябва да е..

Процесор 3.6 или 3.7Ghz марка каквато е качествена и да е бърз

HDD 1 или 2TB

Рам като за начало мога да си купя 2Gb пък по-нататак повече ако може предложете някоя качествена и бърза

Карта 1 или 2Gb

И някаква кутия дето да е прозрачна от единия край да е прозрачна(така ми харесва повече :blink: )

Също така добро охлаждане и захранване (който също си нямам на идея какви трябва да са)

Както казах по-горе в момента разполагам с 700/800лв.,но нали ще си го събирам на части може малко повечко време да го събирам :wors: сега имам от какво да играя и не бързам много..

Айде с здраве чакам предложения :blink:

Редактирано от Aleksandur.Atanasov (преглед на промените)

...

:wors:

Ти какво имаш предвид и каква е действителността са две различни неща... За парите дето си приготвил, се взима евтин компютър. Само за сравнение, една хубава кутия е около 200 лева (да имаш предвид, че има двойно и тройно по-скъпи...), охлаждане (за процесора) около 100, захранване, около 200, добра видеокарта е от 5-600 и нагоре, 2 тб диск е м/у 250 и 350 и т.н. За процесора който искаш, си приготви около 600 лева и дъното за горния компютър ще е пак някъде там... Рам от 280 и нагоре, може и много нагоре...

Тези дни има поне няколко теми за подобни конфигурации, огледай се... Почват от 300 лева за геймърски компютър и нататък през 50 лева са се теми за конфигурации... Искам компютър за ... 600, за 650, за 700, за 735 и т.н. всички възможни ценови вариации, но в този ценови диапазон 7-800 лева са най-много и се пускат по около 5-6 теми дневно...

si_4504764.jpg

COOLER MASTER STORM SCOUT ACRYLIC PANEL, w/o PSU 138.50 лв.

ASRock 870 Extreme3

http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=23590

AMD Athlon II X4 Quad Core 630, 2.80GHz, 2M, BOX, AM3.

http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14477

COOLER MASTER GX 550W, Active PFC 104.28 лв.

http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=15423

Kingston 2GB DDR3 1600 HyperX

http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=12312

и парите май свършиха.............

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Gigabyte GA-MA770T-UD3 (AM3, DDR3, 770)

Athlon II X2 245 ( AM3, 2.9GHz)

5670 VGA (PCI-Express, 512 MB

2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON

500GB HDD (16MB Cache. 7200 rpm. Sata 2)

Chieftec 450WATT-24PIN

Cooler master кутия по избор от 69 лв.

общо 791 лв.без писачка

Паметта е от Мост останалото от Плесио

Редактирано от Ramesses (преглед на промените)

Дъно нямам на идея какво трябва да е..

Процесор 3.6 или 3.7Ghz марка каквато е качествена и да е бърз

HDD 1 или 2TB

Рам като за начало мога да си купя 2Gb пък по-нататак повече ако може предложете някоя качествена и бърза

Карта 1 или 2Gb

И някаква кутия дето да е прозрачна от единия край да е прозрачна(така ми харесва повече :clap: )

Също така добро охлаждане и захранване (който също си нямам на идея какви трябва да са)

Както казах по-горе в момента разполагам с 700/800лв.,но нали ще си го събирам на части може малко повечко време да го събирам :cool: сега имам от какво да играя и не бързам много..

Айде с здраве чакам предложения :)

За такова PC ще ти трябват най-малко 1500 лв. ... :cool:

• Автор

За такова PC ще ти трябват най-малко 1500 лв. ... :wors:

Ами за това съм написал,че в момента разполагам с 800лв. , и имам компютър от който да играя и както казах по-горе не бързам за никъде мога сега да купя някой чьсти пък по-нататак останалите...

Ами за това съм написал,че в момента разполагам с 800лв. , и имам компютър от който да играя и както казах по-горе не бързам за никъде мога сега да купя някой чьсти пък по-нататак останалите...

Зависи от темповете с които купуваш отделните части, но може да се окаже така, че като събереш всичко компютърът ти е вече морално остарял. По-добре събери 1000-1500-2000лв. ( колкото искаш ) и тогава взимай най-доброто за тези пари за момента.

Ако искаш на части, най-много мога да ти препоръчам сега да си купиш хубава кутия и захранване., може и записвачка (ако ти трябва). Всичко друго не е добра идея да се купува предварително. Събираш си определената за изискванията (които не са малки) сума и пишеш пак за да може да ти препоръчаме най-оптималното и съвременно решение. :down:

Зависи от темповете с които купуваш отделните части, но може да се окаже така, че като събереш всичко компютърът ти е вече морално остарял...

Зависи. От Януари 2008-ма до Януари 2009-та си събирах частите и още не са морално остарели :) А авторът да попрочете малко, да си изясни поне бегло нещата за хардуера и тогава да си взима конфигурация. Иначе ще вземе нещо, което не е оптимално съотношение цена/производителност/нужди.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.