Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Осъдиха италиански лекари, оперирали пациенти, без да има нужда от това

Featured Replies

Италиански лекари бяха осъдени, защото оперирали пациенти, които нямали нужда от операция. Правели го, за да получат повече пари от държавата. Прокуратурата в Милано е установила 83 такива случая. Ръководството на болницата ще лежи 15 години в затвора.

Публикувано изображение

Клиниката Санта Рита в Милано бе наречена клиника на ужасите, след като се разбра, че десетки пациенти са оперирани без да има нужда от това.

Най-често били оперирани млади жени с диагноза рак на гърдата или пациенти с белодробни заболявания. В съда бе изнесен случай на 18-годишно момиче, на което абсолютно ненужно му била отстранена едната гърда.

Друга пациентка е оперирана три пъти само за месец заради рак на белите дробове - в действителност обаче била достатъчна само една операция.

Ръководството на болницата се стремяло да увеличи броя на хирургическите интервенции, за да напомпа размера за държавните субсидии и съответно заплатите на лекарите.

Завишеният брой операции осигурявал десетократно по-високи заплати. Осъдени бяха шефът на клиниката и 14 лекари, а обезщетенията за пациентите достигат 80 хиляди евро. До присъдата се стигна след двегодишно разследване.

още по темата :btv.bg

Винаги съм си мислела, че няма престъпление, което да остане неразкрито в крайна сметка. Рано, късно, много късно, нещата се разплитат. Една тайна щом се знае от повече от двама човека, не е тайна. И в такъв случай не мога да си обясня – лекари, учили най-най-малко 6-7-8 години, как дори и само в името на дипломата си не помислят, че като се разкрият нещата – животът им ще рухне. За честта и доброто име въобще няма да споменавам, за да не ставам смешна. За Хипократовата клетва пък въобще няма да мисля. Мисля само за най-елементарния, животински инстинкт за самосъхранение. За това мисля. Те ли са много умни, аз ли съм много наивна – не разбирам. Дори и да е гениален човек и да успее да се прикрие, как заспива след като е направил нещо, което е в разрез с моралните норми? За 83 случая 15 години – имат късмет, че са в Италия. Защото в САЩ можеше да бъдат няколко доживотни присъди. И какъв е кефа да се харчат пари, спечелени по този начин – това пък никога няма да разбера. А и не искам.

• Автор

Зз също не разбирам. Въпреки, че и тук се опитват да ни направят такива - с обвързването на заплатите с клиничните пътеки.Защото в Италия е точно таква системата - колкото повече операции ( клинични пътеки отчитаШ) правиш -толкова повече пари получаваш. А човешкото око е лакомо. Въобще - системата с клиничните пътели е дълбоко порочна, Голяма грешка беше да се въвежбда в България и не знам на кой идиот му хрумна да я вкара :) ( всщност всички го знаем, ама...) Една от причините да не специализирам хирургия беше точнотова -не можех да си представя да оперирам само и само за пари ....

В България е по-лошо от другаде, защото тук нещата се "вкарват" без въобще да се отчете местната "почва" - дали вкараното ще вирее при нашите условия. Вкарваме италиански медицински модел, американски съдебен модел, европейски търговски модел, сриваме старите мостове, разрушаваме всичко построено от обикновения български народ през годините /защото се отрече всичко повсеместно, не само лошото от онова време/ и без основи се опитваме да градим дом и бъдеще. Все си мислех, че нашето поколение ще е жертва и бях готова, ако поне децата ни живеят добре. Е, май няма да се получи и с тяхното поколение. Това е момента, в който напълно разбирам защо младите и умни хора отиват в чужбина и как дори патриотизмът като понятие се изкриви. Верно е, че и на автопилот нещата стават /в нашата страна винаги така се получава в крайна сметка - нещата все някак си се наместват/. Въпросът е, че хората през това време се деморализират и губят вяра. Ето, един лекар казва, че не е поискал умишлено да спецализира хирургия - венецът на медицината. Ами... ще млъкна просто.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.