Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за тази конфигурация?

Featured Replies

Здравейте. Натъкнах се на конфигурация и искам да чуя мнението на хора които разбират. Конфигурацията е следната: Процесор INTEL DUAL-CORE E3400 2x2.6GHz Твърд диск 500 GB SAMSUNG SATA II Графична карта NVIDIA GeForce GT 520 1GB Оптично устройство DVD-RW DUALLAYER, DUALFORMAT Кутия NEO SLIMLINE Звукова карта SOUND 6-CHANNEL HD AUDIO Мрежова карта LAN ON BOARD 10/100 Очаквам отговорите ви.

Редактирано от ReSpek7 (преглед на промените)

Първо колко струва тази конфигурация и къде я видяхте? В някой "техно" магазин? :) Ако е тази: http://www.technomarket.bg/products/09110244/neo-3452-active то... ВСЯКА готова конфигурация не си струва. Има много изписани теми за тях и се знае, че са пълни боклуци...

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

• Автор

Машината е на цена 600 лв. И да конфигурацията е готова. Искам да попитам дали си струва закупуването на въпросната машина.

Не не си струва! Старо видео ДДР3, не известно захранване ( куче марка ), слаб процесор... много пари :). Аз бих взел това:

Публикувано изображение

И после като съберете пари за едно външно видео и евентуално за друго захранване. Все пак за какво ще се ползва компютъра и ако няма да има ъпгрейд ще е по-добре нещо AMD A6 със вградено видео, което е доста по-добро от това в i3 :)

Освен с куриер друг начин не виждам, освен ако не ви се ходи до София :D. Куриера ще ви излезне десетина лева.

Твърдо не си заслужава!Ако ще се закупува конфигурация упоменете средствата и за какво ще се ползва и ще помогнем!Да не забравим дали трябва да е само кутията?

• Автор

Щом е не си заслужава, предложете конфигурация от 600 до 650 лева долу горе. Машината ще се използва за домашна употреба и игри среден клас. Вероятно ще ми предложите конфигурация от Скай. Ако е така, аз живея във Варна, какви са възможностите да получа машината, освен със куриер? Благодаря предварително.

Здравейте.

Натъкнах се на конфигурация и искам да чуя мнението на хора които разбират.

Конфигурацията е следната:

Процесор INTEL DUAL-CORE E3400 2x2.6GHz

Твърд диск 500 GB SAMSUNG SATA II

Графична карта NVIDIA GeForce GT 520 1GB

Оптично устройство DVD-RW DUALLAYER, DUALFORMAT

Кутия NEO SLIMLINE

Звукова карта SOUND 6-CHANNEL HD AUDIO

Мрежова карта LAN ON BOARD 10/100

Като гледаш една конфигурация, е важно да знаеш и какво дъно има. ;)

А иначе за другото вече са ти отговорили.

• Автор

Не не си струва! Старо видео ДДР3, не известно захранване ( куче марка ), слаб процесор... много пари :). Аз бих взел това:

Публикувано изображение

И после като съберете пари за едно външно видео и евентуално за друго захранване. Все пак за какво ще се ползва компютъра и ако няма да има ъпгрейд ще е по-добре нещо AMD A6 със вградено видео, което е доста по-добро от това в i3 :)

Освен с куриер друг начин не виждам, освен ако не ви се ходи до София :D. Куриера ще ви излезне десетина лева.

Благодаря ти много. Какво имаше в предвид с това когато няма да има ъпгрейд. Мисля че няма да добавям нищо скоро време..

Ето и една AMD конфигурация с повече рам и дъното поддържа SATA 3 и USB 3.0. Видеото, което е вградено е HD6530D. След малко ще ви покажа едно ревю кои игрици стават да се играят на нея, като говорим за по-новите

:)

Публикувано изображение

Ъпгрейд - подобряване на произведителността на компютъра със смяната на части ( добавяне на рам, слагане на външно видео и т.н) Ако няма да го ъпгрейдвате ви препоръчвам тази АМД конфигурация заради по-доброто видео. Ето и ревюто , кои игри ще можете да играете и на каква резолюция :)

Това е доста по-добро от първоначалната "магазинска" конфигурация, а и е с 4-ядрен процесор :

AMD A6-3670 X4 /2.7GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 216.24 лв.

ASROCK A75M-HVS /A75/FM1 - 1 бр. - 112.06 лв.

2X4G DDR3 1600G A-DATA - 1 бр. - 75.29 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB - 1 бр. - 159.86 лв.

CM TM300 W/420W PFC - 1 бр. - 83.34 лв.

Обща стойност - 646.80 лв. с ДДС

За игрите които може да се играят с това вградено в процесора видео, виж горното ревю.

Ако държиш да има и оптично устройство, ето.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви. Много ми помогнахте. Последен въпрос: Коя от двете конфигурации бихте ми препоръчали последно. И вярно ли е че повечето ядра на процесора харчат повече ток и затормозяват. А и още нещо - с какво Intel процесорите превъзхождат AMD?

За тази сума можеш да вземеш конфигурация с INTEL процесор, но вграденото видео е почти 2 пъти по-слабо.

ASROCK H61M-HVS /BULK - 1 бр. - 84.05 лв.

I3-2100 3.1GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 216.24 лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 71.78 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB - 1 бр. - 159.86 лв.

CM ELITE 335U BLACK W/420W PSU - 1 бр. - 104.18 лв.

Обща стойност - 636.12 лв. с ДДС

Тази е по-добър избор, ако след време решиш да вземеш външна видео карта, но ще трябва и захранването да се смени.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

• Автор

Ето и една AMD конфигурация с повече рам и дъното поддържа SATA 3 и USB 3.0. Видеото, което е вградено е HD6530D. След малко ще ви покажа едно ревю кои игрици стават да се играят на нея, като говорим за по-новите

:)

Публикувано изображение

Ъпгрейд - подобряване на произведителността на компютъра със смяната на части ( добавяне на рам, слагане на външно видео и т.н) Ако няма да го ъпгрейдвате ви препоръчвам тази АМД конфигурация заради по-доброто видео. Ето и ревюто , кои игри ще можете да играете и на каква резолюция :)

Искате да кажете че ако нямам намерение да пипам по компютъра скоро, е по добре да избера показаната от Вас конфигурация.

Та ще ми помогнете ли последно коя от двете конфигурации да избера в крайна сметка? - предложената от baikolio95 или предложената от Soul Of The Robot ?

Ако не излиза много от бюджета, взимай на baikolio95 първата. Процесора е значително по-добър и паметта е на 1600МХз, което е важно за производителността на вградената видеоката.

Искате да кажете че ако нямам намерение да пипам по компютъра скоро, е по добре да избера показаната от Вас конфигурация.

Та ще ми помогнете ли последно коя от двете конфигурации да избера в крайна сметка? - предложената от baikolio95 или предложената от Soul Of The Robot ?

Конфигурацията с AMD-то на baikolio95 е най-удачният избор.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ако АМД конфигурацията се направи с AMD A8-3870K with AMD Radeon™ HD 6550D Graphics Black Edition то тя ще с доста по-добър процесор от въпросния I3, освен това с добри възможности за клок. Видеото е два-три пъти по-добро от това в топ модификацията на и3 - 2105, а става дума за 2100 което е доста мършаво и не става за игрички... Като клока е повече от елементарен - в самия биос на всяко читаво дъно си има опция за клок и не са необходими специални умения и знания. Това е удачният избор според мен. Ако ще се слага някаква геймърска видео карта е добре още от сега да се вземе по-мощно захранване. Т.е. парите са определящият фактор както винаги. Авторът на темата трябва да вземе решение. От моя гледна точка сумата трябва да е около и малко над 700. Но всеки сам си решава, успех

• Автор

Благодаря ви.

Научих всичко което исках да знам и мисля, че последното решение ще е AMD конфигурацията, която baikolio95 предложи. Благодаря ви за помощта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.