Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Invision Power Board v1.3

Featured Replies

Днес си инсталирах Invision Power Board v1.3 намерих и превод на български, форума го инсталирах успешно но сега не мога да набарам настройките как да си сменя езика да е български и как да си сменя темата. Някой може ли да ми каже как да направя тези неща във версията 1.3?

Взимаш папката с езика ( Българския ) поставяш я в дир. style_images.Там имаше една папка с име "1" до колко ти си спомням на нейно място го слагаш.След това Отиваш в админ панела на меню Skins & Templates натискаш върху бутон Skin Manager > IPB Default Skin > отваря ти се меню и натислаш Editing Board Wrapper in set IPB Default Skin

Намираш този ред:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8" />

И там името след charset= (може да не е ISO-8) го сменяш на windows-1251 с една дума трябва да стане така:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1251" />

и накрая сейфаш и си готов..

успех :)

• Автор

Мерси братле, много съм ти благодарен. А сега някой ако ми каже как мога да си сложа кирилизатор във форума и как да сменя цвета на текста на темите които се правят във форума и направо идеално :P

Редактирано от wessun (преглед на промените)

Мерси братле, много съм ти благодарен. А сега някой ако ми каже как мога да си сложа кирилизатор във форума и как да сменя цвета на текста на темите които се правят във форума и направо идеално :ph34r:

Нз тук ли мястото ама как си направи форума

• 1 месец по-късно...

Някъде бях чел, че IPB 1.3 бил безплатени за това само него го имало по безплатни сървъри от фора на no-invite.com. вярно ли е това? И ако да дали има конвертори от един форум да мина към него?

Някои може ли да ми даде линк от каде да си сваня Invision Power Board v1.3 Благодаря!!! cool.gif

• 1 година по-късно...

Днес си инсталирах IPB 2.0.2и го хостнах на host-bd.info, но когато се опитам да изпратя ЛС или да докладвам ми дава следната грешка:

mySQL query error: SELECT m.mgroup_others, m.id, m.name, m.msg_total, m.view_pop, m.email_pm, m.language, m.email, me.vdirs, g.g_max_messages, g.g_use_pm FROM ibf_members m, ibf_groups g

LEFT JOIN ibf_member_extra me ON (m.id=me.id)

WHERE LOWER(m.name) IN ('aragorn(elesar)')

AND m.mgroup=g.g_id

mySQL error: Unknown column 'm.id' in 'on clause'

mySQL error code: 

Date: Wednesday 12th 2007f September 2007 11:25:25 PM

Ако някой знае каква е причината и как да оправя проблема моля да са си сподели знанията.

Редактирано от Shadowflame (преглед на промените)

Shadowflame, виж какво намерих:

Започваме с mysql_queries.php...намерете този ред: function msg_get_cc_users и го променете на:

function msg_get_cc_users( $a )

{

return "SELECT m.mgroup_others, m.id, m.name, m.members_disable_pm, m.members_display_name, m.msg_total, m.view_pop, m.email_pm, m.language, m.email, me.vdirs, g.g_max_messages, g.g_use_pm FROM ".SQL_PREFIX."members m

INNER JOIN ".SQL_PREFIX."groups g ON m.mgroup=g.g_id

LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."member_extra me ON (m.id=me.id)

WHERE LOWER(m.members_display_name) IN (".implode(",",$a['name_array']).")";

}

След това продължаваме с in ips_kernel/class_db_mysql.php

Намерете реда if ( $join['type'] == 'inner' ) ,който се намира във функцията simple_select_with_join и го променете от:

if ( $join['type'] == 'inner' )

{

# Join is inline

$from_array[] = $join['from'];

if ( $join['where'] )

{

$where_array[] = $join['where'];

}

На

if ( $join['type'] == 'inner' )

{

# Join is inner

$tmp = " INNER JOIN ";

foreach( $join['from'] as $tbl => $alias )

$tmp .= $this->obj['sql_tbl_prefix'].$tbl.' '.$alias;

if ( $join['where'] ) {

$tmp .= " ON ( ".$join['where']." ) ";

}

$joinleft_array[] = $tmp;

unset($tmp);

}

*******Ако има проблем с този файл премахнете последната "крива" скоба }

EDIT:

Това е изпробвано с Invision Power Board 2.1.7 и работи перфектно.Незнам за другите версий, но ВИНАГИ СИ ПРАВЕТЕ БЕКЪП, когато ползвате модове, които за да работят трябва да едитнете някой файл.

Пробвай го :)

Източник: GgBiT.InFo

Днес си инсталирах форум IPB 2.3.0 в ICN.BG но след като му сложих български, всичко ми се появавя в ирогрифи. Когато го сложих на моя компютър всичко си е точно. Знаете ли по какъв начин мога да го оправя?

Сигурно базата на хоста не е ок. Виж намери некъде в phpMyAdmin "Набори от символи и колации" и промени тази на БД да е cp 1251_general_ci

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.