Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с фона на иконите при Windows XP

Featured Replies

Имам проблем с надписа на иконите.Излиза фон зад него.Четох във форума , че не съм единствената с такъв проблем,а също четох и разрешението на проблема,но при мен не помага това,което е писано.Ако някой знае нещо друго да пиши.Благодаря предварително!!!!!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=boardrules

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително.

И защо не виждам никъде да пише че си модератор? :yanim:

Имам проблем с надписа на иконите.Излиза фон зад него.Четох във форума , че не съм единствената с такъв проблем,а също четох и разрешението на проблема,но при мен не помага това,което е писано.Ако някой знае нещо друго да пиши.Благодаря предварително!!!!!

Девойче, това не е проблем, по принцип си е така. Махането на фона е въпрос на настройки. Но при Windows по-стар от XP, мисля че се прави с някоя програмка за смяна на изгледа на win-a. Ако си с XP това трябва да свърши работа - десен бутон properties>Desktop>Customize...>Web>Lock... > махаш човката и готово.

• Автор
И защо не виждам никъде да пише че си модератор? :yanim:

Девойче, това не е проблем, по принцип си е така. Махането на фона е въпрос на настройки. Но при Windows по-стар от XP, мисля че се прави с някоя програмка за смяна на изгледа на win-a. Ако си с XP това трябва да свърши работа - десен бутон properties>Desktop>Customize...>Web>Lock... > махаш човката и готово.

Мерси за отговора,но нямам отметка там.С XP съм

Току що го опитах няколко пъти, като сложа човката и се показва фона, като я махна изчезва и фона. Опитай, но използвай и бутона OK или Apply, иначе няма ефект. Другат вероятност е да си играла с някоя програмка за промяна на външния вид на уин-а и сега да е омазала нещо. Но ти не спомена за такава, така че остава да си поиграеш с човката.

Пробва ли : My Computer -> Properties -> Advanced -> от Preformance щракваш Settings, в таба Visual Effects слагаш отметка (ако няма) на Use drop shadows for icon labels on the desktop

• Автор
Пробва ли : My Computer -> Properties -> Advanced -> от Preformance щракваш Settings, в таба Visual Effects слагаш отметка (ако няма) на Use drop shadows for icon labels on the desktop

И това съм проблава,но нищо не става.

Имаш ли изобщо таб Web на Display Properties -> Desktop -> Customize desktop ?

Ако нямаш, значи е забранен Active Desktop. Може да се разреши като се отвори следния линк

http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/activedesktop.vbs

• Автор
Имаш ли изобщо таб Web на Display Properties -> Desktop -> Customize desktop ?

Ако нямаш, значи е забранен Active Desktop. Може да се разреши като се отвори следния линк

http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/activedesktop.vbs

Отворих го и след това какво следва?

При всяко отваряне алтернативно се разрешава/забранява Avtive Desktop. Трябва да го разрешиш (ще излезе прозорец в който пише нещо подобно : Active Desktop - Enabled). Тогава махни отметката (ако я има) на Display properties -> Desktop -> Customize desktop -> Web - Lock ...

• Автор
При всяко отваряне алтернативно се разрешава/забранява Avtive Desktop. Трябва да го разрешиш (ще излезе прозорец в който пише нещо подобно : Active Desktop - Enabled). Тогава махни отметката (ако я има) на Display properties -> Desktop -> Customize desktop -> Web - Lock ...

Разрешавам го,проверих за отметка-няма.И пак си е така sad.gif

My Computer -> Properties -> Advanced -> от Preformance щракваш Settings, в таба Visual Effects слагаш отметка (ако няма) на Use drop shadows for icon labels on the desktop

Пробвай пък да махнеш отметката, дай Apply, после я сложи и пак Apply

Също пробвай да смениш бекграунда на десктопа.

• Автор
Пробвай пък да махнеш отметката, дай Apply, после я сложи и пак Apply

Също пробвай да смениш бекграунда на десктопа.

Благодаря ти,но явно при мен това нещо е неуправимо.

Благодаря ти,но явно при мен това нещо е неуправимо.

хихихих оправих ги,мерси много за указаната помощ.Bye

хихихих оправих ги,мерси много за указаната помощ.Bye

Е можеше да кажеш точно кой отговор ти помогна или ако решението на проблема е било друго, защото може да има и други със същия проблем... sad.gif

• Автор

Десен бутон на десктоп-Properties-Desktop-Customize Desktop...-Web

Имах отметка на Web pages:,махнах ги и се оправи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.