Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютъра, държи се нестабилно

Featured Replies

:blink: та значи проблема ми е следния компютъра ми е нов и с добри параметри процесор ~1 600 256 RAM видео картата е TNT някаква нооо игрите засичат изхвърля ме постоянно а понякога дори сам се рестартира сложил съм му нови драйвери и просто искам когато се прибера от работа да поиграя малко а за сметка на това се нервя за глупости и скоро някой ще си намери компютър пред блока ми

Редактирано от kal (преглед на промените)

TNT / TNT2 btw са доста стари карти.

И все пак дай подробности - каква ти е ОС, с какво захранване си... проблемите могат да идват от некачествена памет или захранване, не е задължително да са софтуерни.

• Автор

а най-странното е че когато играя и на най-елементарната игра процесора ми се използва на 100% това нормално ли е

Изглежда, че Windows Explorer има много голям проблем при отварянето на AVI файлове. Когато кликнете на такъв, Explorer ще го прочете целия, за да разбере повече за него, дължина, резолюция и т.н. (което по-късно се появява в прозореца Properties, не особено полезно бих казал)

Проблемът идва от недосвалени AVI файлове или файлове където тази информация липсва по някакъв начин. Windows преорава целия AVI файл, опитвайки да открие всички тези стойности, които му трябат, което води до голямо използване на ресурси - процесор и памет. Затова CPU Usage се покачва до 100%.

За да решите този проблем направете следното:

1. Отворете Regedit (Start => Run => regedit)

2. Отидете до ключ HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler

3. Изтриите "Default" стойността, която трябва да бъде "{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}"

Готово! Забележете, че Windows вече не извежда подробна информация около AVI файловете, но това е една доста ниска цена, която ви спестява доста притеснения и време завбъдеще.

ВНИМАНИЕ: Внимавайте какво правите с Regedit, ако сгрешите може да се окаже фатално. Спазвайте стъпките стриктно.

Arrow По-лесно за вас би било да направите следното :

1. Създайте празен текстов файл.

2. В него сложете следното съдържание:

Код:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler]      @=""

3. Променете разширението от .txt на .reg

4. Пуснете новосъздадения reg файл и натиснете Yes.

Цитат от форума на FENBG.COM

Виж дали това ще ти помогне!

Привет,

ще кажеш ли какви игри играеш на този компютер

• Автор

благодаря като се прибера ще пробвам

Herowes старата версия Willrock, Call of Duty,

влез в контрол панела на драйвера и промени настройките на честотата на опресняване да ти е по първо на 60 Hz също пробвай да си намалиш разделителната способност на монитора според мен недей слага повече от 800х600 независимо от какъв монитор имаш

използвания чип е е без големи хардуерни възможности сравнение със сегашните, модела ти е от 1999 г. недей го забравя и се съобразявай с това когато играеш игри влез в настройките им и на видеото намали детайлността и разделителната способност може да се рестартира и от прекалено вдигане на честотата на чипа или паметта му, става въпрос за видео картата

също провери какво е състоянието на вентилатора на видеокартата

• Автор
TNT / TNT2 btw са доста стари карти.

И все пак дай подробности - каква ти е ОС, с какво захранване си... проблемите могат да идват от некачествена памет или захранване, не е задължително да са софтуерни.

<{POST_SNAPBACK}>

winxp захранването е незнам

winxp захранването е незнам

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей,

Качи си програмата Everest Home Edition (безплатна за домашно ползване), кажи и да направи репорт на конфигурацията на компа ти и го постни тука. Иначе трябва да сме врачки и да гадаем точно каква е и защо игрите се бавят. БТВ важно е също да се знае как и дали си се грижил за регистратурата, твърдия диск, имаш ли, колко и какъв резидентен софтуеър. От мен засега толкова ;) Успех!

Редактирано от nobody (преглед на промените)

:) та значи проблема ми е следния компютъра ми е нов и с  добри параметри процесор ~1 600 256 RAM видео картата е TNT някаква нооо игрите засичат изхвърля ме постоянно а понякога дори сам се рестартира  сложил съм му нови драйвери и просто искам когато се прибера от работа да поиграя малко а за сметка на това се нервя за глупости и скоро някой ще си намери компютър пред блока ми

<{POST_SNAPBACK}>

Ами като за начало си проври PCto за вируси и adwareTA после може и да ти прегрява примерно но щом ти се ресетва и често забива начи може и да пече много

И се пак нещата които казваш че имаш са си старички та не очакваи кои знае какъв

оспех с игрите :)))))))

провери тези две неща ;)

А ако ти е AMD процесора и ако някои лежандулов ти е правил PCto .......... хехехе

• Автор

благодаря ама вече го хвърлих през прозореца и сега гаджето ми се сърди заради снимките от морето

sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.