Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма показваща промяната на IP

Featured Replies

Търся програма показваща промяната на динамично IP и то от далечен компютър ? Ползвах до скоро Remote Desktop на "УИНДОУС" , но моя интернет доставчик ми постави динамично IP и поради "невъзможност" или по-скоро нежелание не ми поставя отново статично, а това пречи на работата ми .

Помогнете!!!!

Приемам всички разумни предложения за програми за засичане на IP или други хитрини .

Благодаря предварително .

За контакти ----> [email protected]

Редактирано от dididph (преглед на промените)

http://freedns.afraid.org/

Регистрираш се в този сайт - правиш си някакъв поддомейн който да сочи към твоя комп и на твоя комп слагаш програмка която автоматично да ъпдейтва subdomain-а. Някоя от тези - http://freedns.afraid.org/scripts/freedns.clients.php

След това ще пишеш вместо ип-то си - домейн името което си задал в ремоте десктоп

Търся програма показваща промяната на динамично IP и то от далечен компютър ? Ползвах до скоро Remote Desktop на "УИНДОУС" , но моя интернет доставчик ми постави динамично IP и поради "невъзможност" или по-скоро нежелание не ми поставя отново статично, а това пречи на работата ми .

Помогнете!!!!

Приемам всички разумни предложения за програми за засичане на IP или други хитрини .

Благодаря предварително .

За контакти ----> [email protected]

Здравей !

Виж тази : IP Monitor Service

Редактирано от cecov (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за помощта. Мисля ,че това което ми посочихте ще ми свърши работа.

По повод на предупреждението от "будната съвест" мисля ,че бях достатъчно ясен ---НЕ ТЪРСЯ ПРОГРАМА -- за да злоупотребявам с нея ,а за да мога да работя със служебната си програма и за в бъдеще без да се налага да си сменям интернет доставчика въпреки НЕОТЗИВЧИВОСТТА му и отказа за съдействие.

Благодаря още веднъж на знаещите и можещите за помощта!!!!!

:wors::wors::wors:

:magnifier::yanim::yanim:

Изобщо не се съмнявах ,че ще получа компетентни съвети!!

ВИЕ СТЕ НОМЕР 1 ...........

:clap::clap::clap:

Редактирано от dididph (преглед на промените)

Благодаря на всички за помощта. Мисля ,че това което ми посочихте ще ми свърши работа.

По повод на предупреждението от "будната съвест" мисля ,че бях достатъчно ясен ---НЕ ТЪРСЯ ПРОГРАМА -- за да злоупотребявам с нея ,а за да мога да работя със служебната си програма и за в бъдеще без да се налага да си сменям интернет доставчика въпреки НЕОТЗИВЧИВОСТТА му и отказа за съдействие.

Благодаря още веднъж на знаещите и можещите за помощта!!!!!

:wors::wors::wors:

:computer2::sobbing::sobbing:

Изобщо не се съмнявах ,че ще получа компетентни съвети!!

ВИЕ СТЕ НОМЕР 1 ...........

:bye1:;):clap:

я сподели как си го направил, че и аз имам същия проблем, но не бях се сетил да търся...

ще ти пиша и на лично, за да съм сигурен, че ще ми отговориш

Става и още по-лесно. Отиваш тук, намираш твоя Host Name и по него винаги ще можеш да си видиш динамичното IP пак от същия сайт

Става и още по-лесно. Отиваш тук, намираш твоя Host Name и по него винаги ще можеш да си видиш динамичното IP пак от същия сайт

Твоя хост как се казва ? Защо ли мисля, че е localhost.

За какво ще му е IP ако има домейн.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Твоя хост как се казва ? Защо ли мисля, че е localhost.

За какво ще му е IP ако има домейн.

Ами напиши си моментното IP в долното поле и ще си разбереш Host name. Със сигурност няма да ти е localhost. Май не правиш разлика между Host Name и Domain Name

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

Ами напиши си моментното IP в долното поле и ще си разбереш Host name. Със сигурност няма да ти е localhost. Май не правиш разлика между Host Name и Domain Name

Ами пробвай де.

Ама човека нали иска да си знае IP-то.

Как да го напише като не го знае ?

Ами пробвай де.

Ама човека нали иска да си знае IP-то.

Как да го напише като не го знае ?

Ако съм разбрал правилно dididph, неговия комп вече е с динамично IP и той не може да ползва Remote Desktop за отдалечена връзка с него от друг комп/примерно служебния му/. Тогава не виждам какъв е проблема, като се върне в къщи и си изпие ракията, да си погледне моментното IP и от сайта, който посочих да си намери Host Name. Оттам нататък е фасулска работа да разбереш по всяко време динамичното IP чрез същия сайт или програми като WinMTR например. Ако пък компа с динамично IP е чужд и той няма физически достъп до него, вече е друг въпрос. Тогава може да се използва примерно Skype - пращаш съобщение на абоната и в същия момент засичаш отворената връзка с програмка като Currports например. И вече имаш IP-то.

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

Ако съм разбрал правилно dididph, неговия комп вече е с динамично IP и той не може да ползва Remote Desktop за отдалечена връзка с него от друг комп/примерно служебния му/. Тогава не виждам какъв е проблема, като се върне в къщи и си изпие ракията, да си погледне моментното IP и от сайта, който посочих да си намери Host Name. Оттам нататък е фасулска работа да разбереш по всяко време динамичното IP чрез същия сайт или програми като WinMTR например. Ако пък компа с динамично IP е чужд и той няма физически достъп до него, вече е друг въпрос. Тогава може да се използва примерно Skype - пращаш съобщение на абоната и в същия момент засичаш отворената връзка с програмка като Currports например. И вече имаш IP-то.

Ти явно не си го пробвал това за което говориш.

Какъв е резултата при откриване на Host Name на динамичен IP адрес :

IP Address : 87.126.xxx.xxx

Host Name : 87-126-xxx-xxx.btc-net.bg

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Ти явно не си го пробвал това за което говориш.

Вече почваш да дразниш. Дай ми Skype абоната си и ще ти постна IP-то тук ако искаш. Аман от отворковци angry.gif

Вече почваш да дразниш. Дай ми Skype абоната си и ще ти постна IP-то тук ако искаш. Аман от отворковци angry.gif

Представи си, че работиш през Remote Desktop на домашния компютър от служебния и у вас спира тока.

Ти си настроил машината да се стартира след Power Off, обаче модема си взема нов IP.

Host Name вече ще е друг, тъй като зависи от IP-то ти.

Как би го получил ти през онзи сайт ?

Мисля, че варианта с използване на Skype, който изисква автоматично логване на потребител, не е подходящ.

Трябва ти, или програма която ти изпраща новото IP по някакъв начин или алтернативен достъп през LogMeIn например.

Защо си сигурен, че dididph е на BTK-ADSL? И защо си мислиш че Host name винаги съдържа цифрите от IP адреса? Правиш общи заключения от частен случай. Всичко, което съм предложил, го правя по десетина пъти на ден поради факта, че управлявам дистанционно няколко машини с динамични IP-та. LogmeIn наистина е удобен и работи през рутерите на БТК, но ми е малко бавен, защото връзката не е директна. Ако dididph не е на БТК му препоръчвам Ultr@VNC - безплатна и бърза.

не се карайте и двамата сте прави, но само до някаде !

Видях с писаниците за скайп и се сетих, че имам една програмка pamela (не съм сигурен, че е тя, щото не съм прегледал)

та така де.. тази програмка прави следното:

като примерно го няма човека и си е пуснал скайпа и ако аз му пиша, тя отговаря с нешо от сорта на "няма ме"(някакво такова - сам си го избираш)

а по въпроса с "тока спря" - програмките имат и функции да се стартират с ОС(а ако някой не разбере как се подкарват да сложи едно пряко пътче в Start menu -> All programs -> Startup )

----------------------------------------------

може и да си настроиш компа постоянно да пинг-ва към служебния и като го remote-ниш да си го спираш(пак от startup) или съответно кат се прибереш вечерно(или по което време се прибираш) време ;)

Надявам се да съм бил достатъчно полезен ;):beer:;)

А защо всички се мъчите да търсите всякакви програми

Има една много лесна програмка за правене на мрежи - викат й Hamachi :beer:

инсталира се на двата компютъра или повече с които искаш да имаш връзка - влизате в една и съща мрежа и готово : ремут десктопа хвърчи , ремут админа също , абе всичко си е супер дори не ти трябва да имаш реално IP ;)

Редактирано от erasernew (преглед на промените)

А защо всички се мъчите да търсите всякакви програми

Има една много лесна програмка за правене на мрежи - викат й Hamachi ;)

инсталира се на двата компютъра или повече с които искаш да имаш връзка - влизате в една и съща мрежа и готово : ремут десктопа хвърчи , ремут админа също , абе всичко си е супер дори не ти трябва да имаш реално IP :P

защото не само с хамачи може... бих искал и аз да разбера друг начин ;)

иначе хамачи си използвам от ... малък

• Автор

Здравейте на всички отново!!!

Аз не съм към БТК.Пробвах препоръчаното от Вас дори и с "ХАМАЧИ" ,но вероятното крайно решение ===>> смяна на интернет доставчика ми с друг ,даващ ми статично IP за неограничено време.Всичко друго не даде желания резултат за съжаление.

Благодаря зьа съветите Ви !!!!!!

Здравейте на всички отново!!!

Аз не съм към БТК.Пробвах препоръчаното от Вас дори и с "ХАМАЧИ" ,но вероятното крайно решение ===>> смяна на интернет доставчика ми с друг ,даващ ми статично IP за неограничено време.Всичко друго не даде желания резултат за съжаление.

Благодаря зьа съветите Ви !!!!!!

Би ли обяснил какви резултати си искал да постигнеш ?

Мисля, че имаше подходящи предложения.

• Автор

Да,ще се опитам да бъда по-конкретен.

Интересувах се от ПЪЛЕН достъп до компютъра си от далечно разтояние,при условие че съм към два различни интернетр доставчика.Пълен достъп за мене е абсолютно безпрепятствено да мога да стартирам,спирам ,инсталирам и трия програми и данни на отдалечения компютър.Или аз не съм се справил с помощта на "компютърните приятели" или не ми е била достатъчно обяснено като за лаик как точно да действам.Това със смяната на интернет доставчика съм го оставил като крайна мярка за следващия месец.

Да,ще се опитам да бъда по-конкретен.

Интересувах се от ПЪЛЕН достъп до компютъра си от далечно разтояние,при условие че съм към два различни интернетр доставчика.Пълен достъп за мене е абсолютно безпрепятствено да мога да стартирам,спирам ,инсталирам и трия програми и данни на отдалечения компютър.Или аз не съм се справил с помощта на "компютърните приятели" или не ми е била достатъчно обяснено като за лаик как точно да действам.Това със смяната на интернет доставчика съм го оставил като крайна мярка за следващия месец.

В заглавието на темата питаш за програма, която да ти дава информация за промяна на IP-то.

В последния си пост обаче говориш за програма даваща достъп до отдалечения компютър.

Remote Desktop и LogMeIn не ти ли дават почти пълен контрол ?

Все пак докато не се инициализира мрежата нямаш достъп до компютъра.

За да се свържеш чрез Remote Desktop ти трябва IP-то, и мисля, че имаше няколко предложения за решаване на този проблем, за LogMein дори не ти трябва допълнителна програма, която да уведомява за промяната му.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.