Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да прехвърля запис от аудиокасета на харддиска?

Featured Replies

Имам следния въпрос: искам да презапиша едни касетки на компютъра, обаче съм доста зле с тези неща и изобщо незнам как става. Имам ето тази музикална система

sharpcdsw200.jpg

Моля ви за съвет как да го направя и дали ще стане ? С коя програма става презаписването, какъв кабел да си купя и т.н. Мерси предварително на всички отзовали се!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Значи първо да кажа че и аз хич не ги разбирам(преди една тълпа народ да ми се е нахвърлила, бууу убийте го с камъни), ама що не вземеш един кабел с жак като на слушалки от двете страни, единия края в изхода за слушалки на уредбата, а другия в входа за mic на аудиокартата, после пускаш да свирят касетките и същевременно някоя програма за записване на звук(нещо като Sound Recorder-а в уиндоуса). Това е най тъпото което се сещам но по пътя на логиката трябва да проработии biggrin.gif а и е доста просто

преди една тълпа народ да ми се е нахвърлила, бууу убийте го с камъни

Хахахаха.

Иначе на прав път си .

Само че не пъхаш кабела и входа за микрофон а в входа line in за да ти е по качествен стерео звука.

Ако е в мик ще е моно-едноканален.

И за "програмка" ползваш All sound reсorder XP да кажем.

Според мен ще проработи горния метод само дето вместо да слагаш жака в mic in го сложи в Line in . Аз така записвах звука от VHS касета ( във входа за микрофона дава някви смущения, през Line in нямаше). За програма ползвай AudaCity даваш само източника да ти бъде Line In и записваш в *.mp3 формат. За саунд рекордера на Уиндоуса кво да ти кажа - тъпня , само ще ти смота записа. Успех.

п.п. Ако евентуално имаш чинч изход на уредбата може през него да изкараш звука, вместо от слушалките.

Редактирано от kucipo (преглед на промените)

1. Намираш си "Nero-6" - пълната версия.

2. Намираш си "Ръководство за работа с Nero-6 първа и втора част (имаше я по книжарниците) и четеш - можеш да прехвърляш записи от грамофонни плочи и аудио-касети, да ги конвертираш в МР3 и да ги записваш на CD.

За програма използвай Sound Forge. cool.gif

П.П. Само да питам: За какъв дявол ти е да се занимаваш с тая досадна операция, след като в нета няма нещо, което да го няма?

Ако ми намериш БГ парчета от 50те и 60те години + инструментали на по-нови и стари песни, няма и аз да се занимавам, също. Мерси.

• Автор

П.П. Само да питам: За какъв дявол ти е да се занимаваш с тая досадна операция, след като в нета няма нещо, което да го няма?

Имам една касета с хубава музика на един изпълнител (БГ), нея изобщо я няма в нета 100%, но просто е на заминаване, защото е от преди 10 години и искам да спася песните в нея. Благодаря ви :whist:

Сваляш си програмката Cd ex :

http://heanet.dl.sourceforge.net/sourcefor...dex_151_enu.exe

инсталираш я , стартираш я :

cdex1fp9.jpg

cdex2em8.jpg

избираш както е показано по горе ,даваш име на файла и каде да се запише.

Устройството , от което записваш , трябва да е включено в "line in" буксата на звуковата карта(синя най-често), и от контрол панела на звука да не е отметнато "mute":

cdex3pg4.jpg

успех

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Много неправилно мнение. Покажете ми например къде да намеря в интернета албумите на Фактор '80, '82, '84. Мога да изредя списък от стотина такива албуми. Освен това ми се иска да не е в 128 kbps, а поне 256 че и 320. От старата музика само 10-15% се преиздава на дискове. Затова съм принуден по малко да си прехвърлям плочите на компютъра. И втория момент - ако никой не прехвърли тези плочи или касети на цифра и не ги расшари , естествено те никога няма да се появят в интернета. Затова тези "досадни операции" заслужават само похвала. Понеже живея в Москва, съм принуден голяма част от музиката и филмите да търся в интернета. Мога да ви уверя че в това отношение ние сме много и много изостанали от другите. Ето например сърбите - за около 2 години аз си свалих към 500 албума на стари югославски рок-групи. Но при тях това е отдавна прехвърлено от плочите, с картинки и треклисти, систематизирано и качено в интернета на сума ти блогове или в р2р. И която и група да пипнеш има пълна дискография със всички сингли, концерти, бутлеги, солови албуми и с добър битрейд. А в българския интернет могат да се намерят отделни албуми, които са издадени на CD, с албумите свалени от плочи е пълна скръб, за сингли и бутлеги въобще не говоря.

Това беше отклонение. По темата - пробвай следната схема:

1. прехвърлям от грамофона с помощта на програмата CoolEdit (тя сама определя устройството от което прехвърляш) във формат Windows PCM

след това - обработка:

2. CoolEdit - Normalize (регулира се общата сила на звука, ако трябва да се направи по-силно)

3. CoolEdit - High-End Boost (регулират се високите)

4. CoolEdit - Noice Reduction (очистване на общия шум)

5. WavePurity - очистване на шумовете и пукането от драскотините по плочата.

6. CoolEdit - разделяне на общия получен файл на отделни песни

7. EZ CD-DA - конвертиране в мр3

При прехвърляне от касети е аналогично.

Кабелът трябва се включва обязателно в line-in на звуковата карта за да е стерео получения сигнал.

P.S. Не изкарвай звука през изхода на слушалките на музикалния център - ще ти ореже половината честоти. Ако ня

Редактирано от Anton P (преглед на промените)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Твоите постове са САМО такива и това ти е второто предупреждение за деня. Ако не престанеш да спамиш, ще бъдеш предложен за наказване!

iovi

Извинявам се, обърках малко последователността на операциите. Естественно отначало трябва да се махнат всичките шумове (това програмата може даже автоматически да направи. После вече се изравняват каналите, регулират се високите и ниските, повдига се общото ниво на звука. Общо взето CoolEdit е достатъчно удобна програма, всички тези операции може да се пуснат и в автоматически режим, а през това време вие да си пиете кафето. Но ако имате време, по-добре всичко това да се прави ръчно.

SoundForge и Adobe Audition са също отлични програми за тази цел, но са по-сложни.

Между другото по същия начин се преиздават официално старите плочи на дискове, с единствената разлика че студиото разполага с нов оригинал на плочата или c мастертейп и практически не се занимава с реставрация, а вашият оригинал е захабен.

Редактирано от Anton P (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Антон П, благодаря ти за отговора, съхраних си го в един файл, като си взема кабел, понеже още не съм си взела (не се смейте) ;) > обезателно ще пробвам по твоя начин, видя ми се най-лесен и най-добър. Благодаря и на останалите за мненеията :)

1. Намираш си "Nero-6" - пълната версия.2. Намираш си "Ръководство за работа с Nero-6 първа и втора част (имаше я по книжарниците) и четеш - можеш да прехвърляш записи от грамофонни плочи и аудио-касети, да ги конвертираш в МР3 и да ги записваш на CD.

Това също ще го пробвам, откакто се помня съм с Неро 6, но не знаех, че може и това :) Поздрави cool.gif

Редактирано от autumn (преглед на промените)

• 17 години по-късно...
на 1.06.2007 г. в 11:39, Гост написа:

1. Намираш си "Nero-6" - пълната версия.

2. Намираш си "Ръководство за работа с Nero-6 първа и втора част (имаше я по книжарниците) и четеш - можеш да прехвърляш записи от грамофонни плочи и аудио-касети, да ги конвертираш в МР3 и да ги записваш на CD.

на 1.06.2007 г. в 10:23, autumn написа:

Имам следния въпрос: искам да презапиша едни касетки на компютъра, обаче съм доста зле с тези неща и изобщо незнам как става. Имам ето тази музикална система

http://static.zoovy.com/img/secondact/-/sharpcdsw200.jpg

Моля ви за съвет как да го направя и дали ще стане ? С коя програма става презаписването, какъв кабел да си купя и т.н. Мерси предварително на всички отзовали се!

Здравейте,пичове аз искам обратно от компа да запиша на касета,имам всякакви кабели какво ли не пробвах но до касетофона звук не можах да закарам,сега ще ме питате на теб пък за какво ти е,защото имам много музика в компа и да си я прехвърля на касети,защото касетофона мога да го мъкна навсякъде а компа си стои само в къщи

Здравейте,пичове аз искам обратно от компа да запиша на касета,имам всякакви кабели какво ли не пробвах но до касетофона звук не можах да закарам,сега ще ме питате на теб пък за какво ти е,защото имам много музика в компа и да си я прехвърля на касети,защото касетофона мога да го мъкна навсякъде а компа си стои само в къщи

А какъв е касетофонът - марка и модел? Има ли аудио входове, и какъв вид?

Принципът е прост: Свързваш аудио изхода на компютъра към аудио входа на касетофона, със съответния кабел. Слагаш касетка. Пускаш песента от компютъра, и натискаш REC на касетофона. Чакаш да свърши, и натискаш STOP.

Пък като ти омръзне да се занимаваш с глупости, си купуваш една преносима колонка, и я мъкнеш със себе си вместо касетофона. Кеф ти музика от флашка, от карта памет, стрийм от телефона през Bluetooth. Някои модели стават даже и за преносима батерия. 

преди 1 час, джеки написа:

И си пробвал с 3,5" жак от слушалките на компютъра към входа на касетофона? 

CAVAVNONAME2TO353M_680x680.jpg

преди 1 час, джеки написа:

защото касетофона мога да го мъкна навсякъде

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.