Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрата паста... Arctic Silver 5 ?

Featured Replies

Сега пастата си е паста, ама коя паста е повече паста от другите или аджеба коя има най-голям топлообмен... Аз не съм се сблъсквал с много видове, но знам за няколко... -Бяла паста, маже се кат маргарин дет се вика, полепва по повърхностите и след 3 месеца все си е такава... -Сива паста, странно не залепва за повърхностите, а се пързаля, гъста е и седи като мазна. Малко по-мека от пластелин. Като се нагрее залепва в буквалния смисъл и по свойства прилича на бялата. Изсъхва след 3 месеца употреба. След това вадя охлаждането заедно с CPU-то... -Сребърна паста, много цапаща. Лепне по-добре от бялата. Едвам си я чистя от ръцете от нея после блестя цял ден. Характерен блясък, сякаш верно има парченца метал в нея. Става гъста след употреба. И на мен са ми казали, че сребърната е най-убава... Arctic Silver 5 - Бест паста уж И все пак това е адски тънък слой... Та питането ми е коя паста е най-добрата паста и каква е разликата м/у смотана паста и най-добрата? Arctic Silver 5 или ?

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Mod. Edit:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

iovi

AS5 с 99.9% съдържание на чисто сребро, наистина е най-доброто което се продава тук, но много зависи с какъв процесор и охладител я ползваш. При моя Sempron например (s. 754) разликата между AS5 и обикновена българска бяла паста каквато ползват телевизионните техници е 2 градуса под товар и без разлика в idle. При някоя печка от рода на добре клокнат Prescott обаче разликата може да достигне дори до 7-8(рядко 10) градуса. Избягвай обаче тази сребърната много цапаща паста. Не стига, че едвам се чисти ама и няма никакви топлоотдаващи фунции а ако е в по-голямо количество, както съм виждал да слагат в някои фирми асемблатори е по-лошо от това да е съвсем без паста. Та от личен опит мога да кажа, че най-доброто е АS5, Arctic Ceramique е на нивото на българската паста, както и многото бели пасти които идват с охладителите на различни фирми(Zalman, Coolermaster, Thermaltake). "Сребърната" или както и казват Титанска, щото идваше с охладителите Titan е много зле...

Според сайта на Arctic Silver, АS 5 постига най-добрите ли своства след около 200 часа работа, когато се изпарят останалите компоненти в пастата и остава само среброто, което полепва добре в микропукнатините по процесора и радиатора и е много верятно след този период температурата на процесора да спадне с още 2 до 5 градуса. Там също могат да се прочетат и иструкции за поставяне на пастата според вида на процесора.

Тия дни ще сменям охлаждането на видеокартата, та да питам за сребърна паста Akasa AK-450 става ли и колко дебел да е слоя, примерно 1мм :ph34r:

А дето цапа, топите мокър пръст в сол и търкате Публикувано изображение

• Автор

И все пак пастата е 25лв за 12грама, но мисля че за 7-8 градуса си заслужава. Говорим все пак за случая когато не остава нищо друго. Взел съм охлаждане което директно изкарва въздуха извън кутията (с модче естествено), кутията се проветрява идеално и охлаждането не взима топъл въздух. Радиатора е студен, плочката е хладна, а CPU-то 70 градуса... Идва момента в който се питаш "Хмм, 70 градуса CPU, а охлаждането ледено." Аз до колкото си спомням среброто беше с най-висок топлообмен (след диаманта де, но надали някой ще направи диамантена паста). Инак за слоя паста винаги гледам да е колкото се може по-тънък и да е върху цялата повърхност...

Зебо, има и диамантена паста но не е тук мястото за обяснения. Сложи си от българската паста за да не правиш излишни харчове, за мен 25 лева са си 25 лева :ph34r: Най-добре мини покрай някоя фирма и ги помоли да ти сложат на нокътя едно малко парченце и си готов :ph34r: И още нещо Зебо, ако вентилатора на процесора ти е започнал да шуми и/или е на 2 и повече години, по-добре си вземи едно ново охладително тяло с перката. Нещо като кулър мастър или подобно. Прецени сам. Тези 70 градиса не са нормални, дори и паста да имаш. Сега се сетих да го погледна моя, след като е работил около 70 часа непрекъснато до момента е с 35 градуса на дъното и 37 на процесора. В стаята е задушно, където стои. (разбира се, процесорът ми е АМД +3500 :ph34r: ) Мид, с 1 мм покритие ще имаш проблеми... Много е. Смисъла на пастата е да покрие неравностите между повърхнините на охлажданото тяло и охладителя плюс запълване на грапавините в частност. Тънък, микроскопичен слой се слага.

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

Зебо, има и диамантена паста но не е тук мястото за обяснения. Сложи си от българската паста за да не правиш излишни харчове, за мен 25 лева са си 25 лева :ph34r: Най-добре мини покрай някоя фирма и ги помоли да ти сложат на нокътя едно малко парченце и си готов :ph34r:

И още нещо Зебо, ако вентилатора на процесора ти е започнал да шуми и/или е на 2 и повече години, по-добре си вземи едно ново охладително тяло с перката. Нещо като кулър мастър или подобно. Прецени сам. Тези 70 градиса не са нормални, дори и паста да имаш. Сега се сетих да го погледна моя, след като е работил около 70 часа непрекъснато до момента е с 35 градуса на дъното и 37 на процесора. В стаята е задушно, където стои. (разбира се, процесорът ми е АМД +3500 :ph34r: )

Много написа и нищо съществено в цялата работа. Интересно, чисто ново охлаждане с Heatpipe, работи на 4000 оборота, да, шуми естествено. Написал съм, че съм взел охлаждане което охлажда, не четеш ли! С българска паста съм и не помага явно. И знам, че 70 градуса са много. Мерси за безсмисления пост.

Тази "сребърна паста" на Титан сребърна ли е, защото на опаковката пише, че е такава. Днес смених стоково сложената бяла паста на видеокартата ми 7300GT с Zalman охлаждане, която се беше спекла като глина. Съответно старателно почистих повърхността на чипа и основата на охладителя и сложих от тая сребърна паста на Титан. При стайна температура около 30 градуса (днес беше голяма жега), Idle температурата нямаше промяна - между 47-49*C, но при пълно натоварване разликата беше 4 градуса - от 70 падна на 66 градуса. Но температурния спад предполагам, че донякъде се дължи на това, че старателно почистих и вентилатора от наслоения прах. P.S Каратата е овърклокната Core = 612 Mghz Video Memory (DDR3) = 1566 Mghz

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

Много написа и нищо съществено в цялата работа. Интересно, чисто ново охлаждане с Heatpipe, работи на 4000 оборота, да, шуми естествено. Написал съм, че съм взел охлаждане което охлажда, не четеш ли! С българска паста съм и не помага явно. И знам, че 70 градуса са много. Мерси за безсмисления пост.

Моля, за любезното отношение и експертната оценка...

Според мен тая паста на TITAN Silver е най лошото възможно решение.

И аз тъй си мисля ама по-добре отколкото нищо.

• 3 години по-късно...

пичове температурата на процесора ми AMD Athlon X2 64 Dual-Core 4600+ на 2.4Gh е 22 градуса при цял ден работа, на забутано място, с недобро охлаждане (мястото) и температура в стаята 28 градуса! Вие сами преценете! А компа е на 3 години и нищо не е пипано по него! CPU: 1ядро-44градуса 2ядро-37градуса, температура на дъното 40 градуса! Много съм доволен от машинката!

пичове температурата на процесора ми AMD Athlon X2 64 Dual-Core 4600+ на 2.4Gh е 22 градуса при цял ден работа, на забутано място, с недобро охлаждане (мястото) и температура в стаята 28 градуса! Вие сами преценете! А компа е на 3 години и нищо не е пипано по него! CPU: 1ядро-44градуса 2ядро-37градуса, температура на дъното 40 градуса! Много съм доволен от машинката!

То че темата е стара стара е това едно на ред да го манем тва.Я помисли какво пишеш 22 градуса на процесора с въздушно охлаждане при положение , че в стаята ти е 28 !!!!!!?????Без коментар (не отчита правилно датчика просто)...... Другите температури са по в нормите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.