Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блокирана карта-памет

Featured Replies

На старият ми телефон, става въпрос за Нокиа 6230i и е с мемори карта 512 МБ MMC, тази карта обаче в момента е блокирана, не и знам паролата или ако бъда по точен, тя не е имала парола, а изведнъж блокирва. Въпросът ми е следният: Как мога да я деблокирам, да и премахна паролат? Веднъж случайно попитах един мой приятел, който работи в сервиз за мобилни телефони, и той ми каза, че ставала работата, имало си някаква програма и така се оправяло. Някой знае ли за такава програма? Лесна работа е да го дам в сервиза, още повече при мой приятел, но ми се иска аз да се опитам да си я оправя сам? Някакви идей?

Срещал съм такава програма, но за смартфони. Ако имаш някой приятел със смартфонче инсталирайте програмата и сложете картата, програмата би трябвало да открие паролата. Само, че как така картата няма парола, а е блокирана?

Тоя бъг се на NOKIA се среща

http://mobiles60.blogspot.com/ < тук я има програмата

ако си сменял катрата с тази от друг телефон се случва това

• Автор

Форматираш с "карт четец" (card reader) и си готов!

еми пробвал съм го този номер, само, че проблема е ,че когато картата е заключена с парола не мога да я отворя с четеца! Капиш

Аз лично не съм пробвал, но съм чел по други форуми че заключени мемори карти се отключват по такъв начин! Поразрови се и може и да намериш нещо. Ще потърса и аз.

• Автор

Аз лично не съм пробвал, но съм чел по други форуми че заключени мемори карти се отключват по такъв начин! Поразрови се и може и да намериш нещо. Ще потърса и аз.

Ами аз лично съм пробвал и ти казвам, че не става по-този начин! На лаптопа имам кард ридър и там не става, имам един познат където има кард ридър обаче и на неговият не става, фактически телефона върши работата на кард ридър, има си функция, която позволява да се синхронизира или чрез Nokia PC Suite или само през картата,т.е. нещо като кард ридър, излиза си ми като Removable Disk, и мога да му правя същото, което прави и кард ридъра, в моя случай обаче след като е заключена картата и не и знам паролата нито телефона, нито кард ридъра ми дават достъп до нея!!!

И аз съм чел по разни форуми, обаче точно такова нещо не бях видял, тоест имаше, но не ставаше въпрос за обикновен кард ридър ами някакъв специален, имали го хората по сервизите, но не съм на 100% сигурен. Така, че търся някаква програма, която евентуално да може да го направи, но за тази цел явно ще ми трябва този специален четец, след като с другите ми забива.

еми пробвал съм го този номер, само, че проблема е ,че когато картата е заключена с парола не мога да я отворя с четеца! Капиш

погледни дали картата няма ключе за заключване, има и такива щуротии :-)

А добре де, никъде не видях някой да предлага да направиш формат. Имам предвид щом имаш четец на лаптопа що на Removable Disk в My Computer не дадеш десен бутон и формат (само че не quick ми по бавния). Или още по добре :speak: ако евентуално ти разчита под ДОС картата като хард също? Няма ли да стане? Просто идея :ph34r:. Успех.

Редактирано от kucipo (преглед на промените)

• Автор

погледни дали картата няма ключе за заключване, има и такива щуротии :-)

Първото, което е ,че тази карта няма такова нещо, написал съм модела и MMC, ако беше примерно някакъв вид SD щеше да има такова нещо, но няма.

Колкото до твоето предложение kucipo

А добре де, никъде не видях някой да предлага да направиш формат. Имам предвид щом имаш четец на лаптопа що на Removable Disk в My Computer не дадеш десен бутон и формат (само че не quick ми по бавния). Или още по добре ;) ако евентуално ти разчита под ДОС картата като хард също? Няма ли да стане? Просто идея :). Успех.

Еми точно с тези думи, нямаше предложение, но все пак имаше за формат....

Форматираш с "карт четец" (card reader) и си готов!

Пробвал ли си да и дадеш формат от новия телефон.

Та както аз написах в предният си пост

.....излиза си ми като Removable Disk, и мога да му правя същото, което прави и кард ридъра, в моя случай обаче след като е заключена картата и не и знам паролата нито телефона, нито кард ридъра ми дават достъп до нея!!!.....

и така:

1. Ако пробвам с телефона, просто не ми дава да я синхронизирам, иска ми парола, което не го бях написал и се извинявам

и 2. Ако пробвам с кард ридър, като се опитам да вляза в устройството ми забива, т.е. нямам достъп до нея, което го бях написал.

И сега какво?!

Срещал съм такава програма, но за смартфони. Ако имаш някой приятел със смартфонче инсталирайте програмата и сложете картата, програмата би трябвало да открие паролата.

Мисля че ако това не помогне отиваш и си купуваш нова.

Марка Артикул Цена лв.

PQI RS Multi media card 512MB / Dual voltage, Mobile 18

PQI RS Multi media card 1GB / Dual voltage, Mobile 35

Редактирано от shrike_avatar (преглед на промените)

• Автор

Мисля че ако това не помогне отиваш и си купуваш нова.

Марка Артикул Цена лв.

PQI RS Multi media card 512MB / Dual voltage, Mobile 18

PQI RS Multi media card 1GB / Dual voltage, Mobile 35

Ами, аз споменах в началото, че става....т.е. изключвам варианта да си купувам нова...просто трябва да ида в сервиза и там ще го оправят, интересно ми беше само дали някой не я знае тази програма, но явно никой не я знае, поне за сега, така, че сервиз :)
  • Автор

Ако имаш под ръка смартфон пробвай с тази програма.

MMCPasswordFinder_v1.00_full_free

Благодаря ти RefreshMe, ще го пробвам, само да намеря, някой стар смартфон, че с ММС се сещам за 6600, не мога да се сетя, кой познат може да има.

Редактирано от Toni- (преглед на промените)

Благодаря ти RefreshMe, ще го пробвам, само да намеря, някой стар смартфон, че с ММС се сещам за 6600, не мога да се сетя, кой познат може да има.

:rolleyes: Ако нямаш познат с 6600 отивай в някой GSM магазин, усмихни се на продавачката и си готов. Публикувано изображение
  • Автор

;) Ако нямаш познат с 6600 отивай в някой GSM магазин, усмихни се на продавачката и си готов. Публикувано изображение

хах да бе, и какво ще и се усмихна и ще и кажа: Извинявай, ще може ли да ползвам за малко тази Нокиа, трябва само да инсталирам една програма, ще я пратя от моя телефон и да си вкарам моята мемори карта, за да и намеря паролата...хаха не става, жените са недоверчиви, ще ида при някой познат в някой магазин.
  • 2 години по-късно...

И ОК ще напиша въпросът си на кирилица. Как мога да премахна паролата на картата си памет която е SD . И моля някой да ми обясни повече за споменатите в по горните постове "ключове".Благодаря предварително. И се извинявам за по горните си постове :hush:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Ами по-горе май е обяснено,има постната някаква програмка,която работи само на смартфони само...

Публикувано изображение Ами всъщност не ми помага много когато цъкна ми излиза това "Sorry, the file you requested is not available.",демек "Съжаляваме, файла, когото искате не е наличен". Ще пробвам да я намеря другаде,но нямам в наличност Smart phone Публикувано изображение .Ако знаеш някой друг начин пиши :hush:.

Публикувано изображение Ами всъщност не ми помага много когато цъкна ми излиза това "Sorry, the file you requested is not available.",демек "Съжаляваме, файла, когото искате не е наличен". Ще пробвам да я намеря другаде,но нямам в наличност Smart phone Публикувано изображение .Ако знаеш някой друг начин пиши :hush:.

Ето ти програмката ЦЪК....но ще трябва да си потърсиш смартфон.Аз за друго не се сещам,защото не съм имал такъв проблем.

Поздрави.

Ето ти програмката ЦЪК....но ще трябва да си потърсиш смартфон.Аз за друго не се сещам,защото не съм имал такъв проблем.

Поздрави.

Мерси много :) Ще я пробвам :)
  • 7 месеца по-късно...

Здравейте на всички.Знам, че темата не е точно по питането ми но не искам да отварям друга за да не пълня раздела с подобна на тази теми. Въпроса ми е как да заключа карта памет на Самсунг L700? Приемам програми, приложения, съвети и т.н.Най-лесно ми е да сложа парола на цялата организация на файлове. но така като влизам ще трябва всеки път да пиша паролата.А аз искам ако не може на цялата карта памет то поне на някои папки в нея. Благодаря предварително.

• 1 година по-късно...

Аз имам почти същия проблем...

Онзи ден си купих телефон Nokia X2 картата памет Micro SD беше в комплект с телефона...

Телефона няма USB,пробвах с USB от друга Nokia и става,само че мога само да свалям от телефона в компютъра а като искам да кача нещо в картата ми изписва,че е заключена и трябва да я отключа...Та,въпроса ми е може ли сама да отключа картата?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.