Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: The Half-Life 2 BG Translation

Featured Replies

Е, това е следващият ми голям проект. Превел съм малко и има още доста за превеждане, но съм оптимистичен! Кога ще е преведено - Най-вероятно за лятото ще е готов превода. А може и да се забави. А може и по-рано. Ако нещата се развият по начина по който аз искам превода ще е готов, когато излезе λ² Survive. Но засега датата за излизане на Survive е When it's done - точно както и датата за превода на λ². Stay online for futher announcements...

18.02.2007

Току-що направих първия си бета-тест и мога да заявя че съм особено доволен. Настройките са готови, остава само превеждането. Let the show begin... :help:

Търся бета-тестери. За контакти - e-mail [email protected] или скайп go6in_93!

19.02.2007

SCREENSHOTS

Ето ги първите скрийншоти от превода.

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

1.05.2007

След огромно мълчание относно превода мисля, че трябва да ви кажа какво се случи в последния месец, месец и половина.

Почвам от лошАта. Ами, човекът, който вдъхнови всичко това, който ми помогна МНОГО с The Half-Life Saga Story Guide BG, който преведе наполовина Steam - ми е сърдит. Защо? Ето защо:

[10.4.2007 г. 22:34:57] ZOMbine каза: look at your Steampowered forums

[10.4.2007 г. 22:35:04] ZOMbine каза: there is a IDIOT there

[10.4.2007 г. 22:35:12] ZOMbine каза: (chuckle)

[10.4.2007 г. 22:35:33] mYkSiNaToR каза: you talk about radoslav?

[10.4.2007 г. 22:35:40] ZOMbine каза: yes...

[10.4.2007 г. 22:35:46] ZOMbine каза: Публикувано изображение

Защо ми трябваше да му ги пиша това... Както и да е, не знам защо ми е сърдит на мен, но аз не мисля, че е заслужено. Е, не мога да направя нищо, може би... Ще се постарая да се сдобрим, но не знам как ще се развият събитията. Затова, засега преводът на Steam е замразен, защото той е превел всичко, което имам аз. И ВЪОБЩЕ няма да бъде коректно да го сложа просто ето така като мой превод. Затова ще видим какво ще стане... Дано се оправят нещата...

:cry:

И сега добрите новини. Амии... те пак лоши... Публикувано изображение

Засега преводът е замразен. Защото превеждаме SteamSupport Wiki и... по-добре първо него да завършим и след това другите неща.

Обещах ви демо. Е, май не беше обещание де, но казах да го очаквате. Не го получихте. Съжалявам! Е, крайно време е тази грешка да се поправи! Вторник вечер най-късно очаквайте началото преведено. Т.е. как G-Man ви говори, после с Барни и Клайнер там където работи под прикритие и така.

Ами това е. Очаквайте демото. :help:

ДЕМОТО Е ГОТОВО!

Half-Life 2 BG Translation Demo

Какво включва?

Почти всичко от началото на играта до края на "A RED LETTER DAY" е преведено. Повечето реплики на Брийн - преведени. Битката при фара (HIGHWAY 17) - преведена. И оттук, оттам преведени късове. :help:

Как да инсталираме и пуснем?

!!!ВНИМАНИЕ!!! Трябва да сте пуснали и играли поне веднъж Half-Life 2!

Сваляте и резархивирате в следната директория - [steam директорията ви]/steamapps/[steam акаунт името ви]/half-life 2/hl2/recource

Моята директория е такава - J:\Program Files\Steam\steamapps\mykcata\half-life 2\hl2\resource

!!!ВНИМАНИЕ!!! Тествано е само със Steam!

След като сложите файловете където трябва, пуснете Half-Life 2 и влезнете в конзолата. Напишете cc_lang bulgarian

След това си пуснете субтитрите от Options, Audio (препоръчително е да е на Subitles (Dialog only)). Играйте!

Ако не ви излизат - изключете ги, пак ги включете и ще излязат. :wink:

Бележки

На места ще срещнете руски фрази. Съжалявам, във файла всичко е много разбъркано и изобщо... Тия от КРАНЧе хич не са подредени. Публикувано изображение Както и да е - това е демо, дори и да срещнете нещо на руски - не се сърдете, в пълната версия няма да го има (а ако го има ще бъде махнато моментално, но ние сме гъзари и няма да допуснем да има такива неща в превода ни! Публикувано изображение). И ако искате да видите, например битката при фара, а нямате сейф - ето - КЛИК! Резархивирайте с програмата 7zip (КЛИК!) в папка J:\Program Files\Steam\steamapps\mykcata\half-life 2\hl2\SAVE

Screenshots

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Download

Half-Life 2 BG Translation Demo

ENJOY!

Оригиналната тема е тук.

Редактирано от mYkSiNaToR (преглед на промените)

Нямам за цел да омаловажа труда ти, но аз смятам, че ефекта от игрите се губи при българсики превод... :help: Но иначе, добро начинание си захванал, на много хора ще им хареса.Браво! :help:

Редактирано от electric (преглед на промените)

Нямам за цел да омаловажа труда ти, но аз смятам, че ефекта от игрите се губи при българсики превод... :)

Но иначе, добро начинание си захванал, на много хора ще им хареса.Браво! :help wanted:

Че защо да се губи? Аз нямам проблеми с английския, но е някакси по-комфортно да играеш любимите си игри на родния език.

Вярно, че е по-добре и по-лесно на родния си език ( Български ), но и на друг език е хубаво... Няма нищо лошо, но като че ли по-не можеш да се отпуснеш?!

Евала!Продалжавай напред,очаквам с нетърпение крайният резултат!

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Добри новини относно превода на ВСИЧКИ SOURCE ИГРИ, както и STEAM!!!

Да, наистина са МНОГО добри! Имаме възможност да преведем ВСИЧКО - менюта, Steam, изобщо - цялата игра ще бъде на Български Роден Език! Е, репликите не, но не ви ли са достатъчни менюта, субтитри и т.н.? Прочетохте всички Source игри? Да! Half-Life 2, Counter-Strike: Source, Team Fortress 2 и т.н. и т.н.! Очаквайте ъпдейти над ситуацията и Първата Source Игра, Преведена на Български!!!

Добри новини относно превода на ВСИЧКИ SOURCE ИГРИ, както и STEAM!!!

Да, наистина са МНОГО добри! Имаме възможност да преведем ВСИЧКО - менюта, Steam, изобщо - цялата игра ще бъде на Български Роден Език! Е, репликите не, но не ви ли са достатъчни менюта, субтитри и т.н.? Прочетохте всички Source игри? Да! Half-Life 2, Counter-Strike: Source, Team Fortress 2 и т.н. и т.н.! Очаквайте ъпдейти над ситуацията и Първата Source Игра, Преведена на Български!!!

Приятелю, дори само Steam клиента да преведете официално и от Valve да го поддържат, това пак ще е огромно постижение

BTW къде ви изчезна форума, последно го проследих до някакъв странен хост преди година и после изчезна от там?!

а от къде мога да дръпна превода за Half-Life 2 , че нещо ми дава че този фаил гоняма като щракна на препратката която е дадена.

• 7 месеца по-късно...

Е, не може ли и доброволци да се включат в тоя превод. Ако е от английски на български или има някаква врътка, т ада не може всеки... знам ли, права, мрава?!

Ако не се лъжа, за HL2 файловете бяха просто едни некриптирани текстови файлове, които всеки може да отвори и да започне да превежда...

• 1 година по-късно...

Линкът не бачка , а и мина доста време ! Какво стана с превода??

• 2 месеца по-късно...

Пазите ли файла за българският превод?

• 8 месеца по-късно...

Може да играете Half-Life 2 и епизодите в Steam на български език, след като превода бъде пуснат там. С екип от преводачи сме се заели да преведем платформата, магазина и общността на Steam, както и игрите на VALVe. В момента общността е преведена на роден език. В рамките на две седмици и магазина ще бъде на роден език. За клиента до момента няма никаква налична информация. Ще чакаме и за него превода да бъде пуснат, но иначе той е готов!

СНИМКА С ЧАСТИЧЕН ПРЕВОД ОТ STEAM

Редактирано от WildBeast (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

@WildBest, нещото с което сте се заели наистина е много хубаво и ще се хареса на всички българи... Въпроса ми е, приемате ли доброволци, които да помагат тук-там, все пак "колкото повече - толкова повече" :sobbing:

xezzy, разбира се, че всеки доброволец да помогне с превеждането на която и да е игра, създадена от компания Valve, може да се кандидатира за преводач. Ето и всичко нужно, за да се кандидатирате:

1. Да знаете на добро ниво английски език и да познавате добре българския.

2. Да имате поне една закупена игра в свой Steam акаунт (не се изисква от нас, а от сайта за превод, който е собственост на Steam).

3. Да прочетете правилата от тук преди да се кандидатирате за преводач. Обновяват се редовно!

Превеждаме от тук. За да се кандидатирате трябва да преведете произволен текст, избран автоматично от системата, с който да покажете качествата си на преводач и модераторите ще решат въз основа на превода ви, дали да ви одобрят или отхвърлят. След одобрение от модератор следва одобрение и от администратор (не е българин, а човек, които отговаря за всички преводи в Steam). Това става в рамките на един или два работни дни.

И искам само да уточня, че вече и магазина е с пълен превод на български език!

Редактирано от WildBeast (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.