Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1000лв

Featured Replies

Здравейте ;) !

Някой може ли да ми предложи не-много геймърска компютърна конфигурация за около 800-1000 лв. :hush:

Без клавиатура , мишка и монитор :hush:

Благодаря предварително ;)

Редактирано от Conroe
грешен раздел (преглед на промените)

Здравей!Ето ти едно предложение от мен:

дъно:GB P35-DS3 /P35/LGA775-118$

процесор:C2 DUO E4500/2.2/800/2M BOX-142$

Оперативна памет:1GB DDR2 800 SUPER T CL4-това по две-77$

хард-160GB WD SATA2/7200/8M-55$

Видео карта-SAPPHIRE X1950GT256 GDDR3 PCIE-129$

DWD-RW-ASUS DRW-1814BL DVD RW LS BLAK-32$

Захранване-PSU FORTRON FSP400-60GLN /400W-50$

кутия-50-60лв

флопи-12лв

Всичко излиза около 1090лв.Ако имаш забележки-кажи.Надявам се да съм бил полезен ;)

С някои дребни забележки, конфигурацията на bobsun е много добра. Аз лично бих взел по-голям хард за сметка на процесора.

Е2160 - 145лв. - разликата в честотите спрямо Е4500 не е голяма и лесно се наваксва с елементарен овърклок.

хард - 320 WD или Hitachi - 140лв.

Кутия - на Foxconn, 3GTS сериите идват фабрично с 400W FORTRON захранвания и струват около 110лв, което си е доста изгодно имайки предвид, че и самите кутии са доста хубави за парите си.

И аз се чудех много дали да избера 2160 или 4500.Вкрайна сметка се спрях на него заради по-големия кеш,въпреки че от тестовете голяма разлика м/у процесорите няма.Така че спокойно можеш да направиш промените,които Lyudmil ти предложи.

П.П. Мерси за поправката,Lyudmil :P

• Автор

Не държа много на хард диска , тъй като разполагам с external 320gb(това ми е пре достатъчно).

И няма ли да е по-добре ако си взема GF ?

Не държа много на хард диска , тъй като разполагам с external 320gb(това ми е пре достатъчно).

И няма ли да е по-добре ако си взема GF ?

1950 PRO в такъв случай е най-добре за теб-след като ще спестиш от харда cool.gif 1950 е по-евтина по-добра от 7900. Само да не е GT, а PRO cool.gif

1950 PRO в такъв случай е най-добре за теб-след като ще спестиш от харда cool.gif 1950 е по-евтина по-добра от 7900. Само да не е GT, а PRO cool.gif

Така е.х1950 е малко по-евтина и дори показва по-добри резултати от 7900GS на Nvidia.Но не съм съгласен с мнението ти,че задължително трябва да се спре на Pro.Въпрос на лична преценка-разликата е в 80MHz в ядрото и 200 в паметта.с незначителен клок това се наваксва много лесно.Пример за това е моята GT-работи на 610 ядро и 1450 на паметта.Не казвам,че Про няма да се клокне добре,но

Само да не е GT, а PRO
прозвуча малко прекалено... cool.gif

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

1950 PRO с такава съм и определено си струва парите...

Боби, то след като човека ще спестява от харда по-добре остатъка да се вложи в 1950 PRO, все пак тази видео-карта с малко клок пак ще даде доста добри резултати. Ако иска да спести пари/40 лева излизат/ нека си ги запази, но след като ги има според мен има смисъл от 1950PRO, въпреки, че съм враждебно настроен към игрите laugh.gif

А Radeon как са?

Човек досега само Radeon 1950 PRO/GT дискутирахме, ти сега питаш...

Много добър въпрос, като се има предвид, че до сега само за Радеон става дума :)

Ха-ха-ха! Човека видимо е в шок. Да взима х1950Про и да не пести 40 лева. Сега може да не му трябва чак такава карта, но след време ....

Дали ще вземеш 1950 GT или 7900 GS, e все едно, картите са равни. Тук вече е въпрос на лично предпочитание. Виж, 1950 PRO е по- добра и от двете, но аз лично бих инвестирал в процесор, какъвто е предложил bobsun0317, Е4500, Е 4400 или Е 4300, отколкото да предпочета 1950 PRO пред 1950 GT или 7900 GS.

Редактирано от sunico (преглед на промените)

Дали ще вземеш 1950 GT или 7900 GS, e все едно, удртите са равни. Тук вече е въпрос на лично предпочитание. Виж 1950 PRO е по- добра и от двете, но аз лично бих инвестирал в процесор, какъвто е предложил bobsun0317, отколкото да предпочета 1950 PRO пред 1950 GT или 7900 GS.

В случая и аз предпочитам процесора. Щом няма да е много за игри компютъра е по-добре сега да се вземе по-добър процесор, а в бъдеще и една ДиректХ 10 (10.1) карта.

съжелявам ... имах в предвид GeForce :)

Ами 1950PRO/XT и 7900Gt/GTS/GTX/ са горе-долу на един хал, обаче разликата в цената си е направо предпоставка да вземеш 1950. Пример

1950 GT е някъде 250-260 лева, 7900 GS e 320лв

1950Pro e 300 лв, 7900 GT e 350, GTS e 360-380 /поне аз съм ги виждал в този ценови диапазон/

1950XT - около330лв , 7900GTX e от 450 нагоре. А за запалени клокъри

1950 XTX e 500 и нагоре, 7950 GT Copper - версии /на Evga/, GX2/на Albatron/ са на баснословни цени, от 600лв нагоре.При положение, че в този ценови диапазон има видео-карти от рода на 8800Gt.. така че за парите, които даваш, 1950 е най-добре. Nvidia не отстъпват по качество, обаче цените им са по-солени..

Имайте впредвид,че разлика в производителността м/у 2160 и 4500 няма да има видимо.предимството на 4500 е в 400MHz в повече и увеличаване на обема на кеш паметта от 1мб на 2мб.Така е и при видео картата-GT или Pro-кой знае каква разлика няма да има.И двете карти са много добри.Не вижда смисъл да избираш само 7900GS пред х1950PRO.Така че нека човекът сам си прецени как да постъпи. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.