Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестартиране на компютьра

Featured Replies

Имам един въпрос за моя компютьр ,

който постояно се рестартира когато пусна игра ,филм или искам да гледам on line TV и каквото и да пусна -започва да го зарежда нормално минават 3 -5 секунди и компютъра ми се рестартира sad.gif

отначалото мислех че проблемът е в някоя нова програма или нов софтуер и за това преинсталирах новокачените си програми но нямаше никакьв резултат :bye1:

и така един месец по късно успявам до оправям проблема временно за около ден и то не винаги , чрез програмата nCleaner след като я пусно 3 -4 пьти да ми изчисти бизквитките и някакви бьгове в повечето пьти след това не се получава рестартирането до другия ден .

Днес преинсталирах всички програми и темподобни и останах само сьс Windowsa i драйварите си понеже бях убеден че проблема е вьв някоя игра или програма .

И сега няколко часа по късно компа пак ми се рестартира при пускане на филм ,игра и др.

Не ми се искаше да си преинсталирвам Windowsa сега но на там вървят нештата ,та вьпроса ми е да имате някъкви идеи как мога да отстраня проблема sad.gif

Редактирано от oleicho (преглед на промените)

Първо не пиши "ь" вместо "ъ" или "а". Второ слагай някакви точки и по възможност запетай и се опитай да свържеш текст, а не само да лепиш изречения. Трето - кажи каква ти е конфигурацията, клоквал ли си и най-важното - какво ти е захранването. И най-добре си преинсталирай Уин-а и тогава питай за да сме сигурни, че проблема не е софтуерен.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Съжалявам за 'ь' то.

А иначе машината ми е :

Дъно ASRock AM2NF4G-SATA2

CPU AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+

RAm 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

video NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)

захранването ми е 350W но нямям проблеми със него и рестартирането не се получава то спад на напрежението .

Компютарът ми се рестартира само и единствено когато пусна филм (през който и да и плеър) или игра.

След като ми се рестартира и ми зареди Windowsa мога да си пусна който и да е плеър или игра ,но след това пусна ли друг филм или излезна от играта и пак влезна отново се рестартира .

Сигурен ли си, че машината се рестартира ?

Да не се окаже, че изключва , да не би да ти дава BSOD , защо не провериш в C :/Windows дали има папка minudump .

Преди това нагласи опциите както са на снимката в System Properties / Advanced

ffecfc0d53ab3d6c.PNG

• Автор
Сигурен ли си, че машината се рестартира ?

Да не се окаже, че изключва , да не би да ти дава BSOD , защо не провериш в C :/Windows дали има папка minudump .

Преди това нагласи опциите както са на снимката в System Properties / Advanced

ffecfc0d53ab3d6c.PNG

Никаде из компютара нямям папка minudump а настройката я направих и при рестартирането ми излезна това =>

76d0ab42521e3e23.GIF

Имаме на лице BSOD

Никъде не видях каква е оперативната система, но вс епак предполагам, че става въпрос за Windows XP SP 2.

В случая грешката се дължи на това ...

STOP 0x0000008E (KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED)

ПРИЧИНА: Хардуер, драйвъри или BIOS несъвместими. Най – често се среща обаче повредена RAM или драйвъри Nvidia.

Появява се съобщение за грешка "STOP 0x0000008e" при инсталирането на Windows XP

STOP 0x0000008E Error Message Occurs in Wdmaud.sys

STOP 0x0000008E Error Message Occurs When You Change the Hardware Acceleration Setting

STOP 0x0000008E Error Message on a Blue Screen and Your Computer Does Not Enter Hibernation or Standby After You Remove an IEEE 1394 Storage Device

STOP 0x0000008E "Failed To Install Product Catalog" Error Message When You Install Windows XP

По твоите думи това се проявява когато пускаш филм или игра, следователно проблема е в графиката, когато се променя Hardware Acceleration Setting

Не знам с какви драйвери си на твоята видео карта , но може и от това да се получава.

Опитай да инсталираш последна версия на драйвера като преди това премахни старата версия която си инсталирал от Add/Remove Programs и рестартирай системата.

След това използвай DriverCleaner за да премахнеш остатъците от видео драйвера и отново рестартирай системата. И за финал инсталирай новите драйвери.

http://www.nvidia.com/object/winxp_169.21_whql.html - Линк за драйвера

http://www.bgshare.com/295623/Driver Cleaner.rar - Линк за Driver Cleaner

Другият вариант който ти предлагам е го прочетох тук.

http://forum.asus.ru/viewtopic.php?p=82543

Надявам се, че говориш и разбираш поне малко руски език, а ако не разбираш ще ти напиша обяснението на български.

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

• Автор

До колкото разбрах тови е решението но не мога да разбера точните стъпки малко помощ ?

Я НАШЕЛ РЕШЕНИЕ!!!!!!!!!! ОНО РАБОТАЕТ!!!!!!!!!

Дело в том, что дров на новые видеокарты nVidia под Server 2003 нет даже на сайте nVidia, не то, что асуса. Сегодня я с часу до 4х ночи пытался переставлять дрова и пробовать разные шаманства, описанные в инете. Но ничего не помогало. Ближе всех оказался kfdputa. (Видеокарта у меня Asus 8500GT Silent)

В конец концов, я удалил этот файл (ATKOSDMini.DLL), предварительно копирнув его в надежное место. О чудо! 3d Mark 2006 запустился, тест Direct 3d в dxdiage тоже!!!

Тогда я написал батник для удаления этого файла при загрузке.

(Для тех, кто в танке: создаете текстовый документ, пишите в него:

del c:\windows\system32\ATKOSDMini.DLL

потом сохраняете и переименовываете в файл с расширением bat. Я для удобства назвал AtkosdminiDEL.bat) Поставил его в автозагрузку (Кидать сюда C:\Documents and Settings\Administrator\Start Menu\Programs\Startup\

Вместо Administrator может быть имя вашей учетки, вместо programs и startup - программы и автозагрузка соответственно для русской версии)

Перезагрузил комп, предварительно кинув файл ATKOSDMini.DLL на место в system32.

Комп загрузился в нормальном разрешении. Ура, подумал я. Не тут то было. Ребутнув комп опять (без закидывания файла ATKOSDMini.DLL в system32) я обнаружил разрешение 640*480. Копирнул файл ATKOSDMini.DLL из надежного места обратно в систем 32, ребутнулся - нормальное разрешение. Стало ясно, что файл ATKOSDMini.DLL необходим при загрузке.

Тогда я копирнул файл ATKOSDMini.DLL в папку c:\Windows\ для последующего хранения и написал батник (как писать батник описано выше) AtkosdminiCOPY.bat с содержанием:

copy C:\windows\ATKOSDMini.DLL C:\windows\system32\ATKOSDMini.DLL

После этого хотелось сделать так, чтоб при выключении компа файл запускался сам, чтоб каждый раз не делать это ручками.

Делается это в Server2003 так.

Перемещаете батник AtkosdminiCOPY.bat для надежного хранения в папку c:\Windows\

заходите в Start (Пуск) > Run (Выполнить) > Пишите там gpedit.msc и жмете ок. Открывается окно. Слева переходите в User Configuration > Windows settings > 2 раза кликаете по Scripts (Logon/Logoff) > 2 раза по Logoff. Открывается окно, в нем нажимаете Add (Добавить) > Browse (Обзор), выбираете батник AtkosdminiCOPY.bat, который лежит в c:\Windows\, нажимаете Open (открыть) и ОК. Затем еще раз ОК.

Ребутаете комп и радуетесь жизни :)

Если какие-то вопросы по описанию есть - ICQ для связи: 250498902

А иначе ДА със XP съм .

Редактирано от oleicho (преглед на промените)

По-добре опитай първия вариант, който е предложил wowgeleto - в Add/Remove Programs потърси дали имаш ASUS Enhanced Display Drivers /изглежда atkosdmini.dll е част от тях/ и ги махни.Ако пак има проблем преинсталирай и драйверите на NVIDIA.

• Автор

Оказа се че проблема и бил в драйварите но видеокартата ,и след като ги смених с драйварите от сайта на nvidia нямам проблеми с компютъра.

много благодаря за помоща :whist:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.