Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липса на звук?

Featured Replies

Моля за помощ! Моя приятелка, която в момента е във Финландия си купи камера с вграден микрофон марка CREATIVE, за да се чуваме през скайп. Инсталира я, иконата на камерата се е появила на раб.плот, но... нещата стигат до тук. Доколкото разбирам при опит да я пусне се появяват съобщения от типа, че няма звук или може би звукова карта. Как можем да разберем дали компютърът й има звукова карта? Това наистина ли е проблем? Между другото няма тонколони, нито слушалки? Да не би това да е проблемът? Моля, помогнете!

Редактирано от Alcion (преглед на промените)

След като няма слушалки или тонколони, как ще те чува? За звука, да пусне някоя песен, ако плеъра и не и даде някаква грешка, най-вероятно звуковата карта има и работи, ако даде някаква, по-вероятно ще е да не са инсталирани драйвъри (които по принцип вървят към диска на дънната платка, могат да бъдат изтеглени и от интернет). Може да разгледаш този сайт, ако се справяш горе-долу с английския, http://www.infohq.com/Computer/computer-sound-card-help.htm

• Автор
След като няма слушалки или тонколони, как ще те чува? За звука, да пусне някоя песен, ако плеъра и не и даде някаква грешка, най-вероятно звуковата карта има и работи, ако даде някаква, по-вероятно ще е да не са инсталирани драйвъри (които по принцип вървят към диска на дънната платка, могат да бъдат изтеглени и от интернет). Може да разгледаш този сайт, ако се справяш горе-долу с английския, http://www.infohq.com/Computer/computer-sound-card-help.htm

Благодаря за съвета! Но за да си пусне някоя песен ще й трябва WMP 10 или Adobe Flash Player, нали? А тя ги няма инсталирани.

Може да се пуснат и с друг плеър, поддържащ изпълнението на аудио файлове. Най-добре е да си купи едни обикновени слушалки, едва ли ще са много скъпи. Хем ще може да те чува, хем ще разбере дали има звукова карта или инстлирани звукови драйвъри. По-скоро ще е второто, щом камерата пише, че "няма звук".

• Автор
Може да се пуснат и с друг плеър, поддържащ изпълнението на аудио файлове. Най-добре е да си купи едни обикновени слушалки, едва ли ще са много скъпи. Хем ще може да те чува, хем ще разбере дали има звукова карта или инстлирани звукови драйвъри. По-скоро ще е второто, щом камерата пише, че "няма звук".

Ако е от драйверите, как да й помогна за инсталацията. Аз си купих компютъра с всички екстри и не съм имала този проблем.

Ако предположим, че няма инсталиран звуков драйвър, трябва първо да се разбере модела на звуковата карта. Това може да стане, чрез някоя от програмите за диагностика на системата, в катаога на kaldata.com има доста, ето линк: http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1...n=cat&id=52 (Everest е добро решение).

След като се намери модела на звуковата карта (Sound Card - мисля, че така беше в Everest), може да попиташ тук да ти бъдат дадени драйвъри, или да провериш в сайта на производителя на звуковата карта. В инсталацията на драйвъри няма нищо специфично, все едно се инсталира обикновенна програма.

• Автор
Ако предположим, че няма инсталиран звуков драйвър, трябва първо да се разбере модела на звуковата карта. Това може да стане, чрез някоя от програмите за диагностика на системата, в катаога на kaldata.com има доста, ето линк: http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1...n=cat&id=52 (Everest е добро решение).

След като се намери модела на звуковата карта (Sound Card - мисля, че така беше в Everest), може да попиташ тук да ти бъдат дадени драйвъри, или да провериш в сайта на производителя на звуковата карта. В инсталацията на драйвъри няма нищо специфично, все едно се инсталира обикновенна програма.

Благодаря за съветите! Ще видим какво можем да направим. Тя ми казва, че като се опита да пусне някакъв звуков файл се появява съобщение /за съжаление на финландски/ и под съобщението има жълта светеща лампичка.

• Автор
Може да се опита да направиш скрийншот ( http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=8938 ), след това да ни покажете да видим за какво става въпрос.

Ето, едно от съобщенията, което й излиза!

Asiak1.png.doc

С коя версия на Skype сте? Погледнете и настройте зв. вход/изход, както и камерата от Настройки на Skype.

Впрочем тук имаме специална тема по проблемите нa Skype: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=58784 Пишете там. И ви моля да не качвате файлове в .doc формат. Бихте ли качили екрана с грешката в .jpg, .png или в друг някой графичен формат. Предварително благодаря!

• Автор
С коя версия на Skype сте? Погледнете и настройте зв. вход/изход, както и камерата от Настройки на Skype.

Впрочем тук имаме специална тема по проблемите нa Skype: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=58784 Пишете там. И ви моля да не качвате файлове в .doc формат. Бихте ли качили екрана с грешката в .jpg, .png или в друг някой графичен формат. Предварително благодаря!

Съжалявам за формата, но наистина съм новак. Опитах се да променя формата и се надявам да съм се справила. А що се отнася до версията, не съм я питала, но предполагам че не е там проблема, тъй като това съобщение й излиза дори, когато иска да си пусне някаква музика.

post-134410-1214138813_thumb.jpg

Редактирано от Alcion (преглед на промените)

Аз се опитвам да ви помогна за проблемите със Skype. Ако имате проблем с операционната система, с драйвери, кодеци и т.н. може би е добре да пишете/проверите в специализираните теми на калдата.

Що се отнася до Skype:

1. Добре е да се ползва възможно най-новата публична версия, която в момента е 3.8.0.139.

2. Добре е да се провери в Настройки > Устройства правилно ли са установени зв. вход/изход на звуковата карта.

3. За камерата е добре да се провери в Настройки > Разговор > Видео дали е установено правилното устройство и допълнително да се настрои от Свойства, ако е наложително.

4. За проверка на звука може да се ползва callto://echo123 „Тест-разговор по Skype“. Това е автоматична услуга за проверка на звука.

Иначе проблемите с ОС могат да бъдат всякакви: от драйвери, през кодеци до несъвместимост м/у отделни приложения, които се изпълняват съвместно при вас.

А на екрана (той не е за Skype, а за BSPlayer) грешката е в динамично свързана библиотека ntdll.dll, каквато аз нямам на моята машина и не знам за какво е библиотеката. Проверете в Google за какво е и почнете от там.

Идея си нямам какво е, но вероятно някаква несъвместимост на драйвери, или грешно инсталирани такива. Може би.

• 2 седмици по-късно...

с bs player се пробвате да отворите нали така.това съобщение излиза когато няма инсталиран кодек(за bs-to)или както се по горе драйвер.по просто казано не разчита този формат.проверете в настройките на плеара,случайно да не се е махнала отметката: post-159888-1214942500_thumb.jpg

за да се провери дали има драйвер(което не винаги е долу в трея)в контрол панела виж дали я има колонката и дали всичко свети ако свети това добре от там на hardwer изглежда така:

там може да не са така надписани,трябва на някое от тези да пише audio ако го няма и не светят настройките значи няма драйвер.

post-159888-1214943591_thumb.jpg

Редактирано от lefkoto_89 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.