Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

субтитри на ДВД

Featured Replies

проблема е следния, вграждам субтитри във филм и го записвам на двд диск, щом го пусна в ДВД-то не може да пусне филма а ако пусна версията без вградени субтитри тогава тръгва, значи интересуваме дали мога чрез някаква прогама да коригирам файла за да може да тръгне на ДВД. изменя ли се характеристиката като вградя субтитрите, със или без субтитри файла се води avi но защо не тръгва не мога да разбера така че ако може да ми предложите някаква програма или как да търся такава.

Не знам как и с какви програми записваш диска,но пробвай с Convert X to DVD.Тръгват на DVD плеер без проблем и не вгражда субтитрите във филма(което не е необходимо).

нямах това предвид.

Напиши конкретно за какво става въпрос,така с това "нямах това в предвид" няма да стане.

Напиши конкретно за какво става въпрос,така с това "нямах това в предвид" няма да стане.

аз лично като записвам dvd с филма или филмите на неро експрес 7 на дата тя записва всичко и като натисна адд слагам филма а субдитрите до филма а не ги вграждам и дивидито си ги чете разбирасе дивидито ми поддържа дивих и мпег 4 видео и сими чете субдитрити без никакъв проблем както и филма

От това,което си написал се оказва че записваш видео файла avi. и добавяш субтитрите към него.Точно това не е DVD,а са две различни неща.Записа на DVD с Nero става през Make Your Own DVD-Video,а не през Data,както ти го правиш.За да не може да се четат oт плеера са различни от sub. или srt.Погледни в описанието на плеера,там трябва да пише какви формати на субтитри поддържа.Това което теглиш от торентите като srt. не винаги отговаря на формата,а са някакъв друг формат.Програмата,която променя формата на субтитрите е Sub2Srt.Ако наистина искаш да запишеш DVD,както ти писах Convert X.

проблема е следния, вграждам субтитри във филм и го записвам на двд диск, щом го пусна в ДВД-то не може да пусне филма а ако пусна версията без вградени субтитри тогава тръгва, значи интересуваме дали мога чрез някаква прогама да коригирам файла за да може да тръгне на ДВД. изменя ли се характеристиката като вградя субтитрите, със или без субтитри файла се води avi но защо не тръгва не мога да разбера така че ако може да ми предложите някаква програма или как да търся такава.

Използвай тази програма за вграждане на субтитри и няма да имаш грижи с готовите филми с вградени субтитри както и с каквато програма да записваш дисковете http://www.videopedia.pl/avirecomp/news.php

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

• Автор

аз тази програма я имам avirecomp и с нея ги слагам ,явно е от самия файл проблема а от къде мога да си дръпна това ConvertXtoDVD ама да не ми оставя надписи по кадрите да го купувам, ако може да е с парола за регистрация а още нещо asf comvertor от къде мога да намеря че все ги намирам едни дето ми искат парола.

абе този avi дето имам и не тръгва на ДВД има ли начин ако му сменя параметрите ли и аз незнам да може да тръгва на ДВД.

Влизаш в настройки-Меню-Default template.Там вече си избираш какво искаш да направиш.

• 1 месец по-късно...
a az iskam da pitam kato zapisha film divx s subs mi go chete dvd-to no razmera na subtitrite e mnogo malak, kak bih mogla da gi uvelicha? ot DVD-to li ili ot samia file sub. DVD-to e na Panasonic DMR EH58 Recirdable. Molia za pomosht.

Изтегли си Sutitle Workshop 2.51.Чрез тази програма може да промениш размера на шрифта на какъвто искаш размер и след това да запишеш на диск.

Направил съм два скрииншота,огледай ги добре-най вече настройките по тях, за да тръгне всичко нормално.Като нагласиш размера и шрифта,зареди файл със субтитри.Много е важно,кадрите в секунда да останат същите както на оригиналните(първоначалните),иначе ще се разминават с аудиото.На вторият скрииншот се вижда,как да ги запишеш.Записа се извършва в същата папка върху оригиналните.По тази причина,може да запишеш оригиналните още веднъж-например на Работен плот,за да ги имаш при евентуален гаф.Най-добре запиши цялата папка на Работния плот и от там зареди sub. файла.После запиши на презаписваем диск avi. и srt.(sub.),който да пуснеш на плеера.Ако всичко е добре,остава така-ако не ти харесва,корегираш.Програмата има и Помощ,където са описани всички функции и как се работи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.