Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли да се инсталира СП2 54 гласували потребители

1. 1. Заслужава ли да се инсталира СП2

• Да
      62%
      32
    • Не
      17%
      9
    • Не знам
      19%
      10

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Първо искам да се извиня на кал за дългото ми отсъствие.

Прочетох много критики по адрес на новия сървайс-пак за уиндоус експи и се чудех дали да го качвам. Най-голямо впечатление ми направи това, че IBM не искат да го инсталират защото се появявали несъвместимости с по-стария софтуер и даже с най-новия, с някои драйвер и т.н.

Какво е мнението на българския потребител?

Най-големите проблеми възникват когато се инсталира на процесор с поддръжка на NX, какъвто в момента е единствено AMD64. Иначе Service Pack-а е много надежден... но е вярно, че не всичко е съвместимо с него :whist: Например се оказа (както писахме наскоро) че Firewire 800 под SP2 работи със 100 вместо с 800 Mbit/s ;) Дори програми на M$ се оказа несъвместими с SP2, но Microsoft пуснаха необходимите пачове. Но всичко зависи от това какъв софтуер използваш и за какво ползваш компютъра си. SP2 е много добро нововъведение и когато и производитлеите пачнат софтуера си да е съвместим с него ще стане наистина нещо качествено cool.gif Хаха, и като излязат 5-6 update-а на самия SP2 разбира се :P

Изтеглете си директно WinXP със SP2 и няма да имате никакви проблеми,

Новата инсталация си му е майната

има го в дата.бг

• 2 седмици по-късно...
Хаха, и като излязат 5-6 update-а на самия SP2 разбира се

Това е най-точното нещо, което може да се каже за този сървис пак. Иначе има доста противоречиви мнения. Администраторите от нашата корпорация в момента са в процес на тестване на този сървис пак. Аз лично го сложих и нямах много забележки, но след това се появиха проблеми. Лично аз ще изчакам да се появят кръпките и фиксовете за този сървис пак, а дотогава съм на 1а със ъпдейтите към него.

Да наистина за инсталация нямаше проблем, но когато ми се появи прозореца с акаунта и ми поиски парола без да ми е искало да я въввежда; за пръв път в живота си се почуствах изигран от любимата си софтуерна компания.

Някои знае ли какво да се направи ;инсталация беше бавна или така ми е изглеждало, но тая парола ми бръкна в здравето!

• 2 седмици по-късно...

Поне аз не усетих голяма разлика при инсталирането на SP2, но признавам,че Windows-а ми при мключване на pc-to ми започна да се зарежда по-бързо ;)

То ти иска паролата на потребителя... ако нямаш парола просто даваш OK. В WinXP SP2 е пуснат класическия login, характерен за NT/2000/2003 ;)

То ти иска паролата на потребителя... ако нямаш парола просто даваш OK. В WinXP SP2 е пуснат класическия login, характерен за NT/2000/2003 ;)

точно това и правя но ме праща при аднинистратора гррррр.

Новата инсталация си му е майната

има го в дата.бг

Е отново май опираме до нелегалният софтуер ;) Ами ако си ползваме закупен що да си теглим нелегален :baby Колкото до несъвместимостта, на почти всички приятели които са си качили SP2 са имали по някой проблем - било малък, било голям. cool.gif

А сега да си дойдем на думата: още преди да бъде пуснат този прословут SP2 от М. обявиха, че с него започва програма за борба с пиратският софтуер... нали се сещате какви интересни хитринки ще има вградени в него щом подменя напълно операционната система cool.gif Само се чака да се активират :P

Затова си препоръчвам както винаги надеждната система: Windows XP SP1 плюс всички ъпдейти до момента... не ти трябва система с несигурен пач.. да не говорим, че не е толкова сигурна.. четох на много места статии, че са успяли да проникнат в компютри с инсталиран SP2.

Това е моето мнение... още повече, че за защита има антивирусни програми и защитни стени които може да си инсталираме.. а ако имате този SP2, то ще си ги инсталирате ама на кукуво лято, тъй като се оказват неработещи ... и те връщат в годините на детството ти :baby

• 4 седмици по-късно...

Аз лично ще почакам. Чух във форумите на дата.бг, че има забавяне и на производителността , след инсталирането на новия СП2. И многото несъвместимости.. не ми се нравят. Мнението ми е , че СП1 + последните обновления , надежден антивирус и защитна стена, върши по-добра работа.

В моя случай си заслужаваше. Вече не ми се налага да инсталирам един куп пачове за разните му там blaster, sasser и тем подоби червеи, късеници и бобулечеки, защото всичко е включено в SP2. Програми неработещи след SP2 нямам. Само лек проблем с функията Sleep [stand By]. Дава грешка и ми рестартира компа. Мисля, че е от драйвърите за дъното. Ще ги сменя с по-нови при следващата инсталация на Windows. Иначе други странични ефекти нямам никакви. Общо взето положително отношение към SP2. Даже си го имам на оригинално CD, но предпочитам инегрираната версия (спестява ми време).

Инсталирах го преди месец. Никви проблеми до момента с нищо. Малко забавя PCто и това е. :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.