Премини към съдържанието

Antonia Kancheva

Потребител
 • Публикации

  5
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за Antonia Kancheva

 • Титла
  Новобранец
 1. ЕВАЛА V12 това се казва смелост, това се казват добри приятели, който както иска да го разбира но аз лично пак го казвам за себе си съм избрала евтаназията ако съм много зле след години, дано се намерят смели хора и тогава, повечето обичат живота защото мама и тати така ги научили а не знаят че болката накрая побеждава и най-големите инати, уви!
 2. Ако човек е поне средно интелигентен и има опита на живота знае макар и без да го е доказал с тялото си че един ден ще умре, не само това, той знае че и близките му ще умрат дори да не иска да мисли за това. И така ако сме били поне малко в досег с болнични заведения, старчески домове, домове за психично болни, знаем едно - човек умира естествено много унизен - в ла**а с извинение, без крайници или без мозък, с едно око или напълно сляп, без да говори или като спре да пикае и корема му се напълни с урина....Лекарите могат още доста да изброяват какво са видели и негласно знаят че смъртта идва по жесток начин дори и у най-здравите и великите. Това е едно от малкото неща които човечеството е доказало и продължава да доказва, ходим върху гробове и живота ни е един миг. А онова за което няма доказателства колкото и да се опитват разни да си измилят това са суеверията че или сме се били прераждали или че имало карма и тем подобни глупости. Най-хубавото на смъртта е че тогава не усещаш нищо защото мозъкът ти умира и вече не регистрира болката, нито студ нито огън, нито дори душевна мъка - изгниваме. Защо тогава да не може един човечец за който лекарите нямат лек и сам е избрал да си отиде да не го пуснем? Защо да не помогнем ако той го иска с цяло сърце а просто физически не може? Всеки пада един ден, помислете. Живеем във време в което силния побеждава взима всичко и на слабия може би му остава просто да си отиде. Срещала съм хора които това искат, чували сме в новните за тях - един се хвълил от високо, друг се обесил...Евтаназията е дълбоко хуманен акт на милосърдие, морала при нея е тънък като лед но го има точно за този който се нуждае и заслужава.
 3. А не е ли Божественото и свръхестественото точно това да можеш да заспиш без капчица от болката и агонията в края на живота си??? Да можеш да си отидеш в покой, защотото обезболяващите в съвременната медицина са на такова високо ниво вече че човек не чувства никаква болка, само покой, облекчение, топлина...Такова е чудотото за което аз лично си мечтая ако съм много болна на стари години. Затова според мен евтаназията, както я прилагат в развитите държави е едно добро решение за всички страни.
 4. Не съм съгласна с горните цитати. Човек за да говори за евтаназия трябва да е виждал болките на тежко болен, да не говорим за случаите когато болния се моли за евтаназия. Това деца или млади хора за щастие рядко са го виждали, но когато идва време да пораснем психически и да узреем ни се случват и тези неща. Пак ще кажа че съм безпрекусловно ЗА доброволната евтаназия. Желанието на такъв болен е много важно защото човек сам избира за себе си. Нека не си въобразяваме че болния бел със замъглено съзнание от лекарствата - дори да е така - кой изпитва болката въпреки лекарствата да не би извънземните??? Ако аз лично съм болна /тоест напълно немощна и по усещане и по диагноза/ един ден бих избрала евтаназията без да се замислям, дори и за секунда не бих повярвала в чудеса след незнам колко много време в което аз да чакам - не и не!!!
 5. Аз съм твърдо ЗА Евтаназията, както повечето от потребителите. Доводите против са направо жалки - липса на смелост или суеверие. Дори и да сме религиозни, Бог ни е дал не само свободата да живеем но и да умрем, казал е че от нищо не трябва да ни е страх. Не може да знаеш че близкия ти го боли като в ада и той да те гледа в очите и да те моли за последна помощ и да си го казва че го е избрал а ти да чакаш повеля от висините. Ние държим в ръце живота си а така и смъртта си. Аз лично бих избрала евтаназията за моя смърт ако съм тежко болна, дори бих си платила колкото и да е съблазнитлено за злоупотреби, бих го направила. За съжаление нашия парламент сега е позволил със закон само пасивната евтаназия - тоест като си болен да те гледат как умираш и нищо друго. А активната евтаназия е да обезболяваш до последно болния - дори когато има риск от морфина да почине по-рано - това е достойна смърт на човек който е щастлив с цената на всичко...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...