Премини към съдържанието

ahmedsinex

Потребител
 • Публикации

  14
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за ahmedsinex

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Интереси
  hahu i hu

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://
 1. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  http://jobs.bg/f38168 това е обявата за работа, обърни внимание "СИСТЕМЕН ПРОГРАМАТОР" но ти явно не си и чувал за това. тука може да кандидаства всеки, аз модем може и да не мога да вържа щото това не ми е работата но ти като върваш модеми на БТК си мислиш че си голяма работа моля извинявай кандидатствай за мястото и ще видим какво знаеш- казах ви аз не съм влязал в форума да се карам ако съм обидил и съм някой да ме извини ако не сори........
 2. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  благодаря ще го пробвам. не ставаше въпрос за тебе но благодаря че се опита да помогнеш. може мрежата в Мария кейп и тази при нас да е една и съща това не е от значение проблема според БТК е отстранен.
 3. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  абе ти голям мерак ми тегли на заплата нещто да не си без работа ела да работиш при мене ако искаш аз като IT взимам 2000 лв търсят "Линукс Системен Програматор" на 4200 лв. ако мислиш че подържам мрежи се лъжеш аз само подържам един ексченж и само два компютъра в офис част която е поднаем на друга фирма и интернета не е на БТК. в началото на "Всичко за БТК-ADSL" се твърди че като смениш фърма скороста няма да се увеличи аз бях любопитен за това и така влязох в този форум не исках да обидя никой - регистриран съм от скоро беше ми интересно за модемите и въобще за мрежите и за това попитах plameni за фърм благодаря му той ми отговори веданга и реших да да си сменя фърма ама не на работа а в къщи - та тогава тази седмица се слуци това с интернета и мрежата на БТК и реших да попитам като нормален съфорумец абе да не бях питал вие като в ЦРУ - но още в началото разбрах че никой не може да помогне защото концесията е нова за БТК само те могат да отстранят проблема и го отстраниха благодаря за това че имаше и хора които изкаха да ми помогнат?!? но не мога да разбера магазинера като ти продаде 1кг. сирене в магазина, ти като излезеш да твърдиш це си го метнал с още един кг. и имаш 2кг. абе хора я слезте на земята стига сте се лъгали това може да го разпраяш на някой незнам дето ся си пуска нета от БТК. БТК твърдят че модемите им не подържат скорост по голяма от 14 мб с този фърм. а някакъв потребител ми говори за 20 мб. и че с некви програми ще избиеш рибата или трафика, ало ти на балък ли ни правиш. И за инфо Адсл услугата като цяло максимума му е 24 мб. не може повече дажи да му смениш модема. от там сменяш услугата на......... телена мрежа. излизаме от форума явно не ме искате тук...........
 4. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  добре какво имаш на предвид 20мб. я обясни че нещо на мен не ми ясно. първо стига сте се чудили БТК са оправили проблема, тази сутрин получи официално писмо и след това проверих с D. проблема е бил в DHCP-то на БТК което е спирало да раздава АйПи при повече клиенти значи ти раздава нп. 20 АйПи-та и когато клиентите станат 21 се получава този проблем например. така сега колега Topper я обясни какво е трейс че нещо не ми ясно.отделно това обясни и за "Multi Router Traffic Grapher" или както ти обичаш да казваш MRTG, че ние не сме чували за такива дяволии в теленета мрежа, там само дупчиш забиваш колове и прекарваш мрежа нещо кат оная реклама на Мтел. "аз ти говоря за трафика на локална машина и то интернет" каво искаш да кажеш с това? че правиш 20 мб. от PC > PC в локална мрежа която има интернет или имаш 20 мб. интернет трафик от БТК нещо не разбрах. има и друго щом БТК твърдят че не може с този фърм да пуснеш 20 мб и за напред когато си увеличат скороста ще флашнат фърма. много ми интересно ти как ги достигаш тези 20 мб. на http и ftp в този фърм имали ограничения за скороста? на колко МБ. си нещо промени ли се след флаша на фърма? мисля наистина да го тествам.
 5. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  извинявам се, но вие ме натрупахте с много въпроси които не са съществени за проблема и няма да го решат. казах ви че DHCP- то на БТК е в София а то е в София модемите са в бридж мод без никви други настройки за канекции. всичко е в бридж мод значи аз за да ползвам и-нет трябва да получа IP от DHCP-то на БТК първо се кънеквам към АП-то но то е бридж и от там влизам в модема което също е бридж и то модема ме препраща до DHCP-то на БТК и от там получавам IP-и и след това и-нет. ся ще ми кажете нема такова животно - нема ама има? значи БТК нямат модем с фърм който подържа тези 20 мб. нямат такава интернет услуга 20mb. не може да предлагат модем който не е шейпнат. а това за 20мб.сигурно е с някакъв друг фърм. незнам. като влезеш в модема и дадеш status>Overview of Device Information вижда трафика. може и с my.contact.bg от сайта ако имаш юсер и пас може да видиш скороста на модема в настройките. а това с speedtest.net е глупост ако може да сваляш торенти с 2 мб. кажи как става и аз да пробвам.
 6. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  фърма на модема ти е скапан и не подържа повче от 8 мб. трябваше да си вземеш модем ZTE831II само този модем в момента подържа скороста от 12мб. останалите модеми са с стар фърм макар че има фърм в некви китайски форуми ако разбираш китайски търси в гугъл. при моя ZTE531 няма Dynamic DNS. В фърма на БТК ZXDSL 531BIIV3.1.0e_B09_BG го няма.
 7. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  ами помисли малко май беше клиента на когото му трябва АйПи за да ползва интернет. абе незнам в кой век живете ако нещо не ви работи и е в гаранция се подменяи или се оправя. а друго БТК са длъжни да подържат системата си ако имам договор с тях това не е някакъв квартанел лан. така че, вие явно сте чували само за телена мрежа от тия дето ги продават в Топливо и дето с тях заграждат разни площи. :) :)
 8. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  няма значение според мен за къде става въпрос, въпроса е как може да се реши проблема. АйПи-та не мога да ви кажа поради съображение за сигурност получаваш АйПи както казах от DHCP то на БТК но не на модема или АП-то DHCP-то е в София. До колкото знам Марина Кейп е над 1000 апартамента но това си е отделен въпрос. проблема БТК които са изградили системата и предоставят услугата не могат да оправят. всеки може да влезе в модем и да му смени фърма аз пиша тук за да може да дадете идеи, а не къде е мрежата, каква е архитектурата, кой я изгражда и кой я управлява. а другото, не мога да разбера защо хора които не са виждали модем на БТК се опитват да ми помогнат? друго-системата е в гаранция, БТК явно трябва да пуснат кранчето до месец по договор но няма значение въпроса е какъв е проблема защо се получава и от какво се получава?
 9. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  топогологията е проста както обясних по рано значи под всяко АП има модем на БТК бридж. каналите са различни според зависи къде се намира АП-то имаме около 30 АП- та за в момента. това в комплекс с постройки високи 5 етажа на 60 декара 500 апартамента. има антени на всяко АП които излъчват не знам модела им но некви noname.
 10. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  колеги имам голям проблем с БТК и интернета!!! значи първо имаме изградена WiFi мрежа с няколко акцес поинта, под всеки АП има модем на БТК настроени в бридж мод и модемите и АП-тата значи получаваш АйПи от DHCP-то на БТК и като получиш Ай Пи ползваш нет. но в момента когато ползваш нет той спира и в продължение на няколко минути не може да получиш АйПи и след това пак същото продължава безкрайно. модемите са ZTE831 и ZTE831II АП-тата са Linksys WRT54GL Моля ако някой може да помогне.
 11. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  много ти благодаря за инфото мисля че ще ми свърше работа благодаря и спорна седмица....
 12. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  опитвам се .........
 13. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  абе вземете да се ровите в нета http://www.btc.bg/bg/residental/price_plans/124/310/ тук не се опсъждат тарифи на телефонни постове а ADSL.!!!! абе пич ти кво разправяш та ти си един обикновен потрбител на БТК услуги. Ние сме едни от най големите потрбители на БТК услуги по черноморието те при нас идват за един месец като им :ol: се обадим. първо на първо имаш договор с БТК в който ако не се лъжа има някои клаузи като че те (БТК) ти предоставят няква услуга и понеже ти не си бизнес абонат скороста на тази услуга е не гарантирана а от там няма гаранция че може да влизаш където си искаш шот после може да ти дойдат ДАНС на гости а че ти не си могъл да влезеш в яхо това никъде в договора не го пише - нелпа като му се обадиш и те пита дали пингваш ДИЕНЕСА 212.39.90.42/43 ако не не може да го пингваш тогава има проблем който БТК трябва да решат а че ти не си пингвал яхо това никой няма да трогне в БТК и "вервайте ми" никой няма да дойде даже и кварталния лан доставцик. каквото и да кажеш БТК са в момента монопол в България за комуникационни услуги и въпреки това те промениха много за няколко години цялата телекомуникация която едва ли не е на светоно равнище -но винаги ще има бюрокрация така че трай. :sobbing: :sobbing:
 14. ahmedsinex

  Всичко за БТК-ADSL - част 3

  от къде мога да си сваля фърм за zte531, zte831 и zte831 II? благодаря предварително.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.