Премини към съдържанието

Taxi

Потребител
  • Публикации

    7
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за Taxi

  • Титла
    Новобранец
  1. Още в самото начало пробвах и нищо не става, прочетох в последствие, че тази клавишна комбинация била за по-нови биоси. Единственото на което се натъкнах до тук е BIOS RECOVERY даден от MSI, да се използва bootable floppy диск, но не мога да намеря диск, уж имам някакво флопи, под въпрос е дали и то работи. Ще разберем скоро, като намеря време и купя диск от някъде, дали действа този метод.
  2. Както натисках F10, преди да ми излезе картина на екрана, така и този път натисках TAB и този път ме препрати към следващия етап, който е след логото. Там, където ти показва процесора и прави 'memory testing' . Изписва фактически, процесора AMD Athlon 64 3200+ и отдолу на Memory Testing: 1024K OK + 64M shared memory. Но дотам. Надолу нищо, освен най-долу, Press F10 to enter SETUP ама каквото и да натисна, отново нищо не става. Пробвах TAB и F10 да натискам, и имаме напредък. Хем съм пак на memory testing, хем и отдолу пише Entering setup.. Но отново нищо. Сякаш в първата секунда работи, но изведнъж спира.. едит: В един друг форум установихме, че това в HP, което съм свалил е било нещо друго, дето споменах, че има само .BAT файлове и .EXE.. Днес го свалих наново и видях, че всъщност си има всички нужни файлове, но аз съм се объркал нещо и сега, ще си удрям главата в бюрото.. Между другото, това, което свалих и флашнах беше от тук, ако по някакъв начин помага: http://soggi.org/motherboards/msi-oem/MS-7050-VER-1.3-2.0.htm
  3. Този проблем е различен от моя. Аз имам картина и не получавам никаква сигнализация от пиезо зумера, нито ми присветвa червената лампичка отпред. Зумера пищеше само, като махнах рам плочките, което ме води до мисълта, че до някаква степен работи биоса, а във файла на HP за BIOS-а, който е .exe(за който става на въпрос в тази тема), след разархивиране не намирам .bin файлове, а само .bat за които предполагам ми трябва операционна система. А аз не мога да мръдна от първия екран, който е логото на HP.
  4. Здравейте, вчера се сдобих с едно старо HP (по-конкретно HP dx5150 Small Form Factor PC) с дънна платка MSI MS-7050 VER:1.3.Имах затруднения с биоса, тъй като постоянно ми изкарваше, че не ми работи единия вентилатор и изключваше машината, а той всъщност работи, но не му работи сензора за обороти, исках да изключа проверката за вентилатора и да продължа с настройката на компютъра, тъй като до този етап той няма хард диск(демек и операционна система, логично). Изключих system fan fail check, но продължи да ми изкарва грешката, следователно изключих и всичко останало свързано с вентилатора, примерно Fan Control или AMD Cool'n'Quiet и т.н. Обаче пак ми изкарваше грешката, затова се реших накрая, да инсталирам по-нова версия(сегашната беше 2005-та година) на биоса за да не ми създава проблеми повече. Речено-сторено, тъй като от HP ми изкарват вариант за ъпдейт на биоса през ОС, а аз още нямам хард диск, реших другия начин да го ъпдейтна, през MS-DOS. Обаче нямаше такава опция в HP за техния компютър и затова свалих от Award версията, която е за MS-DOS и отговаря на тази дънна платка. Направих флакша, която да буутва MS-DOS с Rufus, качих AwardFlash и новия биос bin файл. И в заключение инсталирах новата версия на биоса успешно, като предишната беше 1.06,а сегашната е 1.19a. Проблема е че не помръдва след първоначалното LOGO, което изкарва на HP. От този екран натам не иска да мръдне, каквото и да натискам, било то F10(bios settings) или CTRL+ALT+DEL(restart). Не ме отразява, рестартирах биоса през CMOS-а, но пак нищо. Имам backup на стария биос, но няма как да буутна флашката отново, защото не ме пуска по-далеч от началното LOGO. Някой да му хрумва нещо друго, освен програматор, тъй като чипа ми е запоен и става по-сложно? п.с. До някаква степен работи BIOS-а. Ако натискам F10 още преди да се включи до момента в който изкара картината и ми изписва "Entering settings...." ама остава до там и другото, което ми направи впечатление е че изкарах рамта и почна да пищи, което значи, че до няква степен функционира, ама не както трябва.
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.