Премини към съдържанието

pnachev

Потребител
 • Публикации

  16
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

4 Неутрална репутация

Всичко за pnachev

 • Титла
  Потребител
 1. Да споделя две приказки за стойките. След като настоятелно поставяш въпрос за тях може да се предположи, че е проверено в нашите магазини и там няма или няма значително предлагане. Можеш да погледнеш за сведение и ТУК Знам, че не се открива Америка с предложения от чужди сайтове, но ценното в случая е, че имат магазини в София и стоката може да се поръча там срещу минимална надценка. Плащането е в лева, получаваш нормална гаранция, данъчна фактура. Със сигурност приемат поръчки в магазина на ул. Хан Аспарух в София. Пада се в самото начало на улицата, до пресечката с Хр. Ботев. Проблемът е, че доставката се бави около 3 седмици. Е .... това беше просто една идея.
 2. pnachev

  Препоръка за монитор до 250 лв

  Здравейте, колеги! Срещнах един материал, в който има доста подробна и актуализирана към месец май 2014 г. листа на монитори, които използват flicker-free технология, тоест не използват PWM (разпространено като ШИМ на български език). Има една група от потребители, които са чувствителни на това, други не долавят разлика и се ръководят от други съображения при покупка на монитор. Ако това представлява интерес, може да се отдели в отделна тема и там информацията е подходящо да се актуализира текущо. Комуто е интересно, може да се запознае ТУК
 3. Здравейте, Не смятам да задавам въпроси, а по-скоро да споделя нещо. Търсейки подходящите за мен монитори, тази седмица се натъкнах на едно много добро предложение за монитор с IPS матрица: АОС i2360h от Емаг за 240 лв. На пръв поглед изделието си има абсолютно всичко, за което може да се сети човек. Потърсих информация в нета за това изделие. Намерих нещо почти идентично (има известна разлика в буквената сигнатура, която е AOC i2360PhuИнтересното тук е, че от PRAD са му направили едно много дълбоко изследване Тестове на PRAD AOC i2360phu Има забележки, но като цяло оценката е задоволителна. Сорри, не видях дали има английска версия. Решението ми е: "НЕ", обаче. Темата с PWM е решена по стандартния начин, а това не е приемливо за моите очи, които остаряха и не мога да им го причиня. Поздрави на всички!
 4. Веднага се забелязва, че съм приложил един твърде опростенчески (като за първокурсник) подход при задаване на въпроса. Още повече, че очевидно съм пропуснал видеото, а уж говоря за стандартна конфигурация. Причината е проста, мен видеото не ме интересува. Пък и на първокурсниците им е позволено! Тук е мястото да те насърча за отговор, професоре! Твърдя и потвърждавам, че аспектът с моето първокурсничество не е опит за някаква шега (още повече злонамерена). Истина е, че едва от няколко месеца насочих вниманието си към тази област и ми е доста интересно. И така - нека да направим някакво видоизменение във въпроса. Може ли да се твърди че: Пълният товар на една стандартна и обичайно скроена компютърна система може опростено да се изчисли като: Х + У + 60. Х(ватовете на процесора), У (ватовете на видеокартата, 60 Вт. (последните 60 вата покриват диск, рам и дъно, епизодично ползване на записващо устройство). Необходим ми е коментар и по въпроса относно времето за експлоатационна годност на захранванията. Ако е вярно Вашето твърдение, то 4 или 5 години биха били максималният експлоатационен живот на едно захранване, и то при условие, че е качествено и правилно подбрано при закупуването. В техническите спецификации на производителите масово отбелязват 100 К часа живот. При среднодневно използване от , да кажем 12 часа - това би означавало порядъково 25 г. живот. Чували сме за маркетинга, който не си поплюва и средства не подбира, ама ...... Някъде се къса връзката! Погледът ми е на формален логик, не на специалист. Опитът ми подсказва, че вие вероятно сте по-близо до истините от живия живот, но разлика от почти порядък ме смущава! Моля отново за коментар.
 5. Респект, професоре! Обръщам се с почитание защото едва от няколко месеца съм в първи курс Повдигате завесата на един въпрос, който видимо мъчи доста потребители на тази техника. Какво захранване да взема?? (има и разни вариации: ще издържи ли, ще гръмне ли??) Използвам случая да ви попитам нещо, което надявам се да позволи придобиването на някакво по-обобщено (макар и опростено) познание по темата. Изхождайки от съвременното състояние на техниката, може ли да се твърди, че: Пълният товар на една стандартна и обичайно скроена компютърна система може опростено да се изчисли като към Х (ватовете на процесора) се прибави примерно 60 Вт. (последните 60 вата покриват диск, рам и дъно, епизодично ползване на записващо устройство)?? След 5 години експлоатация, първоначалната мощност на захранването е паднала с 2/3 (тоест останала е само !/3 от нея.)?? Сметката е приблизителна, като всяка година експлоатация намалява мощността с 20% от предходния остатък. При избор на захранване, избирайте изделие, което има 2 до 3 пъти по-голяма мощност от товара на системата и към петата година от използването и трябва да се подготвите за неизбежна смяна?? Пак повтарям, че питам с почит! От електротехника нищо не разбирам, всъщност съм се допирал до нея само в училище, а това беше преди доста десетки години.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.