Премини към съдържанието

pnachev

Потребител
 • Публикации

  16
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

4 Неутрална репутация

Всичко за pnachev

 • Титла
  Потребител
 1. Да споделя две приказки за стойките. След като настоятелно поставяш въпрос за тях може да се предположи, че е проверено в нашите магазини и там няма или няма значително предлагане. Можеш да погледнеш за сведение и ТУК Знам, че не се открива Америка с предложения от чужди сайтове, но ценното в случая е, че имат магазини в София и стоката може да се поръча там срещу минимална надценка. Плащането е в лева, получаваш нормална гаранция, данъчна фактура. Със сигурност приемат поръчки в магазина на ул. Хан Аспарух в София. Пада се в самото начало на улицата, до пресечката с Хр. Ботев. Проблемът е, че доставката се бави около 3 седмици. Е .... това беше просто една идея.
 2. pnachev

  Препоръка за монитор до 250 лв

  Здравейте, колеги! Срещнах един материал, в който има доста подробна и актуализирана към месец май 2014 г. листа на монитори, които използват flicker-free технология, тоест не използват PWM (разпространено като ШИМ на български език). Има една група от потребители, които са чувствителни на това, други не долавят разлика и се ръководят от други съображения при покупка на монитор. Ако това представлява интерес, може да се отдели в отделна тема и там информацията е подходящо да се актуализира текущо. Комуто е интересно, може да се запознае ТУК
 3. Здравейте, Не смятам да задавам въпроси, а по-скоро да споделя нещо. Търсейки подходящите за мен монитори, тази седмица се натъкнах на едно много добро предложение за монитор с IPS матрица: АОС i2360h от Емаг за 240 лв. На пръв поглед изделието си има абсолютно всичко, за което може да се сети човек. Потърсих информация в нета за това изделие. Намерих нещо почти идентично (има известна разлика в буквената сигнатура, която е AOC i2360PhuИнтересното тук е, че от PRAD са му направили едно много дълбоко изследване Тестове на PRAD AOC i2360phu Има забележки, но като цяло оценката е задоволителна. Сорри, не видях дали има английска версия. Решението ми е: "НЕ", обаче. Темата с PWM е решена по стандартния начин, а това не е приемливо за моите очи, които остаряха и не мога да им го причиня. Поздрави на всички!
 4. Веднага се забелязва, че съм приложил един твърде опростенчески (като за първокурсник) подход при задаване на въпроса. Още повече, че очевидно съм пропуснал видеото, а уж говоря за стандартна конфигурация. Причината е проста, мен видеото не ме интересува. Пък и на първокурсниците им е позволено! Тук е мястото да те насърча за отговор, професоре! Твърдя и потвърждавам, че аспектът с моето първокурсничество не е опит за някаква шега (още повече злонамерена). Истина е, че едва от няколко месеца насочих вниманието си към тази област и ми е доста интересно. И така - нека да направим някакво видоизменение във въпроса. Може ли да се твърди че: Пълният товар на една стандартна и обичайно скроена компютърна система може опростено да се изчисли като: Х + У + 60. Х(ватовете на процесора), У (ватовете на видеокартата, 60 Вт. (последните 60 вата покриват диск, рам и дъно, епизодично ползване на записващо устройство). Необходим ми е коментар и по въпроса относно времето за експлоатационна годност на захранванията. Ако е вярно Вашето твърдение, то 4 или 5 години биха били максималният експлоатационен живот на едно захранване, и то при условие, че е качествено и правилно подбрано при закупуването. В техническите спецификации на производителите масово отбелязват 100 К часа живот. При среднодневно използване от , да кажем 12 часа - това би означавало порядъково 25 г. живот. Чували сме за маркетинга, който не си поплюва и средства не подбира, ама ...... Някъде се къса връзката! Погледът ми е на формален логик, не на специалист. Опитът ми подсказва, че вие вероятно сте по-близо до истините от живия живот, но разлика от почти порядък ме смущава! Моля отново за коментар.
 5. Респект, професоре! Обръщам се с почитание защото едва от няколко месеца съм в първи курс Повдигате завесата на един въпрос, който видимо мъчи доста потребители на тази техника. Какво захранване да взема?? (има и разни вариации: ще издържи ли, ще гръмне ли??) Използвам случая да ви попитам нещо, което надявам се да позволи придобиването на някакво по-обобщено (макар и опростено) познание по темата. Изхождайки от съвременното състояние на техниката, може ли да се твърди, че: Пълният товар на една стандартна и обичайно скроена компютърна система може опростено да се изчисли като към Х (ватовете на процесора) се прибави примерно 60 Вт. (последните 60 вата покриват диск, рам и дъно, епизодично ползване на записващо устройство)?? След 5 години експлоатация, първоначалната мощност на захранването е паднала с 2/3 (тоест останала е само !/3 от нея.)?? Сметката е приблизителна, като всяка година експлоатация намалява мощността с 20% от предходния остатък. При избор на захранване, избирайте изделие, което има 2 до 3 пъти по-голяма мощност от товара на системата и към петата година от използването и трябва да се подготвите за неизбежна смяна?? Пак повтарям, че питам с почит! От електротехника нищо не разбирам, всъщност съм се допирал до нея само в училище, а това беше преди доста десетки години.
 6. Съжалявам, че ставам макар и индиректно повод за някакви недоразумения. Споделям, че конфигурацията ми ще се изгради на база на предложението на XECUTIONER mrazqmakaroni и ganio споделяте, че за тези пари АПУ го намирате скъпо.Не съм сигурен, че продължаването на този разговор би ви бил интересен, но за мен е. Ако изхождаме от общи правила на пазара и обичайна ценова политика, да наистина едно ново изделие като АПУ на АМД, може да се очаква, че е на цена, която е над нивото, което предполагат техническите параметри и потребителските му качества. Това ми е напълно ясно по принцип, но аз лично не съм в състоятие да обоснова убедително едно подобно твърдение, изхождайки от техническите характеристики. Причината е проста, това надхвърля нивото ми на подготовка. Интересно ми е да чуя аргументи. Вероятно едно сравнение с подходящи изделия от семейството на Интел може да даде база за изваждане на заключения. Аз прецених, че процесор и видеокарта в едно изделие", с цялата условност на подобна теза, си заслужава. При това е само 95 В мощно. Което значи и по-слабо и евтино захранване, по-малко разходи за енергия, по-лесно охлаждане, по-малко шум. При това, още не съм тръгнал да купувам веднага. Не ме разбирайте криво, не искам да дам повече пари за нещо, което може да се купи и с по-малко. Реалистично ли е до пролетта да има някаква корекция? Ганьо, комплектът на Лоджитех е доста удачен за надписване на БДС кирилица. Сега работя с ЮСБ мишка и ако ще минавам на уаърлес, ще взема него. Някой може ли да сподели чиспо потребителски препоръки. Харесвам определено и монитора на АОК, но специално при мониторите имам да си изяснявам сам за себе си още детайли. Два малки (но качествени) монитора ще ми дойдат скъпичко, а и взех едно непълноразмерно бюро https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_sad.gif' alt=':('>( mrazqmakaroni, на първо четене ми се струва, че и7 е прекалено за случай като моя. Винаги може да се намери някакъв плюс, но по-скоро "не".
 7. За мое най-голямо съжаление още преди години разбрах, че на мен времето "за игри" ми е минало. Не се занимавам също с дизайн, видеобработка, анимация, сходни. Най-много да си пусна за разсейване някоя игра на карти. По тази причина и реших, че по-скоро на мен самостоятелна видеокарта не ми е необходима. При първото си питане преди повече от два месеца, колегите от сайта ме подкрепиха. В сегашното си коригирано питане включих темата с АПУ защото си мисля, че така машината все пак би била по-пълноценна, ако случайно възникне някаква специфична потребност. Едно е сигурно, за игри няма да проиграя. Виж, по отношение на включване на двата монитора, вече ме заварваш неподготвен. Доколкото четох (друг е въпросът, доколко съм разбрал), наличието на отделна видеокарта с два изходящи порта е препоръчително, но не задължително условие. Надявам се да има решение. Това ме провокира да помоля за още мнения по въпроса. Четох разни статии. Най-ясно и популярно http://www.computers-bg.net/tag/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0/ Е, аз тръгнах да се обяснявам, а не прочетох, че XECUTIONER вече е разяснил. Сорри!
 8. ОК! Ето още една полза. Схванах и аспекта с WiFi. Пък той не е маловажен с оглед на кабелния ми проблем! Изглежда трябваше да се договоря директно с някой подходящ от Мегалан, а аз тръгнах по каналния ред и получих отказ от МТел. Пък взех и подписах вече договор с тях за телефона. Здравей Станислав, Благодаря! Нещата вече се изясняват. Остава евентуално да получа някакво мнение от колега, който има някакъв опит с ползване на две отделни приложения на един разделен на две части екран. Сигурно звучи малко нетипично, ама ..... Иначе, идеята за Кингстън ССД ми е полезна в един изненадващ аспект. Абонирам съм за получаване на разни актуални промоции от Конрад Германия. Странно, ама преди няколко дни ми предлагаха май точно същото ССД за 70 Евро. Да, нормално е в Германия да е по-евтино, но разликите вече въобще не са така фрапиращи, че да се мисли за алтернативни доставки. Само с Щатите не можем да се мерим.
 9. Здравейте отново, Ще попиша, защото се надявам да бъда разбран. Да, но мнозина тук не обичат словото, тъй че предупреждавам и предлагам. Никой не е длъжен да чете. Първо искам да благодаря още веднъж на Нико, XECUTIONER , techmaniac и SLI>Ti, които отговориха на въпроса ми и ми помогнаха в първоначалната ориентация по повод на търсенето. Искам да споделя за развитието на нещата. Знам, че липсата на обратна връзка поражда известно раздразнение при някои колеги и не ги коря. Емоцията е суверенна територия. В момента работя на лаптоп, който е на почти 7 години!!! Приютил съм се на място с Интернет, но там не мога да си позволя инсталиране на настолна машина. Липсва пространство и е неудобно. Същевременно съм си подготвил кабинет и работно място за истински комп, но там още нямам интернет. Последната ми среща с Мтел беше края на миналата седмица. Въпреки, че разшумях нещата и повдигнах нивото, получих окончателен и категоричен отказ за предоставяне на Интернет при ползване на мои фтп кабели, които са прокарани под мазилката в къщата и излизат на розетка. Работата изглежда отива към МаксТелеком. И Близуу почти ми обещаха, че може да стане, но пък аз тях не ги искам, питах само за да се ориентирам за причините за отказ. Обаче, Макс имат покритие само в градовете, а аз прекарвам голяма част от времето си през лятото в Родопите, а там мога да разчитам истински само на мобилния на МТел. Отвратителна ситуация. Междувременно четох тук доста. Бих казал, че изненадващо ми е доста интересно. Започнах ораничено да съобразявам някои неща. Разбрах, че: - не познавам дори семпло хадуера и възможностите му, - не съм бил напълно наясно с моите действителни потребности, - определил съм неподходящо нисък бюджет, - имам и други пропуски. Искам отново да помоля за мнение и съвет. Промените в заданието са: -Бюджет около 1400 лв. Включва монитор и периферия, без флопи, -Оставам на вградено видео, но искам да бъде с добри параметри. Насочил съм се към новите АПУ на АМД. -Приложение: допълнително искам да мога да включа втори монитор, където постоянно основно ще работи борсов софуер. Другият ще ползвам за браузване, писане, филми. Графиката ми трябва по-скоро като опция да бъде ползвана макар и в скромен вариант от сина ми, ако се наложи. Не живеем заедно, малко е сложно. Тук искам съвет, удачно ли е да мисля за купуване на голям монитор, който да се дели на две части за две едновременно течащи приложения или да отивам директно на два монитора. Не разполагам с никакви части за ползване. Всичко да е ново, един монитор засега. Не знам откъде ще се пазарува. Имам обещание от един познат с копмпютърна фирма, че той може да купи, да поеме гаранцията и поддръжката. Той предпочита Интел, но не иска да ми се налага, аз клоня към АМД. Ако си договори отстъпки, ще се си за него, пък той ако може да ме освободи от някой налог, това ще е моята полза. Клоня към Скай. Не успях да взема решение за типа монитор. Четох доста, но не мога да реша за типа матрица. Ясно е, че няма да ТН, но не мога да реша АйПиЕС или ВА. Моля за съвет и тук. Много е важно да е с висок сертификат и да пази очите, че остаряха вече. За да не се проявявам отново като мързеливец, опитах да си сглобя нещо сам. Бъдете милостиви, резултатът е налице след само месец-два самообучение. Искам тих, хладен комп. Да е модерна машина и с възможности за ъпгрейд. Не бих искал да я сменям дълго време. Клокове – не. GIGABYTE F2A88XM-D3H, AMD A88X, DDR III 2133/1866/1600/1333, VGA, DVI, HDMI, FM2+ *** 22886 119.02 лв. 119.02 лв. AMD A10-7700K X4 Quad Core, Radeon R7, 3.50GHz, BOX, FM2+ *** 23485 285.01 лв. 285.01 лв. GEIL 2X4GB DDR III 1866 EVO VELOCE CL9 *** 20755 143.55 лв. 143.55 лв. SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III SV35 Series, ST1000VX000 *** 21118 113.62 лв. 113.62 лв. ADATA 128GB mSATA SSD SP310 SATA III *** 23008 181.83 лв. 181.83 лв. FRACTAL DESIGN Core 3000 USB3.0, BLACK, w/o PSU *** 21862 117.62 лв. 117.62 лв. FORTRON AURUM400 GOLD 400W *** 19664 100.05 лв. 100.05 лв. LOGITECH K120, USB *** 18792 26.81 лв. 26.81 лв. LOGITECH Optical S96, black *** 2858 11.76 лв. 11.76 лв. BENQ 24" GW2460HM, 4ms, 20000000:1, 250cd/m2, VGA, DVI, HDMI, Speakers, LED, VA *** 23325 327.16 лв. 327.16 лв. Евентуално други компоненти за ползване. GIGABYTE F2A88X-D3H, AMD A88X, DDR III 2133/1866/1600/1333, VGA, DVI, HDMI, FM2+ WD 1024GB 64MB SATA III Black COOLER MASTER GX 450W, Active PFC CORSAIR Захранване 430W CX, CP-9020046-EU AOC 23" I2369VM, 20 000 000:1, 250 cd/m2, HDMI, DP, IPS Panel, Silver
 10. Благодаря на всички за отговорите! Да, тези комбинации изглеждат доста по-добре от готовите, които съм гледал до този момент. Ще търся решение в рамките на предложенията. В друга тема бях споделил, че имам един проблем и провайдерите не искат да ми прокарат интернет при такова ползване на кабелите, на което аз държа. Та, първо ще намеря решение на интернет проблема, тогава ще поръчвам. Ще простите и един лайшки въпрос. Ясно беше, че не съм поставил въпрос за отделна видеокарта, защото очевидно не ми трябва такава. Нямам време да разгледам пълни тех. данни. В рамките на предложеното има ползване на споделена видео памет, нали? Не съм сигурен, но май съм чувал понятието "on board", което вероятно се покрива със споделена видеопамет?
 11. Здравейте приятели, Възнамерявам да купя настолен компютър, който ще се ползва основно за работа: - офис приложения, Интернет, платформа за търговия на БФБ. Допълнителни приложения: скайп, гледане на филми. Тежки програми и игри няма да се ползват. Колони на този етап - не. Планирал съм примерен бюджет от около 900 лв., разпределен примерно както следва: [*]670 лв. за компютър и периферията – клавиатура и мишка, [*]230 лв за монитор. Ясно ми е, че машината ще е семпла, но искам да има и някаква перспектива за ъпгрейд. За тази цел бих се разделил и с някой лев отгоре, ако е важно. Това е основната причина да си позволя пускане на нова тема. Гледам иначе има някакви предложения на сходни питания, които донякъде ме ориентират. В готовите конфигурации дори аз откривам някакви недостатъци, та спрях да ги гледам. Мога ли да намеря клавиатура с фабрично надписана кирилица БДС? Писал съм някога на пишещите машини и това е низкоренимо. Държа да е тиха. Поради възрастови съображения не съм „на Ти” с тази техника и инсталации, преинсталации и подобни ме затрудняват. Искам съвет дали да мисля задължително в посока на купуване на определена операционна система, имайки предвид приложението на машината. Искам да е "приятелски настроена" и с перспектива. Нямам предпочитания относно интел, амд. За Мак не мога да се класирам . Не съм се спрял на определен търговец. Споменаваният често Никем Нет изглежда дава добри цени. Ако ми дадете добри отзиви, бих се насочил към тях. Дали ще е приемливо да ги помоля и да сглобят машината??
 12. Точно така си представях нещата и аз. Семпло и просто свързване на двата лан кабела с правилно кримпвани букси. Ама .... не щат ! А иначе, масово се предлага т.н. оптичен интернет. Като ги поразпиташ по-внимателно обаче излиза, че този отпичен интернет е условно такъв. Оптичното влакно върви някъде по шахтите на улицата и излиза на определени места в техни кутии, където има някакви суичове, които преобразуват светлинния (оптичен) сигнал в електрически. От суича нататък си тръгва обикновен лан кабел, който влиза директно в рутера на територията на клиента. Може и да се изказвам леко неподготвен. Не е напълно изключено, особено ако става дума за големи корпоративни клиенти, оптичното влакно за стига директно до обекта на крайния ползвател и там да се извършва преобразуването. По света това си е практика, но у нас (асо въобще се предлага) е изключение. Гледал съм нарочно за кабелите. По стечение на обстоятелствата мога да различа оптичен от лан (ютп) кабел и никъде не съм виждал в обикновени жилищни блокове на граждани, да се забелязват оптични кабели. Знаете, че практиката да се коват кабели по стените на стълбите продължава. Съответно може да се гледа. Толкова сме свикнали с грозотията и безумието, че не ни прави впачатление. Обратното, като им кажеш: край на грозотията и простотиите, гледат те с неразбиращи очи и там се чете: Тоя пък !! Какво иска. В културния свят, на едно единствено място в кооперацията има някакъв шкаф и разните доставчици на услуги имат достъп само до този шкаф. Освен ако не ги поканиш нарочно в дома си, де.
 13. Благодаря за мненията! Моят кабел завършва с отрязан край, оставил съм един аванс от около метър и половина. Когато си проектирах ремонтните работи, изхождах от убеждението, че в края на всеки вид кабел ще може да се монтира подходящата букса, която да се върже за подходяща букса, която е монтирана на идващ отвън кабел. Вече реализирах (направих си го сам) това по отношение на коаксиалния кабел. Сложих си една сериозна дециметрова антена за цифров сигнал на покрива, докарах сигнал по коаксиален кабел до спомената кутия и вързах двата кабела с букси. Вътре у дома на едно място съм положил сплитер под мазилката и от него тръгват коаксиални кабели за всяко помещение. Предвидил съм затихванията и всичко работи перфектно. Искаш да гледаш ТВ в дадената стая, слагаш кабел в красива розетка на стената и гледаш. Никъде не се виждат кабели. Абсурдно е да се очаква, че ще дойдат да ти пробият дограмата, че да минат техните кабели, които после коват със скоби и такер по стените. Това е отминал период и неприемлива практика. Знам, че Интернет сигнал не може да се "разклонява" с някакво пасивно оборудване и не съм си поставял за задача. Определил съм само едно едно единствено помещение вътре у дома и там ще се сложи обикновен рутер. Предвидено е място за рутера, има до него и захранване. Все ми се струва, че ако положат някакви минимални усилия и кримпват правилно и качествено буксите за връзка между двата кабела, би трябвало да стане. Поне три фирми ми отказаха, обаче. Измежду тях: Виваком и Мегалан. Не са някакви квартални играчи. Лошото е, че не ми данат никакво ясно и смислено обяснение. Отдавах го на това, че при големи фирми практически се контактува с разни търговски служители, които може и да не разбират технологията. Изказаното подозрение, че има някакъв юридически проблем и е недопустимо от тяхна гледна точка, част от мрежата да е изградена от мен и да си е моя собственост, е възможно. Ако това е проблемът, не пречи да ми го кажат директно и да ми обяснят, че не могат да нарушават лицензни условия, одобрени Общи условия т.-н. Бих разбрал, но те нищо не казват. Идеята за монтаж на хъб вътре в моята кутия на стълбището е интересна. не ми е идвало наум. Мястото не е проблем, при необходимост ще сменя кутията. Там нямам захранващ кабел, обаче. А дали хъбът може да се храни по линията
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.