Премини към съдържанието

alexssandre

Потребител
 • Публикации

  8
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1 Неутрална репутация

Всичко за alexssandre

 • Титла
  Новобранец
 1. alexssandre

  Въпрос за 3Д озвучаване

  Благодаря много за отговорите! За странното понятие 3д звук бях чел ето тук: http://www.electronicproducts.com/News/Surround_sound_vs_3D_sound.aspx http://www.3dfocus.co.uk/3d-news-2/3d-technology/what-is-3d-sound/5279 http://en.wikipedia.org/wiki/3D_sound_localization http://en.wikipedia.org/wiki/3D_audio_effect Според това, което прочетох от тези източници разбирам, че с "3д саунд" всъщност се има предвид, това което чуваме в реалния свят т.е реално( напр. когато сме в гората и от лявата ни страна пее славейче, ние чуваме и усещаме звука по усезаемо да идва от лявата ни страна, нали така) или по- точно техническата възможност за имитацията на този реален звук . Т.е това многоканално предаване на звука, което имаме чрез 5.1, 7.1, 9.1 стандартите в кината и домашните системи. Това, което мене ме интересува и което също така разбирам от тези линкове е, че има вече такава възможност 3д саунд да се предава само през 2 тонколони или 2 стерео слушалки(стереофонично). Сиреч, вместо да идва от няколко заобикалящи ни тонколони(разположени на различни места около нас), да бъде предавано само от два източника(тонколони или слушалки) и ефекта да е същия дори и по-добър(ефект по вертикалата - отдолу/отгоре): Трябва ли картата на лаптопа ми да поддържа такава многоканална система или форматът на филма/музикалния файл трябва да е различен? Надявам се да съм успял да обясня по-точно. Благодаря!
 2. alexssandre

  Въпрос за 3Д озвучаване

  Здравейте, Съжалявам за не компетентния въпрос, но много бих искал да знам: Ако искам да слушам музика или гледам филм с (на лаптоп) "3д звук", трябва ли освен устройството, което поддържа 3д звук и форматът на филма или песента да е от някакъв такъв тип и ако да какъв е той? В интернет намирам информация за устройства (тонколони, стерео слушалки, усб стерео съраунд саунд карти и прочие) подържащи долби стерео съраунд 5.1 или 7.1(главно усб саунд карти и слушалки ), които способствали за виртуалното възпрозвеждане на 3д звук, но никъде не пише дали съдържанието(филма, песента) трябва да са в някакъв специфичен формат. Благодаря предварително!
 3. alexssandre

  Въпрос за връзване на рутер.

  Благодаря capnemo! 1-вия въпрос ....в такъв случай трябва да въведа още един път настройките на доставчика(които са въведени в настолното писи, но там айпито е статично/или трябва да питам доставчика за нови настройки?), но този път в рутера и след това да го вържа с настолното писи за да достига интернет и до него? А рутера как ще разпознае писито и ще предаде нататък връзката, така да се каже? 2-рия въпрос ...да, така е. Вече ми бяхте отговорили на подобен въпрос и го решихме тогава казуса. За което благодаря Сега обаче става въпрос за това, че искам да ползвам рутер в своята стая(по възможност да си го ползвам само аз). Както вече по-горе обясних, с единия съквартирант споделяме интернета(ползвам 50мбс и доставчика ми дава 2 айпита. Едното съм го предоставил на съквартиранта). Ако пъхна лан кабела, който достига до мене от суича в коридора в рутера и въведа в него настройките на оператора, едва ли ще имам интернет. Мисля си така, защото пробвах варианта да пъхна направо лан кабела(който достига до стаята ми) в лаптопа(без накрайника с прикрепения към него адаптер за ел.захранването на суича в коридора) и нямаше интернет. Вероятно ще трябва да пъхна лан кабела, който достига до квартирата(сиреч до суича) в лаптопа и тогава ще стане? Също така, вероятно ще трябва да пъхна същия кабел в рутера и да оставя съквартирантите без нет? Благодаря предварително за отделеното внимание Благодаря и на тебе Emokostov, за отделеното внимание! ...незнам доставчика дали прави филтрация по МАК адрес. Намира се в родния ми град, а аз в момента не съм там а съм в София и ще си ходя по Коледа. Плади Компютърс се казва. Благодаря за вниманието още веднъж
 4. Здравейте, незнам дали съм в правилната секция, затова се извинявам предварително. Бях задал въпроса в тема "2 компютъра с един модем?", но никой не отговори до момента, та реших да постна 2-та си въпроса като тема. Имам следните 2 питанки: 1. Вкъщи имам настолен компютър едърнет връзка към доставчика т.е. с лан връзка. Искам да се възползвам от интернета и да връзвам лаптопа си БЕЗЖИЧНО към него. Затова купих рутер. Въпросът ми е как да направя така, че хем компа да си ползва едърнет връзката(не искам да го снабдявам с безжична мрежова карта, така си е добре), хем аз да ползвам безжична връзка през рутера. Ясно ми е само, че трябва да вържа кабела към рутера. След това може би трябва допълнителен лан кабел до компа? А настройките на доставчика трябва ли да се въведат в рутера, за да ползвам уайфай?. Настройките в компа същите ли остават(статично айпи и т.н)? А настройките в лаптопа? Предполагам айпито трябва да е динамично? 2. Идентична е ситуацията и в квартирата ми. Предистория: Там сме 3-ма човека и всеки си има стая. И тримата сме към един и същи доставчик. Кабела на доставчика е един достига до суич(тп линк 100мгбс), който стои в коридора. Към суича има 3 кабела, всеки един от които отива към дадената стая. Единият от съквъртирантите е на отделна партида към доставчика. Аз и третия съквартирант сме на една партида(поради това, че абонаментният ми план е за по голчм трафик, доставчика ми предоставя 2 айпита. Едното го ползвам аз, а другото съквартиранта на моята партида). Ще купувам рутер и за квартирата, който искам да си ползвам само аз в моята стая. Как да процедирам в ситуацията? Ако пъхна кабела, който достига до мене в рутера, връзката кам другите съквартиранти ще спре, тъй като суича е свързан посредством адаптер(захранва го електрически), който е свързан посредством лан накрайник и лан кабел към лаптопа и разклонитела в моята стая(значи накрайника от едната страна е прилича на лан кабел, а от другата и свързан с букса към адаптера и има отвор приличащ на мрежови порт, в който влиза лан кабела идващ до стаята.) Аз виждам следните опций: 1. Да махна суича(тъй като аз съм го купил от доставчика) и да пъхна кабела достигащ до апартамента в рутера и другите съквартиранти няма да ползват нет, което е кофти. Аз не съм такъв човек 2.Да ползваме със съквартиранта на моята партида заедно рутера(което не ми се иска, а и не знам как ще стане.) Лаптопа е нов и искам да си му ползвам тази функционалност. Нещо много кабеляци се събраха в стаята ми. Благодаря предварително за отговорите! Надявам се, да съм го обяснил разбираемо.
 5. alexssandre

  2 компютъра с 1 модем?

  Здравейте, незнам дали съм в правилната секция, затова се извинявам предварително. Имам следните 2 питанки: 1. Вкъщи имам настолен компютър едърнет връзка към доставчика т.е. с лан връзка. Искам да се възползвам от интернета и да връзвам лаптопа си БЕЗЖИЧНО към него. Затова купих рутер. Въпросът ми е как да направя така, че хем компа да си ползва едърнет връзката(не искам да го снабдявам с безжична мрежова карта, така си е добре), хем аз да ползвам безжична връзка през рутера. Ясно ми е само, че трябва да вържа кабела към рутера. След това може би трябва допълнителен лан кабел до компа? А настройките на доставчика трябва ли да се въведат в рутера, за да ползвам уайфай?. Настройките в компа същите ли остават(статично айпи и т.н)? А настройките в лаптопа? Предполагам айпито трябва да е динамично? 2. Идентична е ситуацията и в квартирата ми. Предистория: Там сме 3-ма човека и всеки си има стая. И тримата сме към един и същи доставчик. Кабела на доставчика е един достига до суич(тп линк 100мгбс), който стои в коридора. Към суича има 3 кабела, всеки един от които отива към дадената стая. Единият от съквъртирантите е на отделна партида към доставчика. Аз и третия съквартирант сме на една партида(поради това, че абонаментният ми план е за по голчм трафик, доставчика ми предоставя 2 айпита. Едното го ползвам аз, а другото съквартиранта на моята партида). Ще купувам рутер и за квартирата, който искам да си ползвам само аз в моята стая. Как да процедирам в ситуацията? Ако пъхна кабела, който достига до мене в рутера, връзката кам другите съквартиранти ще спре, тъй като суича е свързан посредством адаптер(захранва го електрически), който е свързан посредством лан накрайник и лан кабел към лаптопа и разклонитела в моята стая(значи накрайника от едната страна е прилича на лан кабел, а от другата и свързан с букса към адаптера и има отвор приличащ на мрежови порт, в който влиза лан кабела идващ до стаята.) Аз виждам следните опций: 1. Да махна суича(тъй като аз съм го купил от доставчика) и да пъхна кабела достигащ до апартамента в рутера и другите съквартиранти няма да ползват нет, което е кофти. Аз не съм такъв човек 2.Да ползваме със съквартиранта на моята партида заедно рутера(което не ми се иска, а и не знам как ще стане.) Лаптопа е нов и искам да си му ползвам тази функционалност. Нещо много кабеляци се събраха в стаята ми. Благодаря предварително за отговорите! Надявам се, да съм го обяснил разбираемо.
 6. alexssandre

  Връзване към интернет през суич

  Благодаря отново ! Разбрах за какво иде реч
 7. alexssandre

  Връзване към интернет през суич

  Благодаря ви, Както сте написали, доставчика явно разпознава и по мак адрес. Защото с вкарания трети кабел в суича (тп линк 8 портов, 100 мбс) не тръгва никаккъв интернет. На новия въобще не му се отваряло отделна партида, много скъпо му било. Слава богу доставчика ми предоставя на мене, ползвайки 50 мбс и второ айпи, което дадох на новия съквартирант. Звъннахме на хотлинията и ни казаха настройките. Това, което ме притеснява, е че ще ми се раздели трафика на две сега(ползвам 3Д програми и геиминг), а доставчика можел да доставя в този район само максимум 50 мбс. На новия съквартирант съм му казал, че ще го тестваме за една седмица и ако имам проблеми и не ми върши работа нета, да се оправя. А рутера го махнахме. Новите настройки не успяхме да ги въведем, тъй като не можем да влезем в настройките на рутера. Ресетнахме го, въвеждаме 192.168.0.1(това поне пише на дъното) и нищо. Кръгчето се върти.... Благодаря ви много момчета, за бързите отговори ....забравих да спомена за доставчика - Мегалан. Апропо доставчик, какво значи аутентикация на доставчика
 8. Здравейте, бос съм по темата, така че моля да ме извините ако не съм формулирал правилно въпроса. Предистория: В квартира сме трима съквартиранти. Аз и втория ползваме един и същи доставчик. На две отдели партиди сме. Аз си плащам за мене(ползвам 50 мбс) и втория си плаща за него (30 мбс). Интернета минава (и се разделя според абонаментния план на всеки) през суич. Сиреч 80 мбс достигат до суича и той си ги разпределя. Проблема: От скоро има трети съквартирант, който иска да ползва от общия интернет и на двама ни като съответно иска да ни доплаща за това. Може ли да закачи трети кабел към суича и да ползва от т.н. общ интернет? Ще бъде ли засечен от доставчика? Доставчика не разпознава ли в този смисъл освен айпитата и мак адресите? Ако включването е възможно, кабела му може ли да се вклшючи директно в компа (настолен комп) , тъй като той иска да позва и рутер, а компа му реално няма приставка за уайфай. Рутера ми се струва излишен. В момента е включил кабела си в суича. От там кабела му отива в рутера, а от рутера в компа. Рутера ми се струва излишен, но той иска да си го ползва. Трябва ли да му ресетна настройките и да му ностройвам нещо на рутера е другият въпрос? Благодаря много! Надявам се да сте ме разбрали
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.