Премини към съдържанието

krasimirson

Потребител
 • Публикации

  23
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от krasimirson

 1. Здравейте, След препоръка на @DarkEdge и като продължение на темата в раздела на Интернет и Wi-Fi, прикачвам логовете след сканиране с FRST. Накратко, потенциално инфектираната система изпитва проблеми с Wi-fi връзката (бавен интернет, трудно връзване към Wi-fi, чести прекъсвания, висок пинг) като състоянието за последната седмица се влошава, прерастващо от бавна скорост до невъзможност за връзване към Wi-fi и негативно влияние върху интернет връзката на устройства в близост до потенциално заразеното. Пример за последното: При свързване на потенциално заразеното устройство (лаптоп) към Wi-fi, пингът на друго устройство (тестови лаптоп) в близост се покачва между 1000 и 3000 пъти като след кратко време пропада и интернет връзката му. Прикачен е скрийншот от Command Prompt тест на пинга: http://prikachi.com/...48/9322348n.jpg Предварително благодаря за отделеното време и помощ. Addition.txt FRST.txt Моделът на лаптопа е Asus K555L, а OS е Windows 10.
 2. Проблемът е разрешен след ъпдейт с по-нова версия на Broadcom Network Adapter driver-a. Благодарности за помощта отново.
 3. PS Мдааам - https://www.google.bg/search?ei=JOfxWvDcMYLRsAHY4b7YCQ&q=broadcom+wireless+driver+unstable&oq=broadcom+wireless+driver+unstable&gs_l=psy-ab.3..33i21k1.3481.4105.0.4214.8.7.0.0.0.0.177.475.0j3.3.0....0...1c.1.64.psy-ab..5.3.472...0i19k1j0i22i30i19k1j0i13i30k1j0i8i13i30k1.0.jX_meThzLI4
 4. Здравей @DarkEdge Дръпнах по-старата версия на драйвера (344), но по незнайно каква причина прекъсва по средата на инсталацията със следния ерор: Опитах се да дръпна по-новия драйвер от първия линк използвайки и трите download бутона - безуспешно. Имаш ли възможност да свалиш драйвера? Поздрави.
 5. Мерси @DarkEdge. Довечера ще пробвам с Broadcom драйвера от 22/11/2016. Благодаря и на @icotonev за помощта в търсенето на червеи.
 6. Здравей @DarkEdge Това са Hardware IDs на проблемния драйвер. http://prikachi.com/images/544/9323544i.jpg PCI\VEN_14E4&DEV_4365&SUBSYS_667511AD&REV_01 PCI\VEN_14E4&DEV_4365&SUBSYS_667511AD PCI\VEN_14E4&DEV_4365&CC_028000 PCI\VEN_14E4&DEV_4365&CC_0280 Поздрави.
 7. @DarkEdge Искаш да кажеш, че драйвъра е несъвместим с машината ли? Не съм сигурен, че те разбрах. Как мога да разбера кои драйвъри са съвместими с моя модел? Драйвърите, които инсталирах са всички от официалния сайт на Asus за модела на лаптопа ми - https://www.asus.com/supportonly/K555LF/HelpDesk_Download/
 8. Може ли съвет защо вече два инсталирани Wireless Driver-a (Realtek и Ralink) са невидими в Device Manager и не стартират? Бих искал новия драйвър да стартира преди да изтрия проблемния Broadcom.
 9. Благодаря @icotonev. В момента инсталирам Realtek драйвър, който ще замести този на Broadcom. - http://wireless-driver-center.blogspot.co.uk/2017/07/direct-link-asus-k555l-wifi-bluetooth.html Ще ъпдейтна темата след тест.
 10. ОК. Междувременно, прикачвам Security и Server логовете в Event Viewer от днес. log.evtx Minidump.rar
 11. След още един ъпдейт на драйвера промяна няма. Отново се появи синия екран, като този път и тестовия лаптоп изцяло загуби Wi-fi връзка. Утре ще имам възможност да тествам проблемния лаптоп в различна среда (друг интернет доставчик и рутер). Възможно ли е да се анализира по-детайлно какво предизвиква синия екран (какви грешки стоят зад синия екран)? Информацията в синия екран е оскъдна.
 12. 1) Clean Boot + Only Microsoft Services Enabled - Ниска download скорост в speedtest. Поява на син екран след пускане на uTorrent с теглещ се торент. 2) Safe Mode with Networking - Невъзможност за връзка с Wi-fi (опцията не е available). Network status Troubleshoot-ера не може да бъде използват в Safe Mode. Забелязвам, че при Start-up отнема повече време от обикновено при свързване към Wi-fi (независимо дали в Safe Mode или не). Следващата стъпка, която ще пробвам е смяна на Wireless driver-a
 13. ОК. Ще пробвам пак във Safe Mode с Disable-нати всички сървиси освен Microsoft-ските. Това ли е най-оптималният вариант за Safe Mode или е препоръчително да спра всичко освен Wireless драйвъра?
 14. Не и осезаема. Единствената разлика днес е, че няма прекъсване в интернета в проблемното устройство. За сметка на това пък веднъж се саморестартира (син екран). Забелязах, че тестовия лаптоп дава, освен висок пинг, и много ниска скорост в speedtest докато проблемният сваля активно торент. Това не смятам за нормално. Изненада съм, че логовете са чисти. Възможно ли е хардуерен проблем да предизвиква синия екран (което смятам за ядрото на проблема) и другите проблеми със скоростта и пинга? Поздрави.
 15. Прикачвам лога след фикса с FRST. Направих още един тест на ping-a на тестовия лаптоп: http://prikachi.com/images/158/9323158i.jpg Fixlog.txt
 16. @icotonev, Прикачвам логовете в този пост. Malwarebytes не откри нищо при сканирането, за това липсва и лог от нея. Днес "заразяването" на устройства в близост до проблематични лаптоп не е налице както при прикачения скрийншот в първия ми пост, но отново усещам, че нещо "задушава" Wi-fi връзката на проблематичния лаптоп. За справка, speedtest резултатите за download извършени преди няколко минути на тестовия лаптоп и проблематичния лаптоп са 55 Mbps и 18 Mbps, респективно. Плащам за 55 Mbps. Поздрави. AdwCleaner[C00].txt AdwCleaner[S00].txt MTB.txt RK.txt PS За съжаление, току що отново се появи синият екран. Случайно или не, появата на синия екран стана минута след като пуснах utorrent с теглещ се торент. Преди синия екран, системата вървеше ОК (с изключение на underperformance-a в speedtest резултатите) с пуснат Wi-fi
 17. Здравейте, Напоследък забелязвам значителен спад в скоростта на теглене. Направените тестове през Speedtest by Ookla показват Download скорост от 11 Mbps (плащам за 55 Mbps) и ping между 40-50 ms. Резултатите също така сочат и за значителен underperformance (~25 Mbps Download в Speedtest) през кабел. След консултация с интернет доставчика, установихме, че проблемът не е от страна нито на рутера, нито на интернет връзката. Тестове с два различни лаптопа показаха над 40 Mbps download скорост през Wi-fi. Съветът на техниците беше "преинсталирай windows-a и може да се оправи". Пускам темата с надеждата за съвет и помощ от ваша страна. На какви фактори биха могли да се дължат проблемите в скоростта и ping-a при положение, че преди няколко седмици тези проблеми не бяха налице. Конфигурация, вируси в системата, друго? Какви проверки бихте ме посъветвали да извърша, за да се установи ядрото на проблема? Моделът на лаптопа е Asus K555L, а ОС е Windows 10. Благодаря
 18. Благодаря @DarkEdge Темата е създадена вече в HJT раздела.
 19. @PC doctor, Използвам Windows Defender. Драйверите са същите от 2 г. насам, откакто е купен лаптопът. Единствената промяна би била при авто ъпдейт от Windows. Проверих Network Adapter драйвера преди няколко дни - беше стар (от 2013) и го ъпдейтнах (сега е от 2015). Отделно, безуспешно, ресетнах и мрежовите настройки, както посъветваха колегите по-горе. Ъпдейт по темата: Забелязох нещо тревожещо докато тествах (1) лаптоп не изпитващ проблеми с wi-fi (тестови лаптоп) и (2) личния лаптоп, където се забелязва ниската скорост, а в последните няколко дни и непрекъснато разпадане на wi-fi връзката. Пуснах тест на ping-a на тестовия лаптоп като всичко изглежда наред (1-2 ms), докато проблемния лаптоп не се върже към wi-fi. При свързване на проблемия лаптоп към wi-fi, първо пинга на тестовия се покачва X 1000-3000, a след кратко време пропада и връзката (виж прикачения скрийншот от Command Prompt) : http://prikachi.com/...48/9322348n.jpg - Някой виждал ли е нещо подобно?? Отделно, днес на два пъти се появи 'син екран' на проблемния лаптоп докато е вързан известно време към wi-fi. Очевидно положението се влошава, и не съм сигурен хардуерен проблем или проблем с вирус е налице. Предвид заразните признаци (влошаване на връзката на другите устройства в близост, които използват wi-fi) си мисля по-скоро за вирус. Преди 2 дни сканирах с Malwarebytes, която не детектира проблемни обекти. Моля, посъветвайте как да се уверя дали това е хардуерен или вирусен проблем. В случай на вирус(и) може би най-доброто решение би било директно pre-install на Windows. Благодаря. PS Прикачвам и снимка на синия екран: http://prikachi.com/...54/9322354f.jpg
 20. Да. - Отлична връзка на друг/чужд лаптоп през кабел - Отлична връзка на друг/чужд лаптоп през Wi-fi - Отлична връзка на смартфон през Wi-fi - Недостатъчно добра връзка на личния лаптоп през кабел - Лоша връзка на личния лаптоп през Wi-fi
 21. Рутерът в момента е настроен на най-малко натоварената честота. Underperformane, както написах по-горе, е налице и при връзка с кабел. Също така направих и тест с други лаптопи, показващи задоволителни резултати през същия рутер. За справка, телефонът ми (през Wi-fi на същия рутер) дава 40 Mbps и 3 ms Ping при тест.
 22. Здравейте, Тъй като голяма част от новите лаптопи вече се правят с вградени батерии, бих искал в тази тема да прочета Вашите мнения относно полезните и вредните практики в използването им. Какви са предимствата и недостатъците на вградените батерии спрямо другите? Какви са потенциалните главоболия и как да се предпазим от тях?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.