Премини към съдържанието

stefan85

Потребител
 • Публикации

  8
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2 Неутрална репутация

Всичко за stefan85

 • Титла
  Новобранец
 1. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Перспективата оказва влияние до определен ъгъл, а залезът на Слънцето се получава от пречупване на ъгъла,заради голямото разстояние през атмосферата.Както миража например се появява постепенно и скрива постепенно в зависимост от ъгъла. През колкото и мощен телескоп да погледнем няма да видим на разстояние повече от няколко стотин километра.Образа на наблюдавания обект избледнява дотолкова, че вече е сякаш изчезва през слоя атмосфера.През мъгла, докъде можеш да видиш? Зависи от гъстотата и нали?!Същото е и при ясно време,но няма безкрайно ясно такова.Имаше един ден,беше през май тази пролет пътувах с колата по магистрала тракия и времето беше,може би най-ясното, което съм виждал през живота си, планините на 40-50 км от мен се виждаха в наситено зелено, толкова ясно все едно са на 10-15км в слънчев летен ден. Валя дъжд предния ден и въздуха беше пречистен и много свеж. Другият проблем е, че Земята си има релеф.Дори в океана да се взираме, малките вълни от порядъка на 30-50см на 5км навътре, са достатъчни да закрият обект с височина 50 метра намиращ се на 150км например. Затова мачтата на кораба или върха на планината се вижда първо.Както и 10 метрова сграда на разстояние 200 метра може да закрие връх с височина 1000метра намиращ се на 20км. Защо промяната на продължителността на деня или времето между изгрев и залез в различните части на света, не съвпада на топката Земя? Не помня да съм добавял линк.Не съм и религиозен! Между другото Библията(както и много други книги) е много сериозно редактирана, така че да се изгуби смисъла и хората да се подценяват и да не вярват в собствените си сили и възможности.Получава се лесно манипулирано общество. Разделяй и владей е тактиката, която ни поробва.Много религии,много граници,различни валути. Делим се даже и по полове,момченцата в синьо,момиченцата в розово, под строй.Съзнанията ни, така се заучават, кое е нормално и кое не.Рамкирани сме така да се каже и всеки в балона си стои.Това е пирамидалната структура.Знаете ли какво всъщност означава анархия? Значението на тази дума се очерня умишлено.
 2. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Слънцето не се скрива само заради перспектива, а също и от изкривяване на образа от голямото разстояние.Когато изгрява или залязва, то е на около 20000км разстояние.Това е много атмосфера,а тя не е напълно прозрачна, всъщност нищо с маса не е напълно прозрачно.Затова и яркостта му намаля значително, докато се отдалечава.Погледнете някоя планина от 100 км например(от Родопи до Стара планина е горе долу толкова)и забележете, колко е избледняла.Обектите не могат да се виждат от безкрайно разстояние през атмосферата.Промяната на продължителността на деня или времето между изгрев и залез, не съвпада на топката Земя.
 3. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Ами в този случай повърхността не е равна, а такива места има.
 4. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Как е възможно на сфера с диаметър 12600км да съществуват равни места с размери по големи от България,без да има голяма денивелация спрямо морското равнище? Знам, че вече сте го обсъждали този въпрос, но не сте се вникнали в него достатъчно.Има два варианта: 1. Земята под краката ни следва заоблянето по сферата, както водата би следвало да го прави. 2 . Равната повърхност не следва заоблянето и би следвало да има постепенна денивелация в продължение на стотици километри.
 5. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  По-лесно е да излъжеш някой от това да му докажеш, че са го излъгали.А и всички чувстваме някаква несигурност от това, че има вероятност представите ни за света около нас, досега да са били умишлено реформирани.А дори само признаването на част от това в световен мащаб би означавало, че кариерите на милиони хора по-света са безсмислени.Все едно да разбереш, че целият ти труд е бил напразен.
 6. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  За мен лично,Бога е във всеки от нас,нашето колективно съзнание и подсъзнание е тази безкрайна същност. Ти, чрез действията си определяш твоята бъдеща среда и отчасти влияеш и на всеки човек около теб с всекидневните избори, които правиш.Съзнателни или не няма значение ефектът им е налице. А кой е Бог според теб?
 7. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Разбира се, който търси...намира.Който умее да чака...разбира. Всички ли новопоявили се посрещаш така? Търпение приятел,имаме много време,самата безкрайност е пред нас.
 8. stefan85

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Здравейте на всички! Още един плоскоземец(моя милост) се присъединява към малцинството(все още) Не бях я срещал тази песен,а виждам че е от преди 7 години. Благодаря ти, че я сподели тук приятел, много е добра.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.