Премини към съдържанието

Max Richards

Потребител
 • Публикации

  12
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

Всичко за Max Richards

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 1. Лично аз много добре виждам на колоната надписа "Архон ибиги". А и Бешевлиев с неговото М(Т)А...ГГРА
 2. Ако е "кана сюбиги",защо има и "архонт и(у/ю)биги?
 3. Да,точно Бешевлив ще трябва да прочета. Може да открием там нещо от рода на ...М(Т)А...НГРА. Ще го прочета но него и Златарски не мога да ги взема на сериозно заради техните преиначени "преводи". То е ясно че се е променил езика,то няма езици които да не са се променили. Но повечето от сегашните лингвисти работещи с византийски (източноримски) извори ги четат с модерен гръцки,а не с Римски Гръцки или Старогръцки. А и в днешно време хората преподаващи Старогръцки и Римски Гръцки(Средногръцки) са много малко.
 4. Седем причини защо Прабългарите не са Тюрки 1. Прабългарите са споменати през 4 век в Европа от Римляните, Тюрките са споменати от Китайците край р.Орхон през средата на 6 век. 2. Римляните наричат Българите ту Скити,ту Мизи,ту Мирмидонци,а това са не Тюркски народи. 3. Прабългарите са били от Европейската раса,докато Тюрките са чисти Монголоиди. 4. Прабългарските владетели са наричани от Римляните - рексове,архонти,кесари(цезари),патриций,канаси,докато владетелите на Тюрките са носели монголската титла Хан/Хаган 5. Прабългарите говорят на не тюркски език. 6. Праб
 5. Наскоро говорих с мой приятел който е грък. И го питах как се чете KANAΣYBIΓI и ми отговори канасИбиги. Питах го ипсилон не се ли чете у/ю. Ето сега ще ви цитирам какво ми каза Ако това е вярно не били трябвало да я казваме Канас ибиги вместо Канас у/юбиги. Лично според мен Канас е или архаична форма на княз или гръцка транкрипция на Княз. Защото почти на всички европейски езици(с изключение на славянските) Княз=Принц. Ето няколко мои теории и разсъждения около въпроса дали Канас е Княз. 1. Канас е стар вариант на Кнез (Княз). Дори звучат идентично, ако махнем първото
 6. Това да кажеш че Азерите са 100%-ови Тюрки звучи толкова глупаво. Това е все едно да кажеш че Съвремените Българи сме 100% славяни или прабългари или траки. Май нямаш представа какви са били Тюрките. А и би трябвало да си правиш сам изводите колко Турците и Азерите са 100% Тюрки като монголоидноста им е толкова ниска. Турците са също смесено население между гърци,местни анадолски народности,кавказки народности,араби и огузките тюрки. По твоята логика и Прабългарите и Българите са Тюрки. А и щом мислиш че на 23 години съм дете,добре.
 7. Добри са ми познанията по история. Дори в училище съм бил отличник по История. Не импровизирам, но дори самите Азери много не вярват да са 100% тюрки. Ако питаш Азерец какви са Азерците по произход,той ще ти каже че са микс на Тюрки и Иранци.
 8. Да това е в Иран. Но ти говориш за Кюрдите като цялост ,а не само тези в Турция. А и не пъркай термините Турци и Тюрки. А колкото до Азерите те не са с 100% тюркски произход. Те са Тюркоиранци или Тюркизирани Иранци.
 9. Турция и Отоманската империя са една и съща държава. Има много държави които преди са носели други имена Франкското кралство в началото си се е наричало Австразия, Русия се превръща в Съветския съюз,а после и се разпада на Русия и др.държави. Германия до 1919г. пък се е казвала Прусия.
 10. Как Кюрдите през 1919г.-1923г. да не са си мечтали за държава. През 1919г. Исмаил Шикак вдига въстание и отцепва района на Урмия от Иран и след като побеждава персийските войски и го управлява като Независима кюрдска територия до 1922 г., когато най-сетне е победен от иранците. На 28 октомври 1927 г. е обявена Кюрдско-арменската Република Арарат, съществувала до септември 1930 г., когато след неуспешни призиви към ОН и опити за взаимодействие с кюрдите в Ирак,Турция и Сирия, е унищожена от турските войски.
 11. Да но как Кюрдистан не е станал независим,все пак в Югоизточна Турция - Кюрдите са мнозинство,а Арменците са били мнозинство в Североизточна Турция. Как тогава Турска Армения и Турски Кюрдистан остават част от Турция като тогава мнозинство в региона са арменци и кюрди,а не турци.
 12. Някой може ли да ми каже защо след края на Първата Световна война,Турция не губи територии. Защо Австро-Унгария,Прусия(Германия),България губят свои територии след края на войната,а Турция не губи. С какво Турция е по-привелигирована от останалите страни. Според Севърски договор, Турция е трябвало да изгуби Източна Тракия с изключение на Константинопол (Истанбул), Босфора и Дарданелите (над които се установява международен контрол) както и островите Имброс и Тенедос, се предават на Гърция. Сирия и Ливан към Франция (което е от малкото изпълнени неща Ирак към Великобри
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване