Премини към съдържанието

Max Richards

Потребител
 • Публикации

  12
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

Всичко за Max Richards

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 1. Лично аз много добре виждам на колоната надписа "Архон ибиги". А и Бешевлиев с неговото М(Т)А...ГГРА
 2. Ако е "кана сюбиги",защо има и "архонт и(у/ю)биги?
 3. Да,точно Бешевлив ще трябва да прочета. Може да открием там нещо от рода на ...М(Т)А...НГРА. Ще го прочета но него и Златарски не мога да ги взема на сериозно заради техните преиначени "преводи". То е ясно че се е променил езика,то няма езици които да не са се променили. Но повечето от сегашните лингвисти работещи с византийски (източноримски) извори ги четат с модерен гръцки,а не с Римски Гръцки или Старогръцки. А и в днешно време хората преподаващи Старогръцки и Римски Гръцки(Средногръцки) са много малко.
 4. Седем причини защо Прабългарите не са Тюрки 1. Прабългарите са споменати през 4 век в Европа от Римляните, Тюрките са споменати от Китайците край р.Орхон през средата на 6 век. 2. Римляните наричат Българите ту Скити,ту Мизи,ту Мирмидонци,а това са не Тюркски народи. 3. Прабългарите са били от Европейската раса,докато Тюрките са чисти Монголоиди. 4. Прабългарските владетели са наричани от Римляните - рексове,архонти,кесари(цезари),патриций,канаси,докато владетелите на Тюрките са носели монголската титла Хан/Хаган 5. Прабългарите говорят на не тюркски език. 6. Прабългарите носят различни имена от Тюрките. 7. Прабългарите строят градове,Тюрките не строят нито градове,нито селища. 8. Тюрки е езикова класификация не народностна група,тюркските езици са езиците произхождащи от езика на Кьоктюрюките. Малко неудобна информация за Тюрките 1. Сегашните Казахи,Узбеки,Киргизи произлизат от Уйгурите. 2. Китайците разграничават Старите Уйгури и Кьоктюрюките (Първо-Тюрките) като различни народи говорещи на близък език. 3. Уйгурите произхождат от едно от племената на Сюнну (Хунну) 4. Хунну значи "Северни Варвари",което значи че не е известно дали Хунну е народ или група от народи. 5. Хунну са описвани и като Европейци и като Монголоиди. 6. Огузите от които произлизат Туркмените,Селджуките,Османците и частично Турците и Азерите, също произлизат от Старите Уйгури. 7. Кьоктюрюките са наречени от согдийците и китайците Тюрки 8. Термина Турци не идва от Тюрки,а от едно от старите имена на Унгарците (Маджарите) 9. Късните владетели на Хунну претендират че произхождат от династията Ся (първата китайска династия)
 5. Наскоро говорих с мой приятел който е грък. И го питах как се чете KANAΣYBIΓI и ми отговори канасИбиги. Питах го ипсилон не се ли чете у/ю. Ето сега ще ви цитирам какво ми каза Ако това е вярно не били трябвало да я казваме Канас ибиги вместо Канас у/юбиги. Лично според мен Канас е или архаична форма на княз или гръцка транкрипция на Княз. Защото почти на всички европейски езици(с изключение на славянските) Княз=Принц. Ето няколко мои теории и разсъждения около въпроса дали Канас е Княз. 1. Канас е стар вариант на Кнез (Княз). Дори звучат идентично, ако махнем първото А става Кнас. 2. Канас е гръцка транскрипция на Кнез (Княз). Но изниква въпроса защо е написано със С,а не с З. Преминаването на З - С е може би от това как я е чул този който е писал въпросното KANAΣYBIΓI,например някои хора не могат да исговарят при някои случаи З,Р. Например аз не мога да произнеса хубаво буквата Р когато е последвана от Е и И. Това може и да е обяснението. Може би този които му е диктувал(ако е имало такъв) е казал кнеС. Дори и в съвремена България някои хора знаят че КНЯЗ се пише с З,но при изговаряне го казват със С. А буквата А между К и Н, може би е отпаднала от титлата с течение на времето подобно на това както при книга е отпаднало Ъ между К и Н. 3. Канас е транскрипция на Кнез (Княз) и З е транскриптирано на гръцки като С. Пример за това е и Залмоксис, гърците са го писали ту като Залмоксис,ту като Салмоксис. Е какво мислите вие?
 6. Това да кажеш че Азерите са 100%-ови Тюрки звучи толкова глупаво. Това е все едно да кажеш че Съвремените Българи сме 100% славяни или прабългари или траки. Май нямаш представа какви са били Тюрките. А и би трябвало да си правиш сам изводите колко Турците и Азерите са 100% Тюрки като монголоидноста им е толкова ниска. Турците са също смесено население между гърци,местни анадолски народности,кавказки народности,араби и огузките тюрки. По твоята логика и Прабългарите и Българите са Тюрки. А и щом мислиш че на 23 години съм дете,добре.
 7. Добри са ми познанията по история. Дори в училище съм бил отличник по История. Не импровизирам, но дори самите Азери много не вярват да са 100% тюрки. Ако питаш Азерец какви са Азерците по произход,той ще ти каже че са микс на Тюрки и Иранци.
 8. Да това е в Иран. Но ти говориш за Кюрдите като цялост ,а не само тези в Турция. А и не пъркай термините Турци и Тюрки. А колкото до Азерите те не са с 100% тюркски произход. Те са Тюркоиранци или Тюркизирани Иранци.
 9. Турция и Отоманската империя са една и съща държава. Има много държави които преди са носели други имена Франкското кралство в началото си се е наричало Австразия, Русия се превръща в Съветския съюз,а после и се разпада на Русия и др.държави. Германия до 1919г. пък се е казвала Прусия.
 10. Как Кюрдите през 1919г.-1923г. да не са си мечтали за държава. През 1919г. Исмаил Шикак вдига въстание и отцепва района на Урмия от Иран и след като побеждава персийските войски и го управлява като Независима кюрдска територия до 1922 г., когато най-сетне е победен от иранците. На 28 октомври 1927 г. е обявена Кюрдско-арменската Република Арарат, съществувала до септември 1930 г., когато след неуспешни призиви към ОН и опити за взаимодействие с кюрдите в Ирак,Турция и Сирия, е унищожена от турските войски.
 11. Да но как Кюрдистан не е станал независим,все пак в Югоизточна Турция - Кюрдите са мнозинство,а Арменците са били мнозинство в Североизточна Турция. Как тогава Турска Армения и Турски Кюрдистан остават част от Турция като тогава мнозинство в региона са арменци и кюрди,а не турци.
 12. Някой може ли да ми каже защо след края на Първата Световна война,Турция не губи територии. Защо Австро-Унгария,Прусия(Германия),България губят свои територии след края на войната,а Турция не губи. С какво Турция е по-привелигирована от останалите страни. Според Севърски договор, Турция е трябвало да изгуби Източна Тракия с изключение на Константинопол (Истанбул), Босфора и Дарданелите (над които се установява международен контрол) както и островите Имброс и Тенедос, се предават на Гърция. Сирия и Ливан към Франция (което е от малкото изпълнени неща Ирак към Великобритания Хеджаз става отделна държава Североизточните части на Турция които стават част от Армения В Югоизточните части на Турция се създава нова държава - Кюрдистан. Но с Лозанския договор от 1923г. се анулира Севърския договор. Според него Турция губи единствено Сирия,Ливан,Ирак и Хеджаз. Защо тогава и Германия,Австрия,Унгария и България да не могат да анулират своите договори и да не губят територии(или да изгубят по-малко)
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...