Премини към съдържанието

Никол Иванова

Потребител
 • Публикации

  84
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Никол Иванова

 1. Здравей! Мисля, че не е никак трудно да се направи подобен сайт с wordpress. Естествено ако искаш да се пише от нулата ще ти трябват много сериозни познания. Ето какво трябва да направиш: 1. Намираш template (платен или безплатен). Такъв който най-много отговаря на изискванията. Примерно този според мен има всичко от което се нуждаеш - http://www.ongoingthemes.com/quickrecipe/recipe/baked-garlic-and-chilli-prawn/ 2. Правиш списък със всички екстри които искаш да притежава сайта (примерно: да има бутон за споделеяне във ФБ, да има опция за оценка на обявата, да има опция за запазване на обявата в профила, да има опция за регистрация на потребители и т.н. и т.н.) 3. Инсталираш WP и темплейта който си избрал. 4. Започваш да търсиш plugin-и за всяка една от екстрите които искаш да притежава сайта. Плъгини има буквално за всичко. Ако не можеш да се справиш с нещо - пишеш във фейсбук групата Wordpress България и ще ти помогнат. https://www.facebook.com/groups/wordpressbg/ След като намериш хубав теплейт и инсталираш wordpress остава ден -два работа за намиране на подходящи плъгини (трябват ти 3-5 броя) и да се преведат някой неща по темплейта (не е трудно, има плъгини и за тази цел) и си готов. Всичко търси на английски (темплейти, плъгини, решаване на проблеми+българската група и ще се справиш!)
 2. някой знае ли колко струва подобна операция?
 3. Здравейте! По какъв начин може да се свали информация от повреден (в следствие на удар) телефон? Не може да се включи. В сервиза са казали, че поправката ще струва 120 лв., но не са казали какво точно ще се сменява. Ако се сменява дънната платка, това означава, че информацията в телефона няма да се възстановява? Има ли как да се свали информацията от такъв телефон?
 4. В момента не мога, защото не го знам наизуст. Но трябва да е ок щом на другите компютри се отваря коректно. Чудех се дали е нещо по настройките на компютъра.
 5. Той пътят е правилен защото го отварям от имейла. Само на един от компютрите не се отваря ( нито през браузъра , нито през windows explorer-a
 6. Здравейте! Няколко компютъра са в мрежа - всички еднакви. На единия не мога да отварям линкове от сорта на file://folder/..... (нещо такова представляваше линка доколкото си спомням) - вместо папка, кликването върху такъв линк отваря браузъра. По принцип досега мислех, че и браузъра може да отваря локални папки, но поне в този случай и това не може. Windows 10. Някакви идеи? Благодаря
 7. Премахнах value="<?php echo $country["id"]; ?> , но по този начин не се показва съдържанието надругото меню с което са свързани (в първото меню са държавите, а във второто техните щати). Използвам кода от този урок - https://phppot.com/demo/jquery-dependent-dropdown-list-countries-and-states/
 8. <option value="<?php echo $country["id"]; ?>"><?php echo $country["country_name"]; ?></option> това ли трябва да променя? value="<?php echo $country["id"];
 9. Здравей и Ч.Н.Г! Успях да се справя с някой неща, а с други не мога. Примерно имам проблем с този код. В момента записва в базата данни ID-то на държавата, а не нейното име.... Благодаря предварително <?php include_once 'config.php'; if(isset($_POST['save'])) { $country = $_POST['country']; $sql = "INSERT INTO location3.countrybd (user_id, country_name) VALUES (1, '$country')"; if (mysqli_query($con, $sql)) { echo "New record created successfully !"; } else { echo "Error: " . $sql . " " . mysqli_error($con); } mysqli_close($con); } ?> <?php namespace Phppot; use Phppot\CountryState; require_once __DIR__ . '/Model/CountryState.php'; $countryState = new CountryState(); $countryResult = $countryState->getAllCountry(); ?> <html> <head> <TITLE>jQuery Dependent DropDown List - Countries and States</TITLE> <head> <link href="./assets/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> <script src="./vendor/jquery/jquery-3.2.1.min.js" type="text/javascript"></script> <script> function getState(val) { $("#loader").show(); $.ajax({ type: "POST", url: "./ajax/get-country-state-ep.php", data:'country_id='+val, success: function(data){ $("#state-list").html(data); $("#loader").hide(); } }); } </script> </head> <body> <div class="frmDronpDown"> <div class="row"> <label>Country:</label><br /> <form method="post" action="process.php"> <select name="country" id="country-list" class="demoInputBox" onChange="getState(this.value);"> <option value="">Select Country</option> <?php foreach ($countryResult as $country) { ?> <option value="<?php echo $country["id"]; ?>"><?php echo $country["country_name"]; ?></option> <?php } ?> </select> </div> <div class="row"> <label>State:</label><br /> <select name="state" id="state-list" class="demoInputBox"> <option value="">Select State</option> </select> <img id="loader" src="./images/loader.gif" /> <input type="submit" name="save" value="submit"> </form> </div> </div> </body> </html>
 10. да. Ако може някакъв примерен код
 11. Здравейте, начинаеща съм в програмирането. Опитвам да направя един уеб проект с готови части от интернет. Системата ще представлява следното: функционалност за регистрация на потребители, всеки ще може да публикува статии и опция за коментари. Намерих един готов скрип за блог система. Опитвам се да я "преработя" така че всеки да може да публикува статии, а не само администратор. Някой може ли да ми обясни как да направя в личния панел на даден потребител да му се извежда списък със всички негови статии? Благодаря предварително!
 12. Не се получава нещо. Лошото при мен е, че бутона на клавиатурата също не действа
 13. Здравейте! Бутона за старт менюто на win10 е неактивно - нито може да се кликне с мишката, нито може да се отвори с бутона на клавиатурата. Някакви идеи защо се получава така?
 14. Повечето въпроси са свързани със кариерното развитие. Иначе естествено, че на въпросите за самооценка никой няма да си напише нещо лошо. Какво да напиша за кариерното развитие при положение, че почти никой не си е сменил мястото за времето от предишната самооценка (миналата година по същото време)
 15. Здравейте, За работата трябва да си напиша самооценка. Изпитвам трудности по няколко причини: - трудно ми е да се самооценявам. За "силните ми страни" бих написала някакви клишета от сорта "екипен играч" и т.н. - работя в производствено предприятие. Въпреки, че изделията които произвеждаме не са прости, като цяло във фирмата няма много на брой позиции. Моето мнение е дори, че голяма част от наличните могат да бъдат заети от почти всеки колега (естествено включително и мен). - на въпросите за кариерното развитие не знам дали става въпрос за кариерното развитие във фирмата или като цяло (особено за дългосрочното). Логично е да напиша нещо което е свързано с нея. - като цяло няма нещо във фирмата което бих работила цял живот. Естествено бих приела (и искам) нещо ново сега в нея. - откакто съм във фирмата само няколко човека са си сменили задълженията (или са допълнили старите операции с нови). - работата ми не е нещо за което съм мечтала, борила, учила много време. Точно напротив. Всеки средностатистически човек може да я върши. Не е като да си готвач. Цел за кариерно развитие - достигане позиции главен готвач или собствен ресторант (примери). Как ще се постигне - повишаване на квалификацията, курсове, стаж и т.н. Но в моя случай е по-трудно да се отговори на тези въпроси. Това са накратко причините поради които ми е трудно. Надявам се да ми помогнете да напиша нещо. Благодаря!
 16. Има напредък. Вече мога да се свържа, но на втория постоянно изписва получаване на ИП адрес.
 17. Мисля, че се получиха нещата! БЛАГОДАРЯ много за помощта!!!
 18. Рутера е нов. В началото tplinklogin.net се зареждаше, но след ръчкания от моя страна спря. След ресет е .
 19. А това е когато свържа двата рутера с кабела: http://prikachi.com/images.php?images/376/9535376r.jpg Когато ги свържа двата рутера с кабела и компютъра е свързан с втория рутер с друг кабел, адреса 192.168.0.1 се зарежда, но за настройките на първия рутер (основния), а не на втория.
 20. Как да видя какво ИП получава? И второ въпрос - да включвам ли и кабела на интернета към рутера?
 21. Не се получава, а в началото нямаше проблем. На рутера пише tplinklogin.net и успявах да заредя този адрес. Отдолу н аиконката за интернета има жълто триъгълниче с удивителен знак.
 22. Не мога да отворя 192.168.0.1 изписва ми "не може да бъде установена връзка". Опитах се да го ресетна, но и това не помогна.
 23. Не знам точно кои настройки трябват, затова направих няколко скрийншота. Лошото е, че в момента не мога да отворя настройките на втория рутер.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...