Премини към съдържанието

Simply Red

Потребител
 • Публикации

  91
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

26 Добра репутация

Всичко за Simply Red

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Здравейте! Първо се извинявам, ако темата не е в правилния раздел. Нов съм тук и не можах да преценя къде да я пусна. Искам да създам херметично пространство в което ще има вакуум. Моля ви за съвети и помощ. Всяка адекватна информация ще ми е от полза. Става дума за херметичен съд (условно казано), на който трябва да му се монтира някакъв микро-вентил или нещо като предпазен клапан за да се изтегля въздуха през него и да се създаде вакуум, но в същото време да не пропусне въздуха да влезе обратно и да задържа вече създадения вакуум. Трябва ми и някаква малка вакуум-помпа с която да изтегля въздуха от обема на съда. Също така ми трябва и информация за минималното налягане и стойности за даден обем за да се каже че той е под вакуум. Как се измерва? В атмосфери или бара, като въздуха ли? Моля за вашата помощ приятели, защото не разбирам тази материя. Трябва ми и малко помощ от майсторите, занимаващи се с хладилна техника или пневматика. Какви вентили са ми необходими? Нужно ми е нещо малко и компактно, но надеждно. Затворения и вакуумиран съд след това ще бъде под постоянен вакуум. Благодаря ви предварително за помощта!
 2. До автора на темата: Аз също имах подобен проблем и дълго се чудех какво да направя и кой тип брави да избера. Предлагам ви 3 варианта: 1. Допълнителна брава GERDA TYTAN ZX с цилиндричен ключ. Самите ключари са ми признавали че досега няма шперцове за нея и не може да се отвори. Има усилена защита срещу взлом и разпробиване. Цена - около 200 лв. (не помня точно колко). https://bravite.com/bg/цена-Брава-Герда/1 2. Патронник Abloy Protec-2 - израелски патронник с уникален дисков механизъм , който може да замени всеки нормален патронник. Досега няма случаи на отваряне със шперц. Усилен срещу взлом и разпробиване. Цена - около 250-270 лв. 3. Електромагнитна брава, НО НЕ от тази за която вие пишете - с елекромагнити, които са близко един до друг, а с щифт/ове влизащи в касата на вратата. Нарича се: електромагнитна брава тип "болт". Има ги из интернет и са от 30 до 60 лв. Търсете такава от тип НОРМАЛНО ЗАТВОРЕНА (при спиране на захранването да си стои затворена с изваден шип/ове). За да си гарантирате отваряне си купете и монтирайте допълнително захранване - акумулаторна батерия. Можете да отключвате такава брава или с чип-четец или дистанционно като при автомобилите. Бравата се купува отделно а модула с управлението също е отделно. Такива брави обикновено издържат минимум 1000 кг натиск.
 3. Мощността на мобилните телефони е около 2-3 Вата. Но не това е опасната за хората стойност. Из интернет мярнах публикации за хора, които са се разболели от рак след като са работили в тази сфера или са живели в близост до антени на мобилни оператори. Когато намеря отново тези публикации ще ти ги споделя тук за да ги видиш и ти и другите. Това че ти не си се разболял е много добра новина за здравето ти, но както има амплитудна модулация освен силата на излъчване на вълните, ватовете и честотата им. Както знаеш не всеки се разболява от рак и не всеки който се разболее от настинка или грип или друга болест непременно умира. Има и такива обаче на които това се случва. Просто пример. Благодаря много. Ценни съвети и много полезна информация. Аз и на половината на половината съм доволен, защото няма да ползвам смартфона за да свалям торенти, да играя тежки онлайн игри или да гледам HD клипове. Ще се ползва само за “Ало, ало“ по Скайп, Вайбър, Уатс ъп и Месинджър. Най-много да се порови майчето из Фейсбук и това е. Отново благодаря за помощта и обективното отношение без излишни подигравки и забележки! Всеки си има собствено мнение. Психиатриите днес може да са пълни с хора именно заради времето в което живеем - поради стреса, поради такива облъчвания и т.н. Всяко време има единици, които мислят изпреварващо и нестандартно за епохата си и затова останалите просто ги смачкват, унищожават, оплюват или затварят в... лудницата. Също така например „учени“ мъже, които много разбирали и имали знания по всичко постъпили и с Николай Коперник и Галилео Галилей навремето.... И вие си имате своето утвърдено мнение, което аз по никакъв начин няма да се измъча да променям, а и не виждам смисъл.
 4. Извинявай! Много съжалявам! Оня ден просто забравих за тези важни неща. По-нагоре вече писах какъв е модела на рутера, марката и модела на телефона ми и версията на Андроида. Естествено, че колкото са по-малко толкова е по-добре за здравето ни. Много хора обаче си връзват безгрижно устройствата и въбоще даже и не подозират, че има някаква опасност. Или ако са чули - не вярват. Проблема със съседите ако живеем в блок си е наистина сериозен. Ами има няколко решения и аз за себе си вече намерих и избрах едно от тях. Като цяло доколкото четох има два вида материали - абсорбиращи и рефлектиращи вълните. Абсорбиращите и по-екзотични, като например въглеродните влакна са доста скъпи засега. Като рефлектиращи са подходящи всички плътни и високопроводими метали - алуминий, мед, злато, графит и т.н. Алуминево фолио е най-евтино като решение. За съжаление продаваните в магазините домакински фолиа имат малки дупчици, а и са по-нежни и тънки и могат лесно да се скъсат при монтажа. Не са подходящи и поради факта, че не могат да пропускат водните пари, което може да стане проблем при изолиране на стени където ще се готви или суши пране (тераса, сушилня и т.н.). Предимство на алуминевото фолио обаче е че връща и инфрачервените вълни и по такъв начин действа като рефлектор на топлината, като й пречи да се излъчва навън към съседите или външната среда. Подходящо е за монтиране в подове и евентуално тавани. Металните мрежи за екраниране са друг метод, но са доста скъпи. Това са специални медни или медни никелирани и т.н. мрежи с много малки дупки. Има такива и за прозорците монтирани в самозалепващи се прозрачни фолиа. Те обаче са много по-фини и с микро нишки. Като трето решение има специални плочи срещу електросмог на Knauf - Lavita. Не ги знам, но така прочетох. Аз избрах четвъртото решение - намерих компания, която произвежда боя с графен. Това е изключително нов и навлизащ едва в последните продукт. За него ми изпратиха от няколко компании - от Германия, Португалия, Англия и САЩ спецификации. Цените са различни - в една от компаниите една кутия от 4 литра е около 100 лв., а в друга 1 литър е 200 евро. Има сертификат и тестове при които осигурява добра защита при нискочестотни и високочестотни вълни (до 10-15 Гигахерца). Одобрена е за приложение в лаборатории по електроника и по физика, болници, радиооборудване, кули на летища, радарни установки, военно оборудване и съоръжения и т.н. Дишаща е и върху нея може да се нанесе друга боя. Предимството на екранирането по този начин е, че става лесно и бързо. Може да се изпълни и от неспециалист. Прочетох, че за периодично на натрупания заряд от високочестотни полета се налага на всеки 20-25 кв. метра към екраниращата конструкция да се монтира и меден проводник и той да се заземи. Друг вариант е да се ползва линейно отвеждане чрез поставяне на алуминиева или медна пластина в долната част по дължина на цялата изолирана площ и на всеки 10 линейни метра да се монтира заземяващ проводник.
 5. Редактирам си отново поста защото не можах и опцията вече е деактивирана: Рутерите ми са сменяни досега поне няколко пъти. Преди години бях към Близу, а сега съм към А1. Рутера ми е на А1 какъвто явно си слагат стандартно. Не съм го погледнал какъв модел е. Сега го видях - Technicolor - 3928S. Ползвам го сравнително отскоро - около 5-6 месеца. Не съм му пипал никакви настройки, само му смених служебната парола. Не знам на кой канал излъчва сигнала в момента - нали са от 1 до 12-13 канарала. Не ползвам често смартфоните си вкъщи, защото си имам компютър, но майка ми си говори с нейни приятелки понякога - по Вайбъра и Уатс ъп. Заради нея искам да свържа телефона й с интернет. На мен също ми трябва понякога, но не ми е жизнено необходимо. Общо взето за мен в момента е важно да свържа телефона с интернет, ако е възможно. И рутера и антената от съседния блок са еднакво вредни. Едното ме облъчва съвсем отблизо 365 денонощия, така че вероятно рутера ми е по-вреден, затова го спрях веднага и минах на кабел. След спиране на рутера - дали е внушение или не, но забелязах и в себе си и в нашите видими подобрения в съня, в здравословното състояние и в настроението. Внимателно наблюдавам и отбелязвам всичко това. Опитвам се да съм обективен в преценката си и изключвам други фактори, които евентуално биха повлияли на тези неща. Намали се и напрежението помежду ни и споровете. Близките антени на мобилния оператор обаче също са ми проблем. Ще търся екраниращи фолиа за прозорците, а при санирането на блока ни (съвсем скоро) ще монтирам екранираща мрежа откъм антените и ще пусна заземяващ проводник до земята под изолацията. Доколкото разбрах се монтира такъв проводник на всеки 20-25 кв. метра . Само да добавя, че преди да пусна темата тук писах на няколко компании в Германия, Холандия, САЩ и Англия, занимаващи се с тези неща - изолиране на електромагнитни полета. Питах ги за консултация и всичките те ми отговориха, че това са сериозни неща, които наистина могат да увредят здравето. Те нито ми се подиграваха нито ме приеха с насмешка. Писах и на няколко института и агенции в чужбина. Един от тях е в Германия и е нещо като федерална служба за защита от такива облъчвания. Те също ми приеха много сериозно и въобще не ми се подиграваха. Така че това е тема, която вече е започнала да се дискутира, но за съжаление все още е в началото си и само в тесен кръг от учени и физици... При нас тази тема е абсолютно непозната и не й е дошло времето. А дотогава хората ще си се разболяват по-често (по-слабите индивиди) и ще се чудят защо съня им, имунната им система и какво ли още не функционират лошо... Повдигнах завесата на нещо, което вероятно още не му е дошло времето у нас... Може би още не сме назрели за него и като мислене и като подготвеност. Кибер сигурността с кабел също е много по-сериозна. Ами така е - да. Жичен телефон. Но за момента нямам такъв, който да може да сърфира и в интернет. Затова искам да вържа съществуващия ми телефон към интернет. Това е. Глобалния ми проблем са три неща : 1. Моя собствен рутер. Решение: Изключих опцията му за Wi-Fi и минах на кабел. 2. Излъчванията на съседните рутери от околните жилища (има доста и със силен сигнал). Решение: Потърсих и изчетох доста информация и ще закупя специална боя с графитни микрочастици от Германия. Тя е сертифицирана за болници, лаборатории, изолиране на радари, летища и военна техника... Успешно блокира сигнала от рутери и намалява проникването на сигнала от мобилни клетки. Скъпа е, но така са тези неща. Ще боядисам стените и тавана с нея, а после върху нея може да се нанесе друга финишна боя.. На пода под ламината ще сложа алуминево фолио. Спрях се на такава боя, защото другите решения са скъпи и нямат търсените от мен свойства. Изолирането с алуминиево фолио на цялото ми жилище е непрактично - стените няма да могат да дишат. Мрежите за екраниране пък са много скъпи. 3. Облъчването от близките антени на мобилния оператор. Решение: Ще изчакам и при санирането на блока ни ще монтирам откъм страната на антените, под изолацията, екранираща метална мрежа със заземителни проводници до земята. За прозорците има специални прозрачни фолиа или микромрежи, които ако се налага ще свържа с металните греди в ПВЦ рамките и оттам към мрежата отвън. Това е..
 6. Ами напоследък все повече учени надават глас в подкрепа на мнението, че електромагнитните полета особено от мобилните апарати (и други уреди) могат да са вредни за хората. Това обаче в нашата страна още не е навлязло като информация защото дори на Запад това все още е дискусионна тема и ще изминат много години докато нещата дойдат до нас и то до учените ни, та камо ли до обикновените хора... Дотогава скептиците и невярващите ще си останат повече. То и за тиганите с тефлоново покритие вече има достатъчно данни, че са вредни и канцерогенни, но в магазините ни продължават да се продават, което си е масово и умишлено убийство. Няма наказани и никой даже и не търси наказание или отговорност. И хората си ги купуват ли купуват... Не можеш да се бориш с невежеството им в такъв случай. Така е и в много останали случаи. Един приятел пиеше и вода за уста Listerin, която често се рекламира по медиите. После се чудеше защо му изпопадаха зъбите, въпреки че си ги миеше и поддържаше. Казах му, че съдържа отровни вещества, като натриев бензоат и че въобще си е чиста течна отрова, но той не ми повярва... Това, че днес сме се отучили да подлагаме на алтернативен поглед всичко и да не се доверяваме сляпо на всичко само защото веднъж така е установено, е нашия най-голям препъни камък. Рутерите ми са сменяни досега поне няколко пъти. Преди години бях към Близу, а сега съм към А1. Рутера ми е на А1 какъвто явно си слагат стандартно. Не съм го погледнал какъв модел е. Сега го видях - Technicolor - 3928S. Ползвам го сравнително отскоро - около 5-6 месеца. Не съм му пипал никакви настройки, само му смених служебната парола. Не знам на кой канал излъчва сигнала в момента - нали са от 1 до 12-13 канарала. Не ползвам често смартфоните си вкъщи защото си имам компютър, но майка ми си говори с нейни приятелки понякога - по Вайбъра и Уатс ъп. Заради нея искам да свържа телефона й с интернет. На мен също ми трябва понякога, но не ми е жизнено необходимо. Само да добавя, че преди да пусна темата тук писах на няколко компании в Германия, Холандия, САЩ и Англия, занимаващи се с тези неща - изолиране на електромагнитни полета. Питах ги за консултация и всичките те ми отговориха, че това са сериозни неща, които наистина могат да увредят здравето. Те нито ми се подиграваха нито ме приеха с насмешка. Писах и на няколко института и агенции в чужбина. Един от тях е в Германия и е нещо като федерална служба за защита от такива облъчвания. Те също ми приеха много сериозно и въобще не ми се подиграваха. Така че това е тема, която вече е започнала да се дискутира, но за съжаление все още е в началото си и само в тесен кръг от учени и физици... При нас тази тема е абсолютно непозната и не й е дошло времето. А дотогава хората ще си се разболяват по-често (по-слабите индивиди) и ще се чудят защо съня им, имунната им система и какво ли още не функционират лошо... Повдигнах завесата на нещо, което вероятно още не му е дошло времето у нас... Може би още не сме назрели за него и като мислене и като подготвеност.
 7. Майка ми ходи на лекар, прави си и скенер, кръвни изследвания, електрокардиограма, всичко... Всичко е наред с нея или поне така показват изследванията. Не приема и силни лекарства, няма хронични заболявания. Аз също. Не е от това. Даа...Един пример встрани от темата: “И идва време“ - водим по ракови заболявания, сърдечни заболявания, инсулти и инфаркти... И все още и още хора никак ама никак не се замислят защо ли и какви са факторите предизвикващи това. Приемаме го като нещо естествено и може би логично... Отучили сме се да мислим и търсим причините, да дискутираме, да се отнасяме критично и да не се задоволяваме с привидните обяснения. Така е днес. Приемаме нещо защото са ни казали че е така. И точка. Не подлежи вече на преразглеждане или критичен анализ. Просто точка, защото така са ни казали други или защото така сме го приели ние самите. Същото както виждам е и сега. Повечето от вас въобще се отнасят с насмешка, пренебрежение или недоверие към това което ви попитах. Няма лошо, защото трябва да има и такива мнения. Но понякога на човек му трябва бърз отговор, а не безкрайна дискусия и впускане в обяснения и уморителни неплодотворни спорове. Просто понякога са нужни бързи решения или компетентни съвети. Виждам, че само няколко човека ми дадоха желаната информация. Забравих да спомена, че единия ми телефон е Lenovo P70-A с Андроид 4.4.4. Номер на версията P70-A_S129_150320_16G_ROW. Другия ми телефон е Huawei GRA-L09, версия GRA-L09_C150B390 с Андроид 6.0.1 Marshmallow. Попитах в магазините в моя град, купих и изпробвах няколко устройства, но нищо не проработи. Здравето на майка ми наистина ме обезпокои напоследък и съвсем не е смешно. Правихме изследвания, ходихме по лекари - всичко се оказа наред. След като изключих функцията за Wi-Fi на рутера тя веднага се подобри и вече казва че й е по-добре, спи по-дълбоко и по-спокойно. Аз също. За всеки случай писах на Huawei България и Lenovo България за съвет и помощ какви адаптери са съвместими с моите телефони. Ще продължа да опитвам и ако успея да намеря и свържа някакъв адаптер с телефоните ще ви пиша тук. Просто като информация и за другите. На тези които ми помогнаха със своите съвети - Благодаря ви приятели!
 8. Отивам да върна в магазина това дето купих. Ще потърся да поръчам този адаптер, който ми препоръчахте ти и Dark Edge. Андроида на едното ми устройство е 6-ца. Ще видя точно каква версия. Ако трябва ще преинсталирам с нова. Конкретен съвет: Моля те изгледай споделения клип, прочети и споделения текстов файл по-горе, прочети и в интернет някои статии и после нека пак поговорим. Просто ние не виждаме и не усещаме веднага всичко.... Но то си е там и си действа. Колкото и да му се смеем и да го отричаме. Прочетете малко повече по темата, моля ви всички. Подигравката не ми помага в случая. Не съм луд и не съм истеричен. И аз не вярвах докато не видях как майка ми залиташе през тия месеци и се чудех от какво е главоболието ни.... Лично мнение. Не се обиждайте.
 9. Ето едно видео да видите за какво ви говоря и да не ми се присмивате....
 10. Благодаря ти! Вярно че и аз бях мярнал нещо подобно по чуждите форуми. Там също бяха се интересували по точно тази тема но не зная добре английски и затова не им разбрах всичко. Ама се споменаваше ето това OTG LAN адаптер... Все пак не искам да истеризираме. Конкретно вкъщи искам да не ми пържат мозъка като пуйка...
 11. Споделям част от събраните статии по повод опасностите от електромагнитната радиация и изграждането на бъдещата 5G мрежа за който му е интересно да чете... Файла е във формат PDF и понеже е малко по-голям не можах да го кача във форума. https://drive.google.com/file/d/1SkRLSKV18dn1HILsRzAOw9vttai7P-9l/view
 12. Е то така погледнато наистина си е шаш и паника. Ха ха...Но, сериозно - няма начин да не може да се намали излъчването. Мисля по въпроса. Интересно ми е дали може все пак да вържа смартфон към кабелен интернет.... Ами да ти кажа честно точно тези дни и аз това се опитвах да разбера. Дали е възможно да спра и тези облъчвания от съседите. Оказва се че може. Ще е скъпо но може. Има два варианта - специални мрежи и един нов който намерих - специална боя с графитни частици. Даже намерих една компания в Германия, която прави такава боя и вероятно ще си поръчам. Предпазва и блокира сигнала от рутери. Намалява и проникването на вълните отвън - от мобилни клетки. Четох им спецификациите. Много е добра. Благодаря много!! Ще го пробвам това. П.П.: Това видях че е съвместимо с Уиндоус ОС, а аз съм с Андроид...
 13. То на чужд гръб и сто тояги са малко. А между другото съседката почина от рак на дебелото черво миналата година. На 33 година беше. А пък комшийката отдолу оня де казала на майка ми , че е също са й открили рак на дебелото черво. Вече не знам какво да правим... Факт е обаче че не си внушавам и дори и само нашия рутер като спряхме веднага спим по-добре и по-дълбоко и не се будим вече нощем. Въпрос - как да кача файла със статиите? Тук директно не мога защото е 2.7 Мегабайта а има някакво ограничение до 1.67 Мегабайта? Може ли да се сподели от някакъв друг източник/сайт?
 14. Извинявам се. Имах предвид, че няма да е с безжичен интернет. Мобилните данни могат да се включват или изключват допълнително от специален бутон както ви е известно. На мен ми трябва интернет на телефоните, но както казах да не е безжичен (Wi-Fi). Телефона ми стои далеч от мен - поне на 1.5 метра и даже мога да го сложа в кутия с фолио (вече си направих и такава от кашон и фолио). За жилището ми сега чета и мисля. Това е отделна тема. Проблема е в свързването на телефоните с интернет. Ами благодаря и за този отговор. Предполагам че няма значение от модела, но ми казаха, че все пак на някои версии Андроид няма да тръгне току-така. Така съм чул. А глобално не се занимавам с глупости, защото вече си има и клон в медицината - най-новия и се нарича електрическа хиперчувствителност (EHS) която някои хора развиват вследствие на ежедневно и прекомерно облъчване с електромагнитна радиация (която си е вид микровълни и се е ползвала първо от военните). Ще кача тук един файл със събрани статии и дано модераторите не ми се карат. Ще ви пусна и линк към видеа за да видите какво имам предвид. Проблема си е сериозен и в момента набира популярност, но само в научните среди в чужбина. Във Франция например и в някои други държави вече са започнали да премахват Wi-Fi мрежите от училища и детски градини. Това че ние не виждаме нещото не означава че това нещо не ни уврежда здравето и не ни убива тихичко и полека. Не е случайно че зачестяват случаите на внезапен рак. Може да е комбинация и от храненето и от точно това - облъчвания от мобилни и рутерни мрежи. За който му е смешно и несериозно не му пожелавам да изпита това което ние изпитахме вкъщи. Сега, откакто си изключих безжичния нет на скапания рутер, вкъщи се чувстваме много по-добре. Това е.
 15. Относно жилището ми - решил съм да си изолирам жилището с графитна боя или специална мрежа. Да, зная за Фарадеевия кафез и сега точно чета в интернет за тези мерки. Но няма как да се лиша от телефоните си. Поне от един имам нужда - но няма да е с безжична връзка. Абсолютно не зная! Точно затова искам от всички вас мнение тук. Може ли да попитам админите и модераторите дали ми е позволено да кача един PDF файл тук със статии относно информация за електромагнитната опасност от мобилните и безжичните мрежи?? Ще ми се карат ли? Това са събрани и полезни статии... Освен това да добавя че майка ми ужасно я болеше главата идаже започна да залита... Мислех да я водим на лекари... Бях се изплашил доста. Сега след преминаването ни вкъщи на кабел, сподели, че се чувства отлично. И аз спя като заклан и непробудно нощем. Преди всички бяхме като сомнамбули и ни болеше главата. П.П.: Срещу нас на около 70-80 метра има 4-5 антени на мобилен оператор, та проблема ми е и отвън... Сега си блъскам и чета какво да правя и по този въпрос... Стените трябва също да се изолират с нещо. Четох в нета за специални бои с графит или метални мрежи, които обаче трябва да се заземят. За прозорците има специално фолио.... Но дайте съвет как да вържа телефоните първо...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...