Премини към съдържанието

Radoslav Shumanov

Потребител
  • Публикации

    6
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Постижения на Radoslav Shumanov

Начинаещ

Начинаещ (1/21)

  • Първа публикация
  • Разговор за начинаещи
  • Първа седмица
  • Месец по-късно
  • Една година във форума

Нови значки

2

Репутация

  1. Ъпдейт, Както бях написал след като няколко дни сам се мъчих да намеря причината/проблема си занесох пс-то в серивза тъй като всичко ми е в гаранция. Последната новина от тях е ,че проблема бил локализиран и било захранването "клякало под товар" и се чака ново такова да се замени.
  2. готово Прикачени снимки : https://ibb.co/QNgJtFc https://ibb.co/6DfBPMk
  3. Привет и благодаря за отговорите, Ще опитам тук да дам малко информация за всички питания. Raze - Тест от prime95 за товара на процесора го направих 90 градуса вдига което може би е високо ама то май стоковия вентилатор на амд не е бог знае какво. Питането за вентилатори говорим за видео картата ,че седяха на 100 % преди да я пратя в сервиза - сега след като ми я върнаха със статус тествана на 2 дъна и не виждат проблем - всички вентилатори работят както трябва седят си idle до известна темепратура след това се включват като падне лоада си намаляват оборотите и всичко с тях мисля е наред. Отностно тези файловете тип логове които поиска не намирам нищо на тези пътища на C:\Windows\LiveKernelReports\ имам само някакъв dmp USBHUB3.dmp в C:\Windows\Minidump нямам такава папка minidump Или файлове с такова раширение - довечера ако имам време ще потърся пак Safe mode пусках 30 тина мин всичко е нормално, но там знаеш немога да пусна нещо бог знае какво за да натоваря Цър-Вул Пуснах човече в safe mode 30 тина мин разцъквах нищо не стана ,но все пак и там немога да пусна игрите за да натоваря пс-то pepy86 HWifno - свалих споменатата програма и снимката е качена, цъкнах горе sensors , пуснах prime95 тест на процесора и съм качил 1-2 мин логинг файлче с данните от сензорите - поне това ми беше идеята дано можете да го разчетете MS afterburner я нямам в момента преди да пусна темата съм преинсталирал целия windows - имам само дота 2 и стандартни настойки на драйверите и нищо повече. под нулиране на биоса незнам какво имаш предвид но всичко е на default. И последно да преди да преинсталирам стария драйве го бях махнал с DDU уж да изчисти всичко както трябва / след инсталацията на новия пак си имаше ядовете. @Уточнение в нито 1 момент не съм пробвал да overclock или нещо подобно нито видеокарта нито нищо , до преди месец и нещо всичко работеше ок ,но явно нещо е дало фира някъде и борбата е да откриеме какво и евентуално в сервиза да ми го оправят, в сряда ще им звънна да ги питам кога е удобно да занеса пс-то ако можеш до тогава нещо по детайлно да видите като евентуален проблем ще е добре , че във Вали като носих видео картата човека ме разпитваше все едно иска аз да му дам целия troubleshoot на проблема . sensors_only.CSV Прикачени снимки : https://ibb.co/QNgJtFc https://ibb.co/6DfBPMk
  4. Здравейте, От около месец и половина имам проблем с пс-то което е със следните параметри Кутия -cooler master H500m Дъно - Gigabyte x570 Elite Захранване - cooler master MWE gold 750 W Видео - Gigabyte rtx 2070 super gaminc oc 8gb Процесор - AMD ryzer 3800x Рам - kingstron hyperX 2xgb DDR4 kingston ssd и баракуда 2 ТБ диск Монитор Dell на 2к резолюция Описание на проблема Драмата започва една сутрин с пускане на игра dirt2 след около 3-4 минути почвам да чувам силен шум от вентилатори , спирам играта шума продължава. Рестартирам След това повтарям упражнението пак същото, вече съм подготвен следя температурите със CPUID програмата и съм до кутията всичко ми изглежда нормално, само дето на видеото 2 от перките въртят здраво 3 -тата изобщо не върти. - Преди това изобщо не съм обърнал внимания помня ,че до определни градуси и 3 те перки си седяха така но след това се пускаха. Установявам че дори и да спра играта и да си седи така пс-то оборотите не падат. - след рестарт всичко е нормално. Инсталирам MSI afterburer ,знам че от там имаше настройки на оборотите да си поиграя с тях,установявам, че не ми дава да ги менажирам изобщо. Чета в нета мнения и съвети - ъпдейтвам биос до последната версия , пълно премахване на видео драйвърите и инсталиране на чисто с последният официалнен от нвидиа за картата , от nvidia control panela Потвърждавам че на опцията Power managment mode съм на adaptive - четох някъде че това било проблема. Нищо не помага - звъня в сервиза на Вали имам си гаранция, нося картата със горното описание на проблема след 2 седмици ми я връщат,че картата е тествана на 2 различни дъна и нямало проблем. Слагам я вкъщи пускам веднага някоя игра /дота2 / забелязвам че всичко изглежда наред след няколко минути натоварване 3 те перки въртят от MSI afterburner вече мога ръчно да си контролирам вентилаторите на картата пускам ги на 100% на 50 % всичко е ток вентилаторите възприемат каквото им подам като обороти (викам си тези нещо са пипнали и са оправили нещата, живи и здрави - предположих че ъпдейтнали firmware На картата или нещо такова ) За жалост на следващия ден почва новата драма случайни забивания на пс-то по време на дота/дирт2 ,че дори и 1-2 пъти ей така докато си гледам клипчета, със грешка която тълкувам като загуба на сигнала между монитора и видео картата. Чува се локо пукане от колонките пс-то уж забива,черен екран, монитора изписва загуба на сигнала ,но вентилаторите в кутията, процесор всичко работи - рестарт копчето не става трябва от Power butona да рестартирам. Да спестя няколко реда обяснения - пусках тестова със FurMark на видеото и процесора - всичко излгежда наред Тествах и рам-а със MemTest86 след около 3 часа 0 грешки. Сега последно преинсталирах пс-то качих на бързо steam-dota2 и пак след 10 мин игра заби отново и реших да разпитам малко. Моля някой ако се с срещал с подобен проблем или има идея какво може да е дефектното да сподели. Плана ми е следващата седмица да се обадя пак във Вали и да им занеса целият компютър -тък като всичко е в гаранция да си го гледат, но искам ако мога да имам повече информация да ги насоча детайлно или ако е нещо софтуерно да си го оправя сам. Оставям 1 картинка от HW monitora докато върви тест на видеото да погледнете температурите но мисля че уж са в норми. https://ibb.co/x7JjxjG - линк за картинката ,че тук май не се вижда добре Благодаря предварително.
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване