Премини към съдържанието

delcheva_b

Потребител
 • Публикации

  10
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

Всичко за delcheva_b

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Здравейте! Може ли да ми обясните къде са проблемите? Както обясних в началото, тази задача ни е дадена от госпожата по физика, за подготовка за контролно. Решението също е нейно. Обяснението беше в следния ред: 1. F=m.a 2.V =а.t 3. S= at2/2 4.Тогава а=V2/2s 5. Следва F = [mV2]/2s .
 2. Решението: Снарядът се движи равноускорително в дулото на оръдието и то без начална скорост. и тогава F = [mV2]/2s .
 3. Предполагам, че това с интегралите не е за мен. Все пак благодаря, опитите за помощ. Не мога да напиша на преподаветлката ни по физика, че ни е задала некоректна задача/това не е първия ѝ път в който ни дава такива "завъртяни" задачи/. Поне не се чуствам толкова тъпа, колкото преди 3 часа. В случай, че ви е любопитно, ако утре коменираме решението, ще ви го напиша..☺️
 4. Това е задача свързна с преговор съдържащ теми от Част Механика: Мех.движение; Скорост и ускорение; Равнозакъснително и равноускорително движение; Принципи на механиката; Сила на триене; Равновесие на телата; Работа и мощност; Кинетична и потенциална енергия и Закон за запазване на енергията. И Постващият съвсем чинно е копирал и пейстнал условието на задачата. Няма уговорки и предисловия, изпратена ни е писмено, като съобщение в Messenger, като една от зaдачите за домашна работа.
 5. Съжалявам за "некоректното" задаване, но така ни е поставена от преподавателката ни по физика.. т.е.. нямам повече информация.
 6. Снаряд с маса 15 кг.е изстрелян от дуло на оръдие със скорост 600 м/сек. Колко е средната скорост с която барутните гозове действат на снаряда ,ако дължината на дулото е 1,8 м.?
 7. Това не се въпроси от класното, а такива от разни тестове с които "тренирам" , а ваканцията е далече... и между другото, от какъв вид са глаголите:придобивам, зарадвам се, разнообразявам - несв., св., несв.?
 8. Естествено! Много благодаря! Изобщо не проверих за членуването, привиждаха ми се грешки свързани със залога.
 9. Моля, за помощ за следните въпроси: 1. В кое изречение НЯМА граматична грешка? И защо останалите са грешни? А) Селските къщи бяха затрупани от падащият сняг. Б) Беше извърнала лице и само профилът ù се виждаше. В) Босия му крак се подаваше изпод натрупаните завивки. Г) Вече цяла седмица врага го търси под дърво и камък. …./ 2. В кое изречение има граматична грешка? И защо? А) Тук доларът не се признава за платежно средство. Б) Законът за плоския данък беше приет от парламента с голямо мнозинство. В) През изкъртената врата се показа въоръжения до зъби терорист. Г) Не виждаш ли, че нашият план пропада заради теб!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...