Премини към съдържанието

Lord Snipe

Потребител
 • Публикации

  10
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за Lord Snipe

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Заедно проверихме, в упътването е оказано пе отдясно и отляво трябва да има по 1 см разстояние, за този модел конкретно. Проблема беше арката която връщаше въздуха обратно. Настройте вентилатора на макс мощност, настройте струята да обдухва на около 40-60 градуса(напред), температурата на 24-28 градуса в режим отопление и всичйо е точно.
 2. Да, променете изходящата струя да избухва напред не надолу. Настройте го на 24 градуса в режим отопление и постепенно увеличавайте до 27-28. При мен има разминаване от около 2 градуса. Работи нормално след диагностика от екип на LG.
 3. Дистанционното, в случая беше настроено за проба дали ще има разлика. Знам кой режим какво прави и как изглежда иконката му. Направих настройка за посоката на струята, да излиза диагонално към центъра на стаята за да не рикушира толкова от арката. Не знам как прецени че възможностите на климатика са скромни. Тежестта на външното тяло не е от показателите дали е мощен или не. BTU-то е определящо дали ще е 9ка или др. И това не е кухния а ежедневна. 😕 А всики хейтъри на wi-fi контрола. Аз държа да има, ако може и ютията ми да има. :)) Отдалечения достъп и полезните отчети за консумация и други са си голям плюс. Благодаря за коментарите, радвам се че така бързо ми дадохте необходимата насока. Имам координати на монтажниците, директно към тях ще се обърна, след това към LG. Блаходаря на всички!
 4. Не си на ясно със цени и марки в момента предполагам. Цената е двойна та и отгоре от други 12ки. И LG да наричаме боклук.. Easy Boy.. Easy...
 5. Полезна информация, благодаря. Пробвах да следя консумацията на джет мода, скача до 1.5kW. Това означава, че проблема, както подозирах е в разположението на климатика и следователно се получава смущение на топлинния сензор. В случая, трябва да търся гаранционна помощ от LG или да се свържа със монтажниците?
 6. Проверих многократно, знам как се активират всички режими и екстри. Всичко е изключено, режим отопление е активен. Страх ме е да пусна режим автоматичен, понеже сензора за топлина на климатика показва по-високи градуси от реалните в стаята. Когато стаята се затопли с 4-5 градуса, сензорът отчита около 8-9 и постепенно разликата на реалната стайна температура и тази която климатикът усеща чрез сензора става постепенно по-голяма. *Предполагам, че монтажниците не са предвидили къде точно е топлинният сензор при самия монтаж. Понеже имаме арка разделяща, като малка колона, която според мен връща и кара въздуха да циркулира по-концентрирано точно при сензора. Снимка: Задам ли 23-24 градуса на автоматичен режим, започва да духа студено. Задам ли 23-24 градуса в режим отопление, вдига плоскостта която насочва въздушната струя(притваря се) и преустановява работа. Едва ли не заспива, доволен че температурата е постигната. Разбирам от приложението, какво усеща климатикът като температура. *На снимката отчита 29 градуса, а стайния термометър и този който е вграден в дистанционното на климатика(ел.) показват 18 градуса. (11 градуса разминаване) Всички ненужни фунции/екстри са изключени. Направих ресет преди 2 дни. Ефект няма. Опитвам това в момента. Много благодаря за отделеното време!
 7. Благодаря за изчерпателната информация. Включен е на режим отопление. Зададена е целева температура 30 градуса. Вчера работи цял ден, вечерта също. Вечерта ефекта беше меко казано незадоволителен. Вътрешна температура 16 градуса, при зададена целва 30 градуса. Наистина един конвектор 1.5kW нисък клас се справя по-добре от климатика. Не мисля че LG е посредствена марка, също не смятам 1200 лева за ниска цена на климатик 12-ка. *Проблема според мен е, че сензора който отчита температурата в стаята(вграден във вътрешното тяло) показва голямо разминаване от реалната стайна температура. Заблуждава климатика, че е постигнал целевата температура. Примерно: Целева температура: 30 градуса Сензора на климатика отчита: ~28 градуса Реална стайна температура: 18 градуса Разлика от 10 градуса! Това според мен, казва на климатика да спре да помпа, защото почти е достигнал желаната температура в стаята. Все пак, ще съм благодарен на некомпетентен съвет. Как да процедирам от тук на сетне, трябва да отстраня проблема. Разбирам и не подценявам проблема със топлозагубите. Не мога на веднъж да променя всичко за жалост. Изолацията догодина. Дограмата е чудесна, нова и добре инсталирана. Стаята е буквално херметически затворена. При рязко дърпане на вратата се усеща вакуум. Да оставим на страна изолацията, нека харчи повече, но да отоплява. Надявам се, че не е нормално 12ка климатик с тези параметри(прикачвам снимка ) да не се справя със затопляне на 17 кв.метра, а конвектор нисък клас 1.5kW да успява... При положение, че климатикът е висок клас, а не посредствен. Разбирам, че има много по-добри и скъпи, но отново LG с тези показатели се класира във високия клас и за мен е напълно неприемливо. Модел: Климатик LG PC12SQ.NSJ/PC12SQ.UA3 Закупен от Зора.БГ.
 8. 0.5 вата консумира при 16 градуса стайна температура (настроен да достигне 30 градуса) , външната е около 2. За жалост не знам как да проверя колко куб.м. въздух циркулира за час. Не съм сигурен, че мога да дам някаква стойност изобщо, понеже това се определя от вентилатора основно, а той е на автоматичен режим. Също нямам индикатор за стойност на температурата на изходящата струя - топъл въздух. И да, не е нормално миналата зима да успея да загрея стаята със конвектор 1.5kW на Crown - 40 лева, а със климатик за 1200 да не успявам. (Който е предназначен за по-големи помещения и със макс. мощност 4kW за отопление) 🙂
 9. Здравейте, Имам проблем с отоплението на стая в къща около 17кв.м. с ПВЦ дограма и без изолация. Климатикът на LG е закупен преди около 5 месеца, казаха, че е с новия фреон и е много надежден и икономичен. Wi-Fi контрол и всякакви отчети за консумация и други. Въпреки всички екстри и не малката цена - 1200 лева, не успява да затопли стаята. При зададена температура 30 градуса, в стаята след продължителна работа на климатика (около 7 часа) съм измервал стайна температура от едва 16 градуса при външна температура от 2-3 градуса. *Трябва да наблегна на факта, че помещението-стаята не е изолирана, става въпрос за къща - втори етаж. Нито една от съседните стаи не се отоплява, съответно стените са студени(тавана и пода включително). Стаята е с 2 външни стени. За мен НЕ е нормално, климатикът да не успява да загрее стаята поне до 24-25 градуса, при положение че мощността на отопление е 4kW/h и този климатик е предназначен и за помещения доста по големи от 17 кв. метра. (22~24) Всякакви мнения ще са ми от полза, Благодаря предварително!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...