Премини към съдържанието

mariyanpcwork

Потребител
  • Публикации

    6
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Всичко публикувано от mariyanpcwork

  1. Здравейте, Темата е стара, но последните дни намерих време и разбрах от какво е проблема - Охладителя на процесора не прави добра връзка с процесора. Смених термо пастата. Не знам дали е имало някакво подобрение от нея. Гледам в биос-а сега температура е 80-81° , а с програмата CoreTemp - 3-те ядра не стигат максимума, но едното ядро Core #0 отива на максимума. Само той редовно от нормална температура се качва на макс и обратно. Какво значи това? Процесорът ми е Core Q6600, какъв вентилатор за него трябва да взема? Сокета е 775.
  2. Пробвах да стартирам компютъра без видео картата, обаче и така не се оправи. Извадих процесора и видях, че термо пастата се е напукала и не е гладка навсякъде, обаче още лепеше на места ( Пастата е сменяна последно преди около 4-5 години, на колко време долу-горе трябва да се сменя? Или трябва да се следи температурата на процесора, и ако видим нещо необичайно тогава да се гледа евентуално? ). На охладителя също имаше, дори по-малко. Мисля, следващите дни да взема термо паста, и да му сложа да видя дали ще се оправи. Като пуснах компютъра този път започна да показва температурата на процесора от 30 градуса и стигна до 59 и изгасна отново. @Jorge Едното краче на щипката не е право както трябва, а настрани. Сещам се, че преди пак беше така и вървеше, но както казваш, ако не прави добър контакт може и това да оказва голямо влияние.
  3. Огледах дъното, и по мое мнение не виждам да има подути кондензатори. Може и да греша, разбира се. Възможно ли е някой от тях да не върши работа, а да не е деформирал? Дали пък процесора не прави проблема, тъй като отдавна не му е сменяна термо пастата и да се нагрява, въпреки, че в спецификациите пише, че при над 70 градуса компютъра изключвал? Нормално ли е като тръгне на 36 градуса примерно и след това толкова бързо да покачва до 50-60 градуса в рамките на 15-25 секунди? Благодаря на всеки, отзовал се!
  4. Ще извадя видео картата по-късно и ще пиша дали се е оправил проблемът. Иначе и видео картата и процесора имат вентилатори. Където има вентилатори всички се въртят.
  5. Не успява да зареди ОС. Включва се и показва, че диагносцира компютъра и до там. През биоса видях температурата на процесора. Първият път като е студен компютъра работи около 1-2 минути, но след това като изключи, ако го включва отново веднага след 10 секунди изгасва. В началото температурата на процесора показва, че е 34 градуса. След това веднага започва да качва до 59 и гасне. Има видео карта, Nvidia Gt640, не съм и гледал температурата. Може ли през биос?
  6. Здравейте, Старият ми компютър не беше пускан от около година някъде, и преди няколко дни реших да го пусна, но се натъкнах на проблем. Проблемът е, че като го включа и минават около 20-30 секунди и се изключва сам. След това, ако реша да го пусна отново при всеки втори опит за 5-10 секунди работи и се изключва отново. Гледах му температурите в bios-a и ми направи впечатление, че температурата на процесора започват от 34 градуса и се покачва до 53-59 градуса и тогава изключва компютъра. Част от характеристиките на компютъра са: Процесор- Intel Core E6600 2.4GHz Дъно - AsRock G41W - VS3 Захранване - Atx - S500 500W Гледах да няма някъде изваден кабел, но не видях. Чистен е от прах, вадих ram паметта, сложих я в другия слот, но проблемът не се оправя. Преди много време му е сменяна термо пастата, но не мисля, че е от нея, понеже, когато последно го ползвах си работеше без проблеми. Ще се радвам, ако някой може да ми даде съвет каква може да е причината. Пожелавам Ви весели празници и много здраве!
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване