Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GL 420 CDI 4М или Touareg V10 5.0TDI (Aut)?!?!

Featured Replies

Изправени сме семейно пред труден избор и искам да чуя мненията на хора, които не само ще кажат "Избирам едикоеси", а ще обосноват избора си.

Екстрите са приблизително едни и същи с леки разминавания.

Да отбележа, че вече карам един Touareg година и 9 месеца, но е V6 240 к.с.

Честно казано бяхме си харесали Мерцедеса, но тия днес с тая метната набързо оферта за Туарег-а направо ме разбиха.

Ако някой с чуди какво имам предвид, то е факта, че Мерцедеса е приблизително 80 бона по-скъп.

Което не е за подценяване баси.

И на двата се прибира ДДС-то, тъй че тук няма плюсове и минуси.

Вие кое бихте избрали и защо?

Ей това ми е интересно да чуя.

Ще прикача двата файла с данни и цени, та който има желание да прочете и да сподели мнение.

Ако постна тук цялото инфо, ще стане безумна мешавица на данни, затова прикачане му е майката.

пп. Обсъждахме семейно дори цветовете на интериора в купетата, но и там не стигнахме до разногласия и до натежали плюсове в полза на някой от кандидатите.

А бе трудно е...

TouaregW10_.pdf

GL.doc

Редактирано от Censored (преглед на промените)

Хубава дилема, но не бих се спрял на нито едно от двете. Шок. Ултра надути цени.

Не знам дали си мислил, но ако не си защо не помислиш за нещо малко по екстравагантно. Ще направя просто предложение. Може би съм пристрастен, защото съм карал такова за кратко, но установих, че SUV-тата не са мой тип. За сметка на това никога не съм карал Туарег или Мерцедес ГЛ, но все пак.

До колкото знам Инфинити съвсем на скоро стъпи в България официално.

Сега друг е въпроса, ако искаш немско возило, просто защото искаш да кажеш, че имаш парите да си го позволиш, да можеш да кажеш, че караш Мерцедес и т.н. Сещаш се на къде бия. Но не мисля, че си такъв и ще се ограничиш в избора си, когато той е толкова голям.

Не успях да намеря официален сайт на Инфинити в България, но не е трудно да се поинтересуваш при дилърите на Нисан и да разбереш къде се намират.

Ето нещо, което може да те ориентира: тук

И все пак, ако трябва да избирам от двете, които ти си предложил, без да се замисля бих се спрял на Туарега. Дори и за това, че има най-здравия и мощен двигател в този клас. Ти така и така караш такъв, знаеш какво имаш.

Мерцедеса си е мерцедес и мисля, че ще вземеш точно това от двете.

Разгледай и ще изкоментираме.

Сърцето ми подсказва да вземеш Мерцедеса, но разумът ми насочва към "Туарега" :speak:

Мерцедес - "ЗА " -

1.)другата ви кола също е от тази мерка

2.)престижът на самата марка

3.)окомплектовката за сигурност при стандартния пакет

"против"

1.)цената - при окомплектован Туарег със стандартните "екстри" , не само, че излиза с 80 бона по-малко, ами и нещата, които предлагат бият по функционалност мерцедеса....

p.s. Абе- хващай я бика за рогата -какво се чудиш ?

Туарег караш вече година и кусур- не ти ли писна ? biggrin.gif

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор
Хубава дилема, но не бих се спрял на нито едно от двете. Шок. Ултра надути цени.

Не знам дали си мислил, но ако не си защо не помислиш за нещо малко по екстравагантно. Ще направя просто предложение. Може би съм пристрастен, защото съм карал такова за кратко, но установих, че SUV-тата не са мой тип. За сметка на това никога не съм карал Туарег или Мерцедес ГЛ, но все пак.

До колкото знам Инфинити съвсем на скоро стъпи в България официално.

Сега друг е въпроса, ако искаш немско возило, просто защото искаш да кажеш, че имаш парите да си го позволиш, да можеш да кажеш, че караш Мерцедес и т.н. Сещаш се на къде бия. Но не мисля, че си такъв и ще се ограничиш в избора си, когато той е толкова голям.

Не успях да намеря официален сайт на Инфинити в България, но не е трудно да се поинтересуваш при дилърите на Нисан и да разбереш къде се намират.

Ето нещо, което може да те ориентира: тук

И все пак, ако трябва да избирам от двете, които ти си предложил, без да се замисля бих се спрял на Туарега. Дори и за това, че има най-здравия и мощен двигател в този клас. Ти така и така караш такъв, знаеш какво имаш.

Мерцедеса си е мерцедес и мисля, че ще вземеш точно това от двете.

Разгледай и ще изкоментираме.

Може би сам си се сетил, че целта не е показване на имане на пари. Ако щях да парадирам с това, направо си взимах една S-класа с AMG пакет и всички екстри за около 250 000 евро и повече от това нямам какво да показвам.

Не е това причината и наистина се колебаем яко и поради това реших да пусна темата.

Ще погледна сега линка. Да, разбрах, че от октомври официално са в България Инфинити, но нищо повече не знам за сега.

Сърцето ми подсказва да вземеш Мерцедеса, но разумът ми насочва към "Туарега" ;)

Мерцедес - "ЗА " -

1.)другата ви кола също е от тази мерка

2.)престижът на самата марка

3.)окомплектовката за сигурност при стандартния пакет

"против"

1.)цената - при окомплектован Туарег със стандартните "екстри" , не само, че излиза с 80 бона по-малко, ами и нещата, които предлагат бият по функционалност мерцедеса....

p.s. Абе- хващай я бика за рогата -какво се чудиш ?

Туарег караш вече година и кусур- не ти ли писна ? biggrin.gif

А бе ще го хвана аз, ама да видим.

Тапаците от Мерцедес ми оценяват тоя джип много евтино.

В понеделник ще видя и тия от Фолксваген как ще го оценят и ще реша окончателно.

Имам и лизинговите схеми от банката ми, така че няма да се мотая още много.

пп. Ти лично коя от двете би взел?

Ясно. Няма смисъл да го обсъждаме.

Както вече казах, повече от ясно е, че до няколко седмици или месеца ще караш Мерцедес.

Честито.

• Автор
Ясно. Няма смисъл да го обсъждаме.

Както вече казах, повече от ясно е, че до няколко седмици или месеца ще караш Мерцедес.

Честито.

Напротив.

В дълбоко заблуждение си.

За сега везните се наклоняват сериозно към по-високия клас Туарег, от този който карам в момента.

А и както казах по-горе имам още някои процедури да мина, които също са важни. От оцентака на сегашната ми кола зависи първоначалната вноска за следващата.

Ти наистина ли си мислиш, че ще махна ей така лесно с ръка и ще оставя да изгубя маса пари?!?!

Сарказма ти е абсолютно излишен.

Ако бях избрап която и да е кола, щях да го обявя тук в темата, а няма да продължавам да разтягам напразно локуми.

Като съм написал, че сериозните и обосновани мнения са ми важни, значи е така.

Все пак не си купуваме 50 грама семки, които мога да изхвърля в следващото кошче за боклук.

......

А бе ще го хвана аз, ама да видим.

Тапаците от Мерцедес ми оценяват тоя джип много евтино.

В понеделник ще видя и тия от Фолксваген как ще го оценят и ще реша окончателно.

Имам и лизинговите схеми от банката ми, така че няма да се мотая още много.

пп. Ти лично коя от двете би взел?

Ако имах парите ли ?

Туарега, разбира се :blink: И то не само заради разликата в цената и в класа - просто във високия клас на всъдеходите, където всяка фирма се опитва да направи най-доброто, Фолксваген са с едни гърди напред в момента.

Мерцедес си е просто една марка - и то заради снобарщината.

Ако работех в Германия например, нямаше изобщо да стои тази дилема пред мен.Там например, аз нямаше да мога да си купя кола, която да не е като на колегите ми.

Има болници, където дори и да имаш желание, не можеш да караш Фолксваген, при положение, че останалите карат Мерцедес ( или пък обратното) .Започват да те гледат накриво, изолират те от колектива и т.н.

А и щом лизиговите условия при теб от банката са добри-изобщо няма какво да се чудиш :blink:

• Автор
Ако имах парите ли ?

Туарега, разбира се :rolleyes: И то не само заради разликата в цената и в класа - просто във високия клас на всъдеходите, където всяка фирма се опитва да направи най-доброто, Фолксваген са с едни гърди напред в момента.

Мерцедес си е просто една марка - и то заради снобарщината.

Ако работех в Германия например, нямаше изобщо да стои тази дилема пред мен.Там например, аз нямаше да мога да си купя кола, която да не е като на колегите ми.

Има болници, където дори и да имаш желание, не можеш да караш Фолксваген, при положение, че останалите карат Мерцедес ( или пък обратното) .Започват да те гледат накриво, изолират те от колектива и т.н.

А и щом лизиговите условия при теб от банката са добри-изобщо няма какво да се чудиш :ph34r:

Принципно и аз мислех така, но фактически проходимостта и на GL-а не е за подценяване. Даже ми обеща тоя от Балканстар на следващия тест да ми се обади, за да видя на практика нещата от брошурите. Правели през известно време офроуди показни за кандидат - купувачите, където показвали повечето качества на Мерцедесите - от леки коли, та до джипове и ванове.

Като вътрешен комфорт Туарега не може да се мери с Мерцедеса. Което си е верно, така си е. Да не говорим, че третия ред седалки са се утепали две деца да ги пуснеш там и да не ги мислиш изобщо. Нямаш нужда от столчета за закрепване дори - просто няма какво да им се случи и няма врати да отварят.

А същия този трети ред седалки като падне (електрически са), багажника става наистина огромен и може да побере огромно количество багаж.

Да не забравяме, че семейтвото ни не е малко и за всички деца - малки и големи, ще има място.

В понеделник ще мине моята кола през VW, да видим и те как ще я оценят.

И тогава ще решаваме окончателно.

Има още време за мнения и препоръки.

• Автор

Само да вметна нещо.

Затвъждава ми се мнението, че в тая държава много по-лесно може да се продаде нещо за много пари, отколкото нещо евтино.

Няма значение дали е автомобил, апартамент или дъвка втора употреба.

Ето го на батко красавеца мил.

Ако не мине котка път, утре ще имаме сделка за него.

Строшиха ми телефона два дни...

Аз едва ли ще ти повлияя на избора, но все пак искам да кажа как изглеждат тези коли през моят поглед. Аз ако бях щях да си взема Туарег-а и да си се кефя. Защо? Според мен имиджа, който има този автомобил казва: "Ето, хора, аз работих здраво, изкарах кинти и си купих готина кола." Имиджа на Мерцедес-а поне в България не ми харесва, може в чужбина да е иначе. Но тука първата асоциация на хората когато те видят в него ще е "мутра" (не съм те виждал, може наистина да си такъв). Втората ще е "мошенник, далавераджия". Сещаш нали. Плюс това, за мен Мерцедеса отпред е грозен. И за да илюстрирам това, за което говоря, ще ти дам пресен пример от преди 2 седмици. Пазарувам си аз в Билла и на 20 метра от мен една циганка говори по телефона. Всъщност викаше, нямаше как да не разбере магазина, че в разговора ставаше дума за пари: "абе, ела ше ти дам 1500 евро бе". Много противна гледка. Кич и лош вкус на обличане до козирката. Излизам си аз и си слагам покупките в раница и виждам тая как си беше спряла GL-a извън определените за това места, накриво. Набълбучи му багажника догоре и си отпраши, даже не си остави количката на определените за това места. Абе отвратих се. Та, вземеш ли си GL, хората ще те сравняват с нея. Друго нещо, което се сещам: ако искаш да си караш извън пътя за GL ще ти трябва допълнителен пакет, което за мен е неприемливо, SUV да няма бързи-бавни, аз не го приемам това. Не знам как е при Туарег-а ти си го виж, но да се доплаща за такова нещо на мен хич не ме кефи. А да ми излизат с оправданията, че хората така искали е липса на кураж. Джип се взима ако ходиш на вилата примерно и не са направили читав път или пък искаш да си дърпаш лодката, конете и т.н.

Хората ги е срам да си признаят, че имат нужда от голямо комби, и за това си взимат кръстоски между псевдо-джипове, луксозна лимузина и голямо комби, всичко това замазано от агресивна физиономия. Дано и при теб не е така. Накрая се оказва, че джипа не е джип, защото се окопаваш и идват да те вадят с трактора, не е лимузина, защото й слагаш 20-цола джанта и гуми с нисък профил за да изглежда "добре", не е комби с голям багажник, защото производителя те лъже (справка - Ауди Q7). И каква е ползата, като няма файда?

Успех с избора и нека силата бъде с теб.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

• Автор

Искам да благодаря на Trichocephalus и RefreshMe за изчерпателните и стойностни мнения.

Да споделя, че капарирах Туарега.

Но...

Тъй като не можаха да ми покажат наяве цвета на орнаментите, които са намкваси топола, а аз не обичам да купуваме квото и да е без да сме го видяли...

Та карат го утре от безмитната зона, измиват го и ми се обаждат. Отивам, гледам, паля цъкам и прочие. Казвам Ок и караме нататък с продажбата.

Ако не са това моите цветове и комбинация, се оглеждаме за друг.

И те така.

Към сега туй е положението. Дано утре ми харесат нещата, щот Мерцедеса, който карах в Балканстар беше с едни утепани цветове, наречени Акация.

Е направо се отвратих, честно.

А ако не изпитваме максимално удоволствие, къв е смисъла да се ръсим толкова пари...

Аз поне така мисля.

пп. Сигурно ще се изненадат хората, които мислеха, че ще карам Мерцедес до седмица.

Да ама не.

Абе като се замисля - ти до сега Туарег си карал, а аз ти казах него да вземеш. Наистина ли него искаш? Аз пренебрегнах това, че как да кажа - вече си го сефтосал, тия вафли си ги опитал. В това отношение Мерцедеса за мен изглежда една идея по-привлекателен, само поради това, че не съм го "минал". Ама пък ти трябва и със семейство да се съобразяваш... От друга страна вече прекараното време с Туарег ще ги помогне при новия... абе кофти работа, не е лесно, добре, че не съм на твое място. Така като чета май не ти се чака и искаш веднага да взимаш нов автомобил.

• Автор
Абе като се замисля - ти до сега Туарег си карал, а аз ти казах него да вземеш. Наистина ли него искаш? Аз пренебрегнах това, че как да кажа - вече си го сефтосал, тия вафли си ги опитал. В това отношение Мерцедеса за мен изглежда една идея по-привлекателен, само поради това, че не съм го "минал". Ама пък ти трябва и със семейство да се съобразяваш... От друга страна вече прекараното време с Туарег ще ги помогне при новия... абе кофти работа, не е лесно, добре, че не съм на твое място. Така като чета май не ти се чака и искаш веднага да взимаш нов автомобил.

А бе по-правилно да се каже е, че искам веднага да продам стария, щото има още три месеца гаранция.

А една кола излезе ли от гаранция, отива на кино и като цена и като поддръжка.

Продавайки тая естествено няма да остана без кола.

Та ето ти затворения кръг и е нещо като кокошката и яйцето.

Прав си, че имам опит с Туарега, но все пак взимам доста по-мощен мотор и екстрите са в повече с около 10-ина.

Както казах и по-горе 80 бона са си 80 бона откъдето и да го погледнеш.

И по тоз параграф напред е Туарегчо.

Абе може и да си прав, по-добре дай тия 80 хилки за екстри на туарега, отколкото да си взимаш Мерцедес и тепърва да доплащаш. Пък и както казах, предницата за мен е кофти. А Туарега по отношение на дизайна изглежда доста умерено, но пък приятно. Аре успех и после да се похвалиш.

• Автор
Абе може и да си прав, по-добре дай тия 80 хилки за екстри на туарега, отколкото да си взимаш Мерцедес и тепърва да доплащаш. Пък и както казах, предницата за мен е кофти. А Туарега по отношение на дизайна изглежда доста умерено, но пък приятно. Аре успех и после да се похвалиш.

А така.

Успеха ми е нужен винаги и навсякъде.

Ще се похваля тутакси ъфкурц.

Днес се обадиха, че са го докарали от безмитна зона и утре отивам да видя интериори, цветове и прочие.

Така че утре вечер ще споделя имаме ли сделка или не.

А така.

Успеха ми е нужен винаги и навсякъде.

Ще се похваля тутакси ъфкурц.

Днес се обадиха, че са го докарали от безмитна зона и утре отивам да видя интериори, цветове и прочие.

Така че утре вечер ще споделя имаме ли сделка или не.

Бенц или Туарег

Бе за кво са ти ....камиони

Я си земи нещо да се возиш и .......кефиш

Като например?

...210 е ...добър избор

(Бенц)

• 3 месеца по-късно...
Изправени сме семейно пред труден избор и искам да чуя мненията на хора, които не само ще кажат "Избирам едикоеси", а ще обосноват избора си.

Екстрите са приблизително едни и същи с леки разминавания.

Да отбележа, че вече карам един Touareg година и 9 месеца, но е V6 240 к.с.

Честно казано бяхме си харесали Мерцедеса, но тия днес с тая метната набързо оферта за Туарег-а направо ме разбиха.

Ако някой с чуди какво имам предвид, то е факта, че Мерцедеса е приблизително 80 бона по-скъп.

Което не е за подценяване баси.

И на двата се прибира ДДС-то, тъй че тук няма плюсове и минуси.

Вие кое бихте избрали и защо?

Ей това ми е интересно да чуя.

Ще прикача двата файла с данни и цени, та който има желание да прочете и да сподели мнение.

Ако постна тук цялото инфо, ще стане безумна мешавица на данни, затова прикачане му е майката.

пп. Обсъждахме семейно дори цветовете на интериора в купетата, но и там не стигнахме до разногласия и до натежали плюсове в полза на някой от кандидатите.

А бе трудно е...

Ако си купуваш MERCEDES ,купи си G а не GL.Повярвай ми,класи над другия е.

Редактирано от Pavkata_svt (преглед на промените)

Ако искаш да караш автоматична трансмисия ще ти препоръчам Mercedes-ако ще е ръчна избери Mercedes cool.gif

Редактирано от BMW (преглед на промените)

крайна сметка какво си взел няма ли да пишеш..... (ние си имаме 3 мерцеде са вкъщи , S класа Е класа и един Sprinter 315 2008 Нито с едната нямаме проблеми не на празно са каза ли хората мерцедеса си е мерцедес :wors: ) Тлефона Нокиа , колата Мерцедес а жената чуждата biggrin.gif:baby:;) Взимай Gl :lol6: Братчед ми има такъв пък може и НОвите МЛ и те не са лош избор ;) Също братовчедми има такъв , махниги тия тоуреци не ти ли е омръзнал 2 години Взимай мерцедеса и с екефи ;)

• Автор
крайна сметка какво си взел няма ли да пишеш..... (ние си имаме 3 мерцеде са вкъщи , S класа Е класа и един Sprinter 315 2008 Нито с едната нямаме проблеми не на празно са каза ли хората мерцедеса си е мерцедес :angry: ) Тлефона Нокиа , колата Мерцедес а жената чуждата biggrin.gif:no-no::scared: Взимай Gl :stop: Братчед ми има такъв пък може и НОвите МЛ и те не са лош избор ;) Също братовчедми има такъв , махниги тия тоуреци не ти ли е омръзнал 2 години Взимай мерцедеса и с екефи ;)

Да споделя, че капарирах Туарега.

Вече трети месец му късам трътката на този. auto.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.