Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да използвам монитор за телевизор без компютър

Featured Replies

Здравейте!

Имам един непотребен монитор Benq който бих желала да използвам като телевизор. Чувала бях за съществуването на тв тунери, които могат да се използват без компютър, т.е. самостоятелно. Вчера пообиколих магазините за компютърни компоненти в Бургас, но в повечето дори и не бяха чували за такива.Единственото което намерих в нета беше един тв тунер на Gadmei TV5830E на цена около 90лв.Намерих го в Бургас - в Технополис, но момчето на щанда ми каза,че имало много такива върнати, понеже не хващал ефирните телевизии, а аз всъщност заради тях го искам sad.gif

Моля за Вашето мнение и съвет. Благодаря Ви!

На първо четене намерих външни тунери в Комелсофт, но са страшно скъпи. Според мен по-добрият вариант е да си продадеш монитора и да си купиш телевизор.

• Автор

Предлагаха ми PixelView за 100лв. и Aver за 132лв. Цените ми се струват прилични, само че никой не ми дава гаранция,че ще проработят и ефирните телевизии ще се излъчват без проблемно. Благодаря за съвета все пак!

Предлагаха ми PixelView за 100лв. и Aver за 132лв. Цените ми се струват прилични, само че никой не ми дава гаранция,че ще проработят и ефирните телевизии ще се излъчват без проблемно. Благодаря за съвета все пак!

Аз съм с Aver, той е за PC, но само информативно ти казвам, че ефирните ги хваща много трудно.

то и моя ставал за телевизор но не знам как да го направя като няма никакви букси за антени или кабелни телевизий

Здравейте!

Имам един непотребен монитор Benq който бих желала да използвам като телевизор. Чувала бях за съществуването на тв тунери, които могат да се използват без компютър, т.е. самостоятелно. Вчера пообиколих магазините за компютърни компоненти в Бургас, но в повечето дори и не бяха чували за такива.Единственото което намерих в нета беше един тв тунер на Gadmei TV5830E на цена около 90лв.Намерих го в Бургас - в Технополис, но момчето на щанда ми каза,че имало много такива върнати, понеже не хващал ефирните телевизии, а аз всъщност заради тях го искам sad.gif

Накратко. Идеята е лишена от радиотехнически познания. Общото с телевизионната тръба и този непотребен монитор Benq е че са CRT. Разликата идва от начина на приемане/подаване на видеосигнал към видеоусилвателя на всяко едно от устройствата. Вместо да се разхождаш по фирми и питащ по форуми, вземи го изхвърли в кофата или си купи един стар PIII и му сложи TV-карта.

По битаците има видео-магнитофони с вграден аналогов тв тунер за по 30-50 лв. Ето ти домашно!

• Автор
Накратко. Идеята е лишена от радиотехнически познания. Общото с телевизионната тръба и този непотребен монитор Benq е че са CRT. Разликата идва от начина на приемане/подаване на видеосигнал към видеоусилвателя на всяко едно от устройствата. Вместо да се разхождаш по фирми и питащ по форуми, вземи го изхвърли в кофата или си купи един стар PIII и му сложи TV-карта.

По битаците има видео-магнитофони с вграден аналогов тв тунер за по 30-50 лв. Ето ти домашно!

Не ми се иска да го изхвърлям този "непотребен " монитор - 360 лв в кофата за боклук ми се струва доста смело решение. При положение, че се е справял чудесно с вграден ТV тунер, ще се справя и с външен. Просто поисках мнението Ви за хубав такъв. Благодаря Ви все пак!

Не ми се иска да го изхвърлям този "непотребен " монитор - 360 лв в кофата за боклук ми се струва доста смело решение. При положение, че се е справял чудесно с вграден ТV тунер, ще се справя и с външен. Просто поисках мнението Ви за хубав такъв. Благодаря Ви все пак!

Пазара е пълен с подобни тунери, ето един дето работи добре - цък, потърси още из нета - цък. Е, не очаквай картината да е с качеството на един телевизор, по-зле е. Ако го намериш втора употреба до 30-40 лева има смисъл. За 120 лева е залято с хубави телевизори с хипер банд и какви ли не екстри. Направи си добре сметката. Най-добре се опитай да вземеш някой лев от тоя монитор и си вземи ТВ втора употреба, ако паричките ти са кът sad.gif

Не си длъжна да го хвърляш, но можеш да го продадеш. Дори за жълти стотинки пак е по-добре отколкото да мъчиш разни варианти.

За 150-200 лв си взимаш нормален 21" телевизор с дистанционно и колонки, които не вървят към твоя монитор. А и тунерите които се продават рядко вадят по-добро качество...

Здравейте!

Имам ДВД и видео 2в1 Самсунг има си тунер с памет 80 канала и разни екстрички като възможност за въвеждане на имена на каталите до цели ТРИ знака ohmy.gif .Навремето струваше над 300лв сега са под 100 мисля.Отзаде има всякакви изходи включително и за монитор.

Втори вариант приемника за цифрова телевизия си е тунер нали???И тои има всякакви изходи отзаде включително и за монитор.Обаждаш се на кабелния си оператор ако имаш кабелна разбира се плащаш един два лева повече месечно и ти дават такъв приемник.

Незнам обаче как ще докараш звук аз неможах и затова се отказах от идеята.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Незнам обаче как ще докараш звук аз неможах и затова се отказах от идеята.

Има начини да се докара звук, но те засягат свързването на изходящият кабел от приемника със стерео уредба, дивиди или друго устройвство, което да е с тонколони. Все пак приемниците са със скарт букси, от които може да се изведат кабелчета за звука

Здравейте!

GADMEI LCD TV BOX TV 5820E РАБОТИ СУПЕР ВНОСИТЕЛ " КОМПЮТЪР 2000 " РЕЗОЛЮЦИЯ 1280/1024

Качеството на ТВ-образа е много по-добро на монитор, отколкото на обикновен телевизор "за жълти стотинки" заради по-високата разделителна способност. Всичко зависи от качествения тунер с добър софтуер (няма такова животно "евтино и хубаво"). В офиса разпродаваха почти нови (година-две ползвани) 19" CRT монитори по 30 лв. заради подмяна с LCD, и това съвпадна с дефектиране на "жълтичкия" ми ТВ, за ремонта на който ми искаха 30 лв. за отваряне и 40 лв. за части. С качествен външен тунер (който мога винаги да сложа на друг монитор) образа е супер, а имам и стереозвук през колонките на поне десетина канала от кабелната, дистанционно, таймер за включване/изключване, не е необходимо да бръмчат вентилаторита на РС-то... тунера е http://beholder.ru/products/intro/index.htm

• Автор
GADMEI LCD TV BOX TV 5820E РАБОТИ СУПЕР ВНОСИТЕЛ " КОМПЮТЪР 2000 " РЕЗОЛЮЦИЯ 1280/1024

Взех точно такъв тунер. Монитора (LSD Benq с време на реакция 8ms) се справя наистина добре, дори по-добре от LCD TV Samsung, който имам в другата стая и който е с цифров приемник.

Благодаря на всички за мненията и препоръките!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.