Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

шотландска овчарка

Featured Replies

Имам малко кученце коли. Казва се Кристи и е на 3 месеца. Моля, някой да ми разкаже нещо повече за породата, например кога започва да се оформя дългата козина, кога си сменят зъбките или каквото друго се сетите. cool.gif

Здравей.

Имах куче порода Шотландска овчарка (Коли) 13 години и ще се опитам да ти кажа някои неща.

На първо време както на всяко едно друго куче, трябва да му намериш нещо да си гризе - парче дърво, играчка или двете заедно, защото иначе ще ти изяде краката на масите, столовете и всичко друго. Това е така, защото кучето има нужда да си "чеше" зъбите и също така ги заздравява. Не помня точно кога моето куче си смени зъбите, но мисля че беше до към 6-ят месец (не съм много сигурен).

Относно козината - много зависи каква точно е породата на твоето куче, защото има шотландски овчарки с къса козина (късокосмести) и такива с дълга козина (дългокосмести). Така че според мен няма такова нещо като оформяне на дълга козина. Има обаче нещо друго - трябва да решеш кучето си през определен период от време, но не много рядко и не много често. Не много рядко, защото ще ти остави косми навсякъде и не много често, защото така ще нарушиш естественият му режим на смяна на козината (т.е. да започнеш изкуствено да му я махаш с гребена).

Не го къпи много често, мисля че по веднъж на месец, дори и два пъти на три месеца, защото ако го правиш по-често рискуваш да намалиш изкуствената мазнина по козината им, която им позволява да се чистят по-бързо.

Моето куче много обичаше да го галя зад ушите, по вътрешната страна на бедрата и в края на гърба, в началото на опашката.

Почнах да го обучавам когато стана на 3-4 месеца, защото иначе ще стане късно.

Това е което се сещам засега, мисля че важи за всички кучета, но може да важи само за Коли-тата, просто не съм имал друго куче.

ТУК можеш да питаш за всичко свързано с породата. cool.gif
  • Автор

Благодаря за информацията. Бе6е ми много полезна :yanim: :yanim:

Би трябвало да е дългокосместо коли, но не съм много сигурна защото не видях майката (бе6е навън когато си вземах ку4енцето). Няма родословие но аз си я оби4ам и мисля 4е 6те стане много красиво ку4е. Имал ли си проблеми с храненето на твоето коли? Изглежда 4е стомасите им са 4увствителни и от време на време имаме проблем4ета.

• Автор
ТУК можеш да питаш за всичко свързано с породата. cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря :yanim:) Про4етох много интересни не6та, но не се престра6их да се включа. Аз съм само фен :yanim:) Тия хора се занимават с чистопородни ку4ета и звучат направо стряскащо

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.