Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на няколко приемника за кабелна телевизия?

Featured Replies

Здравейте,

Дано съм улучил раздела, искам да попитам за една ситуация.

В апартамента сме с два телевизора, и до сега си беше нормално предаването/горе-долу/, но си купих и ТВ тунер за компютърааа. Получи се следното:

основния кабел, който влиза в апартамента, се разделя със сплитер между ТВ тунера, и друг кабел, който след два-три метра, пак със сплитер се разделя на двата телевизора. И има снежинки навсякъде. Преди това ТВ тунера, закачен на антената на някой от телевизорите, си даваше прекрасно, а сега въобще не, нищо че е първи след сплитера.

Първа възможна моя грешка: сам си го правих това, и тъй като ме биеше ток от оплетката на коаксиалния кабел, който влизаше у нас, изрязах оплетките, където влиза буксите/оригинално оплетката беше намушена под буксата/.

Втора грешка/не моя/: съседа, не си е платил за кабелна, и чат пак/той рядко се прибира/ се включва към външния сплитер. Външния сплитер се състои от вход, два изхода и един тап. Та нашия апартамент

е включен точно в този ТАП.

Моля Ви, как да оправя снежинките??? До сега четох за изхода ТАП, и не прочетох кой знае какво съществено, но по принцип, ако първия сплитер у нас не е само сплитер а ТАП към тунера, и изход към следващия сплитер дали няма да е по добре?

Купих си усилвател, но не съм го пробвал, тъй като се нуждае от ток, а за да го поставя пред първия сплитер, ще ми е трудничко да му пусна ток/освен ако не искам да висят някакви разклонители из коридора/.

А ако отвън, се преместя от тап, на единия от out-ите на външния сплитер, дали няма да е по добре?

и дали съм оплескал всичко? sad.gif

Зависи какъв сигнал влиза въобще до ТВ-то ти (колко db)... това TAP (не е сплитер) а си се казва ТАП (върши подобна работа като сплитера само зависи на колко db e тоя тап).

Плетката на кабела НЕ трябва да я режиш (има си начин как се прави F конектор-а)... Снежинките може да ти се появяват и от това дето си правил (че няма маса)... зависи и какви са тея сплитери които си купувал (доста от тея "пазарски" елементи са пълни боклуци). Всеки сплитер ти намалява сигнала (като мине през 2 недей очаква качествена картина ако техниците са ти пуснали сигнал приблизително равен за 1 ТВ).

Ако се закачиш на OUT-a на "елемента" който е в стълбището ще ти е по-добре сигнала (все пак зависи какъв е тоя елемент) но мисли че ще "прецакаш" сигнала на останалите потребители (които ще закачиш на ТАP-a който си бил ти). OUT-a би трябвало да (отива за други етажи)

Усилвателя имай предвид че трябва да се настройва до определени честоти (а ти едва ли имаш уред с който да мериш) а и зависи какъв е усилвателя...

послепис: С две думи... оплескал си нещата. Намери някой койт "разбира" от кабелна мрежа (тв) да ти ги направи нещата.

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Първа грешка, сложили са те на ТАП-а. Той се използва за затихване на прекалено силен сигнал. Възможно е все пак да е нарочно, но силно ме съмнява.

Втора грешка, изпозваш прекалено много сплитери. Всеки сплитер затихва сигнала, а ако не е марков ситуацията става трагична.

Моята препоръка, махни ТАП-а (въпреки че изглежда и действа като сплитер устройството с ТАП май се казваше ТАП) и сложи сплитер с един IN и два OUT (Бланком например). В апартамента сложи един троен сплитер с един IN и три OUT за двата телевизора и компютъра.

ЕДИТ: Не режи пелтката !!!! Обърни я назад и завърти конекторите отгоре върху нея.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Първа грешка, сложили са те на ТАП-а. Той се използва за затихване на прекалено силен сигнал. Възможно е все пак да е нарочно, но силно ме съмнява.

Втора грешка, изпозваш прекалено много сплитери. Всеки сплитер затихва сигнала, а ако не е марков ситуацията става трагична.

Моята препоръка, махни ТАП-а (въпреки че изглежда и действа като сплитер устройството с ТАП май се казваше ТАП) и сложи сплитер с един IN и два OUT (Бланком например). В апартамента сложи един троен сплитер с един IN и три OUT за двата телевизора и компютъра.

ЕДИТ: Не режи пелтката !!!! Обърни я назад и завърти конекторите отгоре върху нея.

Не е грешка че са го сложили на TAP! Точно на това трябва да си е абоната... а OUT-а е за друг етаж или по-далечно разтояние. Щом са преценили че сигнала е достатъчен за определения брой ТВ-та за които плаща човека значи такъв ТАП със съответно затихване ще са поставили техниците от кабелната.

Все пак зависи от самия елемент (сплитер или тап) който е купил...различните видове затихват различно (не може да се каже с точност кое е по-добре да се сложи без да се знае нивото на сигнала).

• Автор

Точно, съседна е на единия OUT, аз на TAP, а за нагоре по етажите или надолу е на другия OUT, и с два телевизора нямаше проблеми, защо така удря ток, когато оплетката е в конектора?

Тока те бие от включените телевизори,със сигурност не е от пониженото ниво на сигнала след ТАП-а.Спомена за усилвател,замисли се къде можеш да го поставиш на пътя на входящия кабел(след тап-а),след това от самия него имаш достатъчно изходи и за трите приемника - има и подходящото абонатно затихване(8dB) на всеки от абонатните изходи,а за OUT-a нямам идея колко децибела беше,демек ТАП-а пречи на тока от телевизора да влияе на другите свързани клиенти по този клон на мрежата.

Редактирано от манол (преглед на промените)

Тока те бие от включените телевизори,със сигурност не е от пониженото ниво на сигнала след ТАП-а.Спомена за усилвател,замисли се къде можеш да го поставиш на пътя на входящия кабел(след тап-а),след това от самия него имаш достатъчно изходи и за трите приемника - има и подходящото абонатно затихване(8dB) на всеки от абонатните изходи,а за OUT-a нямам идея колко децибела беше,демек ТАП-а пречи на тока от телевизора да влияе на другите свързани клиенти по този клон на мрежата.

TAP-a не пречи на никакъв ток... cool.gif Служи за затихване на сигнала :sobbing: За тока си има изолатор-и... а ток някой път се усеща когато някой ТВ връща от тунера си...

послепис: bluelight - на какъв ТАП си закачен ти? Има ли цифра някаква?

Слагай си усилвателя (които незнайно с колко възможности за настройка е)... дай някакво инфо

• Автор

Не му видях цифрите на тапа, но е с два out-a и един тап. Усилвателя има два изхода, и малка врътка за регулиране на усилването. SUN CITY, доста съм омазал, поне днес ще си оголя пак краищата и ще включа оплетката вътре в конекторите. Има ли нещо по специално, защото спомена за начин на свързване на F-конектор?

P.S. Променете ми заглавието на какво не трябва да правите с вашата кабелна телевизия :-)

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

Не му видях цифрите на тапа, но е с два out-a и един тап. Усилвателя има два изхода, и малка врътка за регулиране на усилването. SUN CITY, доста съм омазал, поне днес ще си оголя пак краищата и ще включа оплетката вътре в конекторите. Има ли нещо по специално, защото спомена за начин на свързване на F-конектор?

P.S. Променете ми заглавието на какво не трябва да правите с вашата кабелна телевизия :-)

Ами ТАП-а на който си закачен трябва да има цифричка демек колко db затихва.

Усилвателя е "дърво" щом е само с една врътка (няма възможност за настройка на метровите канали и дециметровите а вдига всичкото ниво еднакво) но все пак може да ти свърши работа. Зависи и диапазона на усилвателя от колко до колко Мхз е.. и до какви честоти са програмите на кабелната.

За конекторите - изрязваш външното уплътнение (гумата) толкова дълго колкото е тялото на конектора (без да срязваш плетката). Плетката я забръщаш на обратно и срязваш другата част от кабела до жилото... след това навиваш конектора и си готов (само гледаи да няма никакъв допир на жилото с плетка в самия конектор (иначе ще окъсява). Жилото ако стърчи много от конектора го срязваш да е около 2-3 мм (някъде толкова)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.